Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

29 February 2012

4 Tahun sekali baru sambut birthday

Assalamualaikum peeps!

To my belove Cousin Atiqah Tuah ,Happy Birthday yang ke-12 Tahun..:)

Siapa lahir 29 February? 4 Tahun sekali baru sambut birthday lah kan? Nasib baik umur berganjak seperti biasa..




Hihi cousin Nad terpaksa letak birthday dia 28/2 lah.. Kalau dia letak 29/2, alamatnya 4 tahun sekali baru lah orang wish birthday dia kan?

Happy Birthday to my cousin.. semoga murah rezeki kamu dan jadi anak yang solehah..Amin..:)

Category::
Birthday

Blogger pilihan hari ini::



Dapatkan shawl 3 layer, Barang pre-loved, dan pashmina yang cantik di sini. Click baner for more info..:)

Ads HERE, Click HERE..


<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

BAC's Law Expo at KL Hilton!

Assalamualaikum peeps!

Amacam semalam dapat tak Nad buang bom Blogwalking Jom !! sampaikan malam semalam rumah Nad blackout (Elektrik Takde) sampai tertido Nad.. Ingatkan nak sambung blogwalking tapi line broadband Maxis makin surut mungkin kerana pencawang tiada elektrik mungkin. Sedangkan online kat My belove Galaxy Y pon line kurang ..

Dah cukup dengar Nad membebel untuk permulaan kata. Al-maklumlah Nad memang suka membebel. Kalau tak percaya pergi kat Twitter @miss_nadya ..

Jom Nad nak cerita pasal Brickfields Asia College (BAC) << Fan Page di FB..:)


Dorang ada buat Expo 12 March 2012 ni. Nad masih di KL masa tu. Mungkin nak pergi tapi Nad bukan belajar lagi kan? Pergi ke tak Nad pon tak tahu lagi jadi Nad share dengan kawan-kawan je..:)

Category ::
Student

Blogger pilihan entry hari ini::

Qma Shop

Produk kecantikan dan kesihatan anda dengan harga yang lebih murah dan berpatutan. ProdukVCO Catalyst, Collagen Catalyst dan banyak lagi..Click banner for more info..:)


Di bawah ialah hasil Nad dah review beliau..:)

Qma Shop #1 (5/2/2012)
Qma Shop #2 (11/2/2012)
Qma Shop #2 (27/2/2012)

ADS HERE !!

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

28 February 2012

elektrik takde

Assalamualaikum semua..

Nad gigih untuk kembalikan ceria Nad yang dulu.. Sekarang umah tak ada api.. T.T

Sangat lah sedih sebab mungkin dapat online sekejap je..

Sekarang tengah pujuk mak dan abah untuk tido kat Kompleks Rakan Muda Bera. Tempat kerja Nad lah.

Tapi abah macam tak nak je.. T.T

Penat menyerang blogger tadi di ruangan Bloglist Nad..

Anak-anak Nad memang sukalah bila gelap gelita macam ni. Mungkin dia sangka dah tengah malam..

Penat juga taip entry guna Android ni kan. -..-"

Kejap lagi online sampai battery lappy habis..

Thanks semua yang sudi merempit ke blog usang saya ni..

Published with Blogger-droid v2.0.4

Blogwalking Jom!!

Assalamualaikum peeps!

Amacam? Nad nak meriahkan suasana ni.. Link blog siapa lagi belum ada kat Bloglist Miss Nadya ye?

Sila bagi link blog anda di sini untuk Nad letakkan link anda di sana..:)

Petang ni seperti Nad janjikan untuk Blogwalking kan??

Blog mereka akan dapat message dari Nad yang berbunyi ::

serangan bertubi-tubi dari miss nadya yang mendatangkan diri dari blognya www.nornadiah.com ..:)



Category::
Blogwalking

Blogger pilihan entry hari ini::



Jom masuk blog dak simple..Click banner for more info..:)


Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini  

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

Sedih tak dapat blogwalking T_T

Assalamualaikum peeps!


