Friends of Miss Nadya

09 November 2011

Pantai Batu Burok, Terengganu | Kuala Terengganu

Assalamualaikum..

Ini adalah sambungan dari entry Pantai Teluk Gadong,Dungun.

23 October 2011

Cerita macam dah basi tapi nak share . Tak kira tak kira..

Dalam pukul 4 lebih Nad dengan En.Boyfie pergi Kuala Terengganu sebab nak beli Lens Baby Nanad. Sampai je kat Kuala Terengganu,kitorang pergi lepak Dataran Syahbandar.

Lens dah dapat. Yeah !!.. Lepas tu En.Boyfie drive pergi Pantai Batu Burok..Nad pernah buat entry pasal Pantai Batu Buruk tu kat Santai Hari Minggu Di Kuala Terengganu


Nad memang suka tengok kuda. Teringin nak naik kuda tapi nad pakai dress hari tu. Macam tak sesuai je kan.

Jalan-jalan,tiba-tiba nad ternampak kereta kuda..


Wah..cantiknye kereta kuda tu. Nak naik nak naik nak naik(dah macam budak kecik). Nad kata dalam hati je la sebab segan nak ajak En.Boyfie. Lepas tu nad tanya dia. Mahal tak kalau nak naik? Lepas tu dia cakap dia pon tak ingat sebab lama tak naik.

Akhirnya En.Boyfie ajak jugak nad naik kereta kuda ni..^_*..That why la i love you...bodek bodek..dalam hati nad dah kembang semangkuk sebab dapat naik kereta kuda tu..


Muka tah pape jerk kat atas kete kuda tuh..Kitorang nak gerak ke kereta sudah..Tiba-tiba En.Boyfie merengek nak naik bende di bawah ni..


Dah macam budak-budak En.Boyfie ni..ngada-ngada..

Lepas dia dapat naik moto tu tah apa namanya nad tak tahu. Kitorang pulang. Tetiba je lah pulak perut nad ni senak. Lepas tu En.Boyfie gerak pergi Mydin cari ubat sakit perut.

Masa tu nad pikir nak balik nak balik nak balik .

Seperjalanan tu En.Boyfie suruh nad rehat tapi nad ni memang degil sikit. Nad tahan jugak dari tertido. Last-last tertido jugak sebab sakit perut yang amat meyiksa jiwa raga nad.

Sampai kelulut En.Boyfie ajak pergi makan . Nad tak nak tapi dah kene paksa,nad makan jugak..Sakit-sakit pon rupanya nad ni berselera jugak..muahahaha...

En.Boyfie order Nasi Goreng Tom Yam dengan Milo Ais. Nad order Nasi Goreng Pattaya dengan air suam. Siap makan terus gerak balik.

Dah nak sampai umah pak cik nad tu,tiba-tiba nad menangis sebab sakit sangat. En.Boyfie cuak dah tengok keadaan nad macam kene sawan masa tu. Dia ajak nad pergi klinik tapi nad tak nak. Nad suruh dia cari ubat kat 7 Eleven je.

Lepas makan ubat. Nad kembali pulih seperti biasa.


Bersambung ....


nota mulut to En.Boyfie,cukup lah majuknye tuh..xelok lelaki majuk lama-lama..senyum sikit..^_*

Pendamba Mawar a.k.a Fyzal :: huk huk..tak dapat jumpa..Insyaallah next time nad g sana nad ello PM okays..^_*

17 comments:

fiQ'Ra said...

best la plak tgk kereta kuda tu.. hehe ;)

MamaRayyan said...

hi nad....suke la mama tgk header nad tu..nak minx nad buatkan leh x? huhu...mama byrla k.:)

starzieti said...

cantiknye kereta kuda tuh ! time kawen nt nak naik kete kuda cam tuh. pastuh pakai baju ala2 cinderella. hehe ~ *berangan. :D

KuNanGKuNanG said...

minggu depan turn sy lak datang pantai batu buruk ni..:)

Miss Nadya said...

@fiQ'Ra:: best sangat..^_*

Miss Nadya said...

@starzieti::sama lah pulak..nad pon nak macam tu..:p

Miss Nadya said...

@KuNanGKuNanG::syoknyer..^_*

c genk bah ne said...

bestnya..huhuhu..genk ssh nk jln ngn BF hehehe..

tp skali dah jalan jauh betul la pula huhuh

siti hidayah said...

Eh eh, kereta kuda. lawanya. mesti terasa macam princess kan :)

Pendamba Mawar said...

sian kuda tu.hhaha

sergeant keroro said...

hehe, nak pergi tak ajak :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..syioknya dia..

faizlaster said...

x ckp nk ke pantai btu burok..kalo x leh bawak p jalan2..hehe

bloghok said...

lanje aku naik kali...

Cik Purple Pinkypuff said...

sis nad dah mcm cinderella turun dari keta kuda laaa.. hikhik..teringin nak naik.. :)

si gadiz ILA said...

cantiknye gambar ni...nak pergi la..

tiefazatie said...

laa..dkt benor dh ngan umah ifa tue tau!