Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

21 December 2011

baik pulih gred blog kita

Assalamualaikum..

Saya Sertai Bloglist Miss Nadya masih di buka. Nad invite semua yang sudi join..^_^ 

Tadi pergi blog Nuyui terbukak entry pasal baik pulih di entry Jom perbaiki blog anda dgn analisis kat GTmetrix lepas tu tengok entry Nuyui.

Nad join Photo Caption Meme Contest! wish me luck ye guys..Thanks..:)


Sebenarnya info ni dari blog Mr.Kerro tapi sayang Mr.Kerro dah tutup blog dia.. Sedih jugak sebab masa nad kenal blog nad dah kenal dengan Mr.Kerro.
Perbandingan di antara ::

Kiub Rubik (En.Boyfie)
Nusha (hehehe..jangan marah..)

Kenapa nak buat baik pulih gred blog kita ni? Sebab kita tahu kenapa blog kita lambat :)

Page Speed Grade harus B
YSlow Grade harus D

Korang Check blog korang segera di GTmetrix . Thanks Nuyui sudi berkongsi..:)

16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ur welcome dear..hihi.. xtau nak edit apa lg bg kurg tu..aishh...hihi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh2..lain lg blog ni..hihi..amboi..makin comel lote la ea..

FiHa said...

waaaa, npe kte punyer E yg Yslow 2 =(

Encik Marzuki said...

sape edit blog ni smpai comel sgat ni?

Santri T.P.I.N.I said...

wah...info yg menarik ni! tq nadya...

aimaniman said...

Oooo ye ke..ramai org kata blog akak lambat sangat2 dah tu x leh buka..nak try aar mn tau ada yg boleh dibuang..

k e y r i said...

thanks you for sharing this info nadya :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

dapat B ngan D gak...kira ok ke dapat mcm tu ye...

FiHa said...

@miss nadya: 4 saat jek.. okey tak ? =D

wahida said...

dah try buat, boleh tolong explain tak, aku punya blog:

page speed = A
YSlow Grade= C


tak faham la...terangkan boleh tak?

wahida said...

7.69s

YNA HERMOSA said...

tgk nie pun x phm, nak try camne :(

fitriani zain said...

thxx share :) atleast tauu :P hihi

smilenajah93 said...

ouh ~ kira baik pulihlah tu yee ~~~

abby said...

kak nad,aby punye :

page speed ;B
YSloq grade : C ..

boleh ke ? hihi.. tatahu nie. :)

Mudrik said...

Salam kenal sukses slalu