Ya Allah sedih juga sebab Nad dah lama tak ceria blogwalking macam orang kena sawan kat blog korang. Minta maaf dan jangan risau. Petang nanti Nad hold kejap kerja, Nad blogwalking macam buat ribut kat Twitter ye..:)

Sedih jugak sebab kerja terlalu banyak walaupon tengok Nad hu ha hu ha kat sana >> Twitter << ..Sampai kan Nad dah lupa laman web rasmi kerja tu.. T_T  Terukkan Nad?


Bukti yang Nad betul-betul terlupa laman web tu sampai terpaksa redah bilik bos kejap tadi..:)

Lagi satu Nad sedih sebab blog ni macam tak bagi Nad ping sesuka hati sudah.. T_T


Ada sesiapa jadi macam ni jugak? Sedih nya.. T_T

Category::
Sad Condition

Blogger pilihan hari ini ::



Blog dia biru dan sangat tenang di sana.. Click banner for more info..:)

Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini 

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

Qma Shop #3 (27/2/2012)

Assalamualaikum peeps!

Tahu kan, Nad tengah beradu tenaga untuk contest like mengelike macam ribut taufan sampai nak pitam kepala like sana like sini.. Exchange sana Exchange sini.. lepas tu buka balik message lama di facebook di other.. OMG - Oh Mak Gayah betul sebab semua message lama yang Nad tak pernah buka..

Stop bebel panjang macam entry Mak Cik Kiah kat sebelah tu.. -.-''

Jom Nad perkenalkan Blogshop best iaitu Qma Shop yang menjual berbagai Produk kecantikan dan kesihatan anda dengan harga yang lebih murah dan berpatutan. ProdukVCO Catalyst, Collagen Catalyst dan banyak lagi..

Nad nak sentuh isu Hal Wanita kerana ramai readers wanita mungkin di blog Nad?

Lelaki terbaca? Tak pe lah, baca untuk kebaikan isteri anda..:)

Atika Beauty Product




Harga : RM 45.00 (SM) / RM 50.00 (SS)
Khasiat:
Dari Segi PAYUDARA DAN PUNGGUNG
Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
Memantapkan lagi bentuk menjadikan is lebih padat dan menstabilkan kedudukan payudara.
Membesarkan kembali payudara yang mengalamli pertumbuhan yang terbantut.
Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara.
Mencerahkan puting dan menghilagkan kedutan di sekitar payudara.
Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya, payudara anda akan kelihatan lebih tegang, juga sesuai dan efektif kepada mereka yang telah menjalani pembedahan membuang ovari.

Ubat ni Nad suggest untuk Mak Ngah Nad kerana Mak Ngah pernah kena operation dan mak Nad pula pernah buat pembedahan membuang ovari..

Ayuzip - Kembalikan Kegemilangan Ketika Zaman Dara Anda !!!

Hihi Nad malu lah nak cakap pasal entry ini..:D

Aduyai..tekan kat link tu boleh?
PEMBELIAN MENGIKUT PAKEJwww.qmaeshop.com/promotion Interested?ORDER NOW at www.qmaeshop.commore info ada kat sini qesahqasehqmaridh.com
Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini

Qma Shop

Produk kecantikan dan kesihatan anda dengan harga yang lebih murah dan berpatutan. ProdukVCO Catalyst, Collagen Catalyst dan banyak lagi..Click Banner for more info..:)

Qma Shop #1 (5/2/2012) - Entry Review #1
Qma Shop #1 (11/2/2012) - Entry Review #2


<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

26 February 2012

teman anak main


Assalamualaikum peeps!

