Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

31 May 2011

"Mari Sertai Blog Pilihan Malaysia"

Assalamualaikum..



Nad nak pilih...

Blog Personal Wanita Pilihan

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

Segmen Mas Zone : Kami Blogger Baru !





about me..
  • Nama penuh Nor Nadiah..panggil nadya jer..nad pon okay..
  • Umo 23 tahun..waa...mesti yang dah join segmen mas ni sumer adik2 nad..mas pon adik nad..:)
  • Bekerja di Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Bera(Pahang)


kenapa nad join segmen ni yer?
  • nad newbie kowt..:)
  • start buat blog tahun lepas..tapi xaktif..nad buat blog baru iaitu miss-nadya.blogspot.com ni pada 7-04-2011 dimana sebelum ni nama blog ni apa tah..pelik sikit..:)

nak tag ::






30 May 2011

Kamal Adli Follow Blog Saya | Follower Yang Ke 279

Assalamualaikum..

Amboi nad..senyum sampai ke teling nampak..hish..sapa xhappy abg artis (Kamal Adli) follow blog kita..;)
kalau korang..mesti happy kan??

-
-
-
-
-

macam biasa nad ni selalu lambat..nad perasan tadi..nak tengok tak??


Happy pulak bila abg kamal follow..xkesah lah kalau pas ni abg kamal nak unfollow pon..janji nad dah print screen dia follow nad..:)

blog abg kamal kat sini kamaladli.blogspot.com

terima kasih abg kamal..happy ni..:)







DOA KU BUAT MEREKA


Assalamualaikum..


Santai Bersama BEN ASHAARI

Ceritakan satu kenangan yang anda amat kesali dimana anda pernah  membuatkan hati kedua ibu bapa anda tercalar hatinya kerana perbuatan anda tu ... Ini sekadar satu pengajaran dan tauladan yang patut kita kongsikan bersama memandangkan skang ni cuti sekolah dan ramai adik adik kita dok membaca blog..


nak bercerita ni..copy entry yang lepas jer ni yer..jom nad nak citer pasal doa seorang ibu yang begitu mustajab..klik video kat bawah tu dulu..baru baca entry..:)



4 tahun lepas nad tinggal kat KL..jarang balek...raya pon mak yang kene pergi dekat aku..jadi..di pendekkan cerita..mak selalu suruh aku balek pahang..cari keje kat sana..tapi aku selalu kata...wat apa keje kat sana...bukan ada apa pon...dah lah gaji sikit..tak nak lah nadia keje kat sana...nadia nak keje kat sini..

macam tu lah seterusnya..sampai setiap bulan dia suruh balek..bertahun-tahun jugak dia asyik ulang bende yang sama..

tapi aku ni memang degil..macam tu lah perangai aku..

tapi pada tahun lepas..ada suatu kejadian pahit telah berlaku dalam hidupku..iaitu,,aku hilang perasaan untuk bekerja..jadi malas jer..sampai aku berhenti keje...tanpa gaji sebab aku tak buat surat...

aku pon balek kampung...mak aku dengan perasaan gembiranya memeluk aku.
mak aku pon bertanya kat aku keesokannya.."nadia,ko nak keje kat kl lagi ke?"
aku pon menjawab.."entah lah mak...rasa macam malas nak keje lah..."
mak aku pon menjawab.."tak payah lah keje..takde sape teman mak kat umah...dah lah ko sorang je mak ada..mak dah tak de sapa2 dah..."
Ya Allah...kat situ jugak aku menangis bila mak aku cakap macam tu..:'("
mak aku cakap.."tak lama lagi wan nak pergi umrah..boleh teman mak kat umah wan nanti.."
sambil senyum..aku pon angguk jer..ye la mak..nadia tak kan tinggal jauh dari mak dah...tengok mak senyum...masa tu lah hati aku sebak sangat..
pastu mak gembira sangat..dya cakap tahun ni dapat puasa dengan mak..Ya Allah..

masa tu baru aku teingat aku jarang bersahur dan buka puasa dengan mak..:(

tiba satu malam mak baru ciap sembahyang..aku pon masuk bilik dya...dya cakap..
"nadia.ko nak tau tak kenapa ko lembut hati nak tinggal sini dengan mak?"
aku pon tanya lah balik.."kenapa mak?"
mak aku tak pandang aku..lalu menjawab..

mak selalu berdoa setiap kali mak solat..."Ya ALLAH,lembutkan lah hati anakku untuk tinggal disini bersamaku..kerana hatiku selalu risau mengenangkan dia jauh disana.."

