Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

02 November 2011

Pantai Teluk Gadong

Assalamualaikum..

copy dari pakcik google sebab nad tak amik gambar pon.

Salam sejahtera semua..sekarang nad nak bercerita kisah nad kat Terengganu last week. Biarpun macam dah basi tapi nad tak kesah sebab nad nak cerita jugak. Nad harap dapat pergi sana lagi. Boleh tak En.Boyfie??

22 October 2011

At first En.Boyfie dah bangun lambat..mungkin sebab penat drive sana sini. Kesian kat dia kene amik nad kat kuantan lepas tu kene layan kerenah nad yang tah pape ni.

Kisah ini paling simple sebab nad rasa macam tak ada apa nak cerita yang best di sebalik tarikh ni tapi pada nad setiap memori bersama En.Boyfie segar dalam ingatan..(wek...tipu tipu tipu sambil hentak kepala kat meja!!)

Di sebabkan En.Boyfie bangun lambat dan nad pon tak tahu nak pergi mana,En.Boyfie bawak nad pergi makan kat Kuala Dungun. En.Boyfie ni sibuk nak bawak nad kenal tempat dia. Nad memang jenis ikut je,janji dapat makan.

Sampai je kat Kuala Dungun tu nad terkujat sebab nampak berpuluh-puluh ekor kucing dan bermula lah skrip pendek..

Nad :: Eee...banyaknya kucing..
En.Boyfie :: Dah,tak payah nak sibuk ke kucing. Jom cari tempat duduk. Lapo ni.
Nad :: Yew lah...owang cakap jewk..

Kitorang duduk kat meja hujung sekali. En.Boyfie order Nasi Goreng Kampung + Puyuh Goreng + Air Milo. Nad order Nasi Goreng Cina + Telur Mata Separuh Masak + Air Kopi.

Tang minum ni En.Boyfie boleh cakap nad order air orang tua. Adoi,nak wat cam ne En.Boyfie oi. Dah,tu minuman kegemaran saya..^_*

Sambil nak tunggu makan sampai. Nad terpandang kat sekor kucing ni, mulut dia berdarah-darah. Nad dah sedih sampi menitik air mata nad tengok kucing tu. Sayu je hati nad tengok kucing tu..:'(

Lepas tu, makanan sampai.. Nad ada kongsikan makanan nad kat kucing tu tapi tulang puyuh En.Boyfie banyak di beri kat kucing situ. Dah siap makan kitorang terus gerak pergi teluk gadong, dungun. Lalu je bukan singgah pon kat situ. Nad pulak boleh tak amik satu gambar pon kat sana. Herran..

ini gambar dari pandangan jambatan. kedai tu pon tak nampak dah..^_*


Bersambung........





18 comments:

Encik Marzuki said...

itu je? hahaha.

Miss Nadya said...

@Encik Marzuki:: lorh...abis tu nk bubuh apa en.boyfie?

Panggil Aku Han said...

kesiannya kucing tu...

azam said...

sambungan???

bila??

Miss Nadya said...

@Panggil Aku Han :: kesian sangat..:(

Miss Nadya said...

@azam:: hehe..tunggu..:)

shiema sufian said...

macam best je kedai tuh :)

**::CIKNUURUL::** said...

lorr,sayangnye xamik gambar,.baru nak ajak join contest CN,.hihi,.xpe2,.kot2 dalam album ade kan,.meh laa,.

chenta saia said...

wah....syoknyer...teringin nak pergi..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

cpt2 smbung..

alahai..yui bc,sedih lak kucing tu..

p/s: eton dah beranak! comel lom ag..

ieyza afieyna said...

best nye jalan2..
xpenah lagi smpai ke terengganu tu,,

kenapa kucing tu ?sakit ye.. sedih ieyza bace.. ieyza sensitive skit sal kucing ni..

Ku Azhar said...

sedap x puyuh tu?

Santri T.P.I.N.I said...

ni dekat dungun ni...dekatla dengan tempat santri.

Qienah said...

mmg cantik pntai teluk gadung kn?? walaupun qienah orang dungun,baru sekali g makan kat kuala dungun 2.hihi..

Are Long said...

cantiknyer kaka...

Marliyana Mk said...

huhuu..telok gadong :)

rindunyeee..

Halimatun Sa'adiah said...

xpenah dgr pantai teluk gadong tu..
cm best je??

si gadiz ILA said...

nice entry dear...tapi mesti sedih tengok kucing tu..:(