menitik air mata aku...aku pon peluk mak...mak...maafkan nadia..:'(
bila aku kenang balek perangai aku yang dulu..tak sanggup untuk aku ingat balek..sebab jahil sangat rasanya..:'(

moral of storie

sekarang aku dah dapat keje yang baik..Alhamdulillah..semua berkat doa mak..berkat tinggal dengan mak..:)
dan video kat atas tu leneh kurang macam aku..:(..jadi korang jangan lah jadi macam nad..:'(

Sekarang nad cuba memuaskan hati ibu bapa nad..Amin..

terima kasih kerana sudi baca..:(

Vote Nad Kat Peserta Contest Mata Paling Cantik..tapi like page tu dulu tau..:)








28 May 2011

Segmen-Nizam Ijam Want To Promote Your Blog





Nak tag semua orang..:)







" Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple"




Nak Tag 

&

hehe..dua-dua nana..cantik lah...:)

27 May 2011

''Segmen Kenali Blogger Lain Bersama ZF''


Assalamualaikum...



Nak tag semua orang..:)







Segmen Blogwalking Bloglist CEMOXX



Segmen Blogwalking Bloglist CEMOXX


Nak tag semua orang yang baca entry ni..very de easy..:)

" Mr iZzo 1st GiveAway free T-Shirt"




komen membina dari nad..blog sempoi..nad suka...:)
wish me luck..:)

26 May 2011

"Ulangtahun ke-3 NUSHA"




Wow dah 3 tahun percintaan korang..best nye...nad pon teringin jadi cam yui tapi nak wat cam mana..perhubungan nad susah nak kekal...xdak jodoh...nad pon dah putus asa..hahaha..:)

Eh..tacing cacing pulak..nad doakan perhubungan korang kekal hingga akhir hayat korang dan cepat bertemu jodoh..Amin...


Nak Tag :: Izan Ishak dan semua orang yang baca entry ni...:)

Jom Baca Miss Nadya Bertukar Nadya O'Conner..




Nampak tak picture di atas??nadya o'conner jadi heroin...wau...cerita dyer memang mantop...

Cerita Pirates of the Kasih : The Movie mengisahkan hero aku bukan captain Ujang  yang sedang berjuang mendapatkan kembali chenta setelah dia dan isteri Nadya O'Conner terpisah dilautan Atlantik setelah berlaku eksiden ketapi bawah tanah seminggu enam belas hari tiga jam suku selepas kejadian INI.

Menurut tilikan mamaDiana (captain), iaitu nujum mak belalang Negara MTT, Nadya O'Conner telah diculik oleh geng Lanun Jalanan yang diketuai oleh Areliff yang berniat asal mahu menyelamatkan mangsa eksiden ketapi bawah tanah hanya untuk mendapatkan glemer, tapi setelah dia melihat Nadya O'Conner yang muka iras-iras gadis melayu , dia yang merupakan peminat num. 1 Mawi yang hit dengan lagu “Siapa bilang gadis melayu tak menawann.. tak menarik hati… “ terus menculik Nadya O'Conner untuk dibawa lari. 

Satu-satunya cara untuk aku bukan captain Ujang mendapatkan kembali Nadya O'Conner dan mengembalikan kegemilangan Famili Ceria nya ialah dengan berperang dengan geng Lanun Jalanan diketuai Areliff yang bertapak di Pulau yang dinamakan cik pulau  oleh geng Lanun Jalanan ini. 

Maka berbekalkan semangat yang tinggi aku bukan captain Ujang ditemani abgnya Aidil atau name pemesnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han dan krew-krew (Jay, AzzAh, CiK EmMa,  azie, Nisha, eryzi90, Abdul Farique) menaiki kapal Black Pearl yang dipinjam dari Kapten Jack Sparrow, pun memulakan perjalanan ke cik pulau  demi untuk mendapatkan cinta sejati yang di idamkan dia. 

Semasa di atas kapal , orang suruhan paling disayanginya, zacky ~786~ bertanya.

“Kapten, kenapa kapten begitu nak cari sangat Puan Nadya O'Conner tu? Bukankah dia tak habis-habis menyakitkan hati kapten dengan sikap borosnya dengan asyik berbelanja dekat blog shopping2u  tu setiap hari, sampaikan kapten hampir diistiharkan bangkup oleh Bank MAK DARA. “

Kemudian abgnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han pula mencelah.

“ aku juga pelik dengan kamu adik aku bukan captain Ujang, kenapa ya? Aku dulu isteriku Cik Cikki pun sama juga, terlalu kuat bershopping dekat greenappleku.com sampai habis duitku, last aku ingat, baju-baju jenama geminigurlz anakku azizul dan Izzat Nazmi  pun terpaksa aku lelong demi mendapatkan wang menyelesaikan hutangku. “

“ Itulah ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, hamba pelik benar dengan tuan aku bukan captain Ujang ni, nak kata tak emsemm, ramai ja peminat dia, tu si cpahniza anak macik adah depan rumah hamba tu, dah la cun, muka macam retiss ♥yaya budak suka embun♥ plak tu, kalaulah hamba yang dimahukan, sanggup hamba terima dan tambah koleksi isteri hamba, lagipun    Onenie, Lieyda  dan ateyya dah sain surat nikah lagi satu hamba. Depa kata hamba ni mampu “ tambah zacky ~786~.

“ Abg ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, zacky ~786~, janganlah kalian mempersoalkan tindakanku, aku rela diambillah apa sahaja dariku kecuali dia..." balas aku bukan captain Ujang. ( kata-kata penuh yakin dan macho diluahkan dari mulutnya, ibarat kata Adam dek kerana takutnya diapa-apakan isterinya dalam cerita Nur Kasih. )

Dan dipendekkan cerita, sampai lah mereka di pulau itu, dan berlakulah peperangan yang berlanjutan selama 3 hari 28 jam dan 1176 minit itu. 

Selesai sahaja kemenangan diterima, aku bukan captain Ujang terus sahaja mendapatkan isteri tercinta Nadya O'Conner. ß babak berlalu dengan sangat sadis dan menyayat hati. (sila rujuk babak Orlando Bloom n Kiera Knightley dalam Pirates of the Caribbean: At World's End ketika Kiera nangis sebab Orlando Bloom terpaksa ganti tempat Davy Jones sebagai Kapten kapal The Flying Dutchman

Sebaik mendapatkan isteri nya, dia pun berlari-lari ayah mendapatkan tempat sunyi sambil erat memegang tangan isterinya. Sebaik sampai ke satu ruang sunyi,... 

**Adegan super duper sayu dan haru, meluahkan kerinduan memecahkan cerah tengah hari di ketika itu.** (paham-paham la, dah lama tak jumpa suami isteri kan..)

“abg, I terharu u datang dari jauh demi mendapatkan I”

“Biasalah tu Sayang, tapi I ada soalan ni..”

“napanya abg? Walaupun hari-hari I di sni ditemani dayang zieha hisham, MISS QASEH SAIFUDIN dan Ez0Lleee, dan diberikan wang berjuta untuk shopping di website mynameismy @ My tapi I tak pernah lupakan u abg. “

“sayang,, I nak Tanya ni… “

“Haaaa.. u Tanya la abang, banyak pun takpa..”

“Ni haa.. napa kucen nmirmo kita tu tak beranak-beranak lagi? “

 “Abang, kan I dah habaQ dekat u, yang u kata kucen kesayangan u tu anak patung kucen la , camna nak dapat baby kucen nmirmo kita tu? “Sampai pokok kemboja85 tumbuh dilangit pun tak mungkin jadi la abg.. “

“loll.. ya ka? Camna abg leh silap ni? Tettttt~~“ (rugi plak aku mai cari sampai ke sini, penat ja , bisik Ujang dalam hatinya.. )

Sekian. 
Jangan marah ya. :P
Credit To Frame & Lenses

Saya Blogger Malaysia Yang Berinformasi


Saya Blogger Malaysia

Sebagai Admin Gurl Pahang..nad nak ucapkan terima kasih sebab buat blog ni..rajinnya..:)


25 May 2011

Segmen #1 : Blogger Kenal Blogger




http://4.bp.blogspot.com/-v5uWjXJU2OM/TcLfiMOLdSI/AAAAAAAAAPk/L1ZLeVdhZvo/s1600/cz.jpg

" saya mahu kenal blogger lain"




List Pembaca Bertuah Untuk GiveAway Dari Miss Nadya


Okay..Untuk 


Tahniah buat korang berdua..nanti bagi detail kat Facebook Nad Yang Ni

Okay..Untuk 





Tahniah buat korang berempat..nanti bagi detail kat Facebook Nad Yang Ni


Okay..Untuk
      

Tahniah buat korang..Nad akan review..:)


Okay..Untuk... 




24 May 2011

Miss Nadya Buat Giveaway Kali Pertama

Assalamualaikum...

Ini adalah entry melekat sampai 24 may 2011...entry baru dibawah..terima kasih..^_^




Terma dan syarat-syaratnyer ialah..xsusah pon okay!!..

  1. Copy and paste banner kat atas tu taw...pastu link kan ke sini..
  2. Terbuka to all blogger gurlz and blogger boyz..
  3. Buat entry bertajuk Miss Nadya Buat Giveaway Kali Pertama..
  4. Citer r ape2 yg best biler melalui birthday kowang..shuker ker..shedih ker..xkesah r mne2 pon....
  5. Jadi follower nad aw...(jika shudi okay..tiada paksaan..)..tapi kalau tak follow mcm mana nak tau kalau kowang menang kan??
  6. Tag la kawan2 kalau rasa nak tag...xkesah pon..
  7. Tinggalkan url link entry kat ruang komen di bawah yer..

info :: nad akan gunakan perkhidmatan random.org
         tarikh tamat 24 May 2011..Generate di buat pada 25 May 2011 pada pukul 12 tengahari








SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI




Keranamu..:)

Aku (Nadya O'conner) , cik pulau adah (Amina), zieha hisham pergi Mid Valley dengan kereta barunya..MTT(Nur Amina) dengan baju kurung ayunya menahan..
wey,tumpang nak pergi Mid jugak...aku pon menjawap..ye lah...hish....

tiba-tiba Nadh call...wey nadya ada no fon shopping2u tak??
aku pon menjawap...ko try tanya kat Famili Ceria ..

-
-
-
-
-
-
-


5 minit kemudian..sesampai sahaja di Mid Valley...



Ujang , Lanun Jalanan  , Onenie tengah mengacau gadis melayu ni...apa nak jadi lah dorang ni..ish ish2.....


-
-
-
-
-


terjumpa Lieyda pulak dekat kedai bunga...jom pergi greenappleku.com ..nak beli buah apple jap..

tiba2 aku terbaca iklan aku bukan captain buat promosi jual pedang...Cik Cikki pulak sibuk mempromosikan pedang tu...


aku ni memang tak minat pon pedang bin parang ni...elergi..

aku pon terus pergi pet world...terjumpa pulak ateyyaMAK DARAgeminigurlzENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han tengok ikan...dah macam xde keje jer dorang ni...tengok lah wayang ke apa...huhu...aku pon gerak selepas tegur dorang..aku nak pergi toilet..shawl aku dah senget..

-
-
-
-
-
-

mynameismy @ MyAbdul FariqueMISS QASEH SAIFUDIN tengah bergayut dekat public fon tu...hish,kat mall pon nak bergayut gak...hahaha...dorang ni betoi2 lah kelakaw..:)

-
-
-
-

eryzi90 ada kat toilet tu...dyer bagi aku pin untuk lekatkan kat shawl aku tu...baiknyer dyer..:)

-
-
-
-
-
-
-

perut aku pon dah lapar ni...nak makan kat garden lah...sebelum tu aku pergi gedik2 kat Starbucks Mid Valley...jumpa Nisha,nmirmozacky ~786~...mamaDiana (captain)..dorang belanja minum kat situ...wah..kembang 10 minit...dapat favourite drink aku....

-
-
-
-
-

Ez0Lleee call...suruh aku cepat pergi garden...aku dengan pantas nya pergi lah garden...tapi aku sempat pulak pergi baskin robin jumpa azizulIzzat Nazmi kemboja85Areliff, dan cpahniza...nak pergi tengok dorang wat ape jer......last2 tengah aku tengah syok smebang dengan dorang..

AzzAh datang...wey,jom lah pergi makan...dorang dah tunggu...aku pon menjawap...hish yer lah...aku pon p lah Tgi Friday...dorang kat sana rupanya.....CiK EmMa azie♥yaya budak suka embun♥Jay, dan alams.ekins tengah tunggu..muka masing-masing macam bengang jer...aku pon dengan muka tak malu..mintak maaf...dah ciap makan aku pon balek...

tiba-tiba masa kat parking kereta aku jumpa Bro Wacana...aku pon tanya lah..kenapa bro??dya menjawap...ni ha kete rosak pulak...aku pon tolong lah apa yang patot...

dah abis...terima kasih lah kerana baca cerita ngarut aku ni ha..:)

salam maaf buat semua jika nad ada terkasar bahasa..:)








SEGMEN DRAMA KREATIF BLOGGER bersama BEN ASHAARI


Assalamualaikum..



Amboi abg ben...dah macam producer dah...nak bikin filem ker abg?huhu..:)

okay,straight to the point..nad pilih FAST AND FURIOUS 5 : FAST 5

watak..dah tentu lah Brian O'Conner..haha..nak tau sebab apa tak?sebab rasanyer dyer hensem sangat..cara dia race tu paling penting..huhu..:)


Written By :: Miss Nadya








23 May 2011

Fabulouz Shawl's 1st Anniversary Giveaway

Assalamualaikum...



Yeah..this my simple entry for this giveaway..wish me luck okay..:)

Nad tak pernah shopping kat sini..tapi nad dah teringin nak shopping kat sini sebab gaji keluar 25 hb..memang murah...ce korang tengok kat stock clearance dyer..lagi murah...nad ni nasib bek gaji kuar lambat..kalo tak dah beli semua..sabar2..:)

Written By :: Miss Nadya




SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

ASSALAMUALAIKUM...



Santai Bersama BEN ASHAARI

senang bangat..:)

Written By :: Miss Nadya