Rindu nad kat kawan-kawan semua.. sedih pon ada sebab nad ada hutang 2 entry blogshop. minta maaf diatas kesilapan teknikal yang tak boleh di elakkan kerana ada problem sedikit..

malam ni nad jadi ibu mithali kepada anak sugar glider nad ni dengan melayan mereka sepenuh perhatian..

amadhani memang manja terlebih. almaklum lah female kan?..

ini entru pertama nad dari galaxy y nad. hehe..

macam tah apa-apa je nad taip ni. pening kepala sekejap.

bagi pengguna twiiter di luar sana jom tuit bersama nad di @miss_nadya ..

bagi pengguna android yang ada viber boleh lah chat dengan nad sekarang.. amik nombo nad di facebool nor nadiah ye..

nad dah dapat viber dan ber whatsapp dengan blogger terengganu iaitu www.amirastudios.com tu..

jangan marah nad lambat membalas kunjungan je blog korang ye..

27/2/2012 edit entry yang typo...hihi..:D



Published with Blogger-droid v2.0.4

Manusia Sakit Hati

Assalamualaikum peeps!

Nad dah hutang 2 entry sebenarnya. Haish tak dapat update blog kerana emosi tidak stabil.

Dah cukup, sebenarnya Nad nak cakap sebelum ni mamat ni dah pernah komplain pasal blog lama Nad di entry Hodoh lah blog kaw ni.. ..Ingat kan lepastu mamat tu tak ada masalah dah. Eh tetiba mencari masalah balik dengan Nad.

Kes ni terjadi masa Nad nak mintak liker untuk gambar anak Nad di link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=380122888681329&set=a.375977135762571.107714.315964095097209&type=3

Geram betul. Rasa nak lempang 50 kali. Kali ni Nad tak nak edit2 dah ..

Ni dah masuk kali kedua https://www.facebook.com/angelahz mencari masalah.. Jadi tak faham kenapa suka mencari masalah.



Keputusan di atas tangan masing-masing lah kan? Tak kira lah kreatif ke tak tu semua terserah kepada diri masing-masing. Nak like ke tak nak semua di atas diri masing-masing.

Owh, budak Temerloh rupanya.Kasar tak ayat Nad situ? Pedulikan sebab kalau hormon tak stabil ni macam ni lah jadinya. Memang tak boleh hindar kalau Nad PMS macam ni. Benda kecik pon boleh jadi besar..

Last Last Nad block dia.. Geram..maknanya Nad terhegeh-hegeh mintak like? Nama pon contest.. Mesti lah kena usaha..

Category::
Tak puas hati

Blogger pilihan hari ini::



Jom masuk blog Adik Nad.. Click banner for more info..:)


Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini 
 
<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

24 February 2012

My belove Galaxy Y

Assalamualaikum peeps !


Sebenarnya tengah buat kerja ni tapi tengah layan cerita Hantu Dalam Botol Kicap. Sila Download sendiri..hehe..Layan lah buat entry sekejap..


Stop mengarut, Nad nak cerita pasal semalam Nad nak jugak Samsung Galaxy Y ni jadi petang semalam Nad grab jugak bersama Emy Tecik ni..

Dulu Nad selalu buat entry pasal Samsung je kan? Lepas Galaxy Tab, Galaxy Note punya event, lepas tu Galaxy Nexus tu semua entry basi dari Nad. Akhirnya Samsung Galaxy Y jugak Nad grab kan?

Kepahaman I Phone S II, sepatutnya dari dulu lagi Nad dah grab I Phone S II ni tapi memandangkan duit semakin surut dan surut lagi. Jadi beli lah handphone murah je..:)


Tengah download game sekarang ni sebab wifi kat opis free kan? Semalam beli tapi tak sempat nak download apa-apa pon dan kepahaman penggunaan Android kecik ni memang tak de.


Download aplikasi AirAsia, senang lah sikit nak melancong.. Nak melancong dengan MFH tapi tak tahu lah bila sebab belum jumpa lagi siapa MFH Nad..:)


Standard harga RM499 kan? tapi semalam tekan punya tekan kat tokey tu dapat RM465 sahaja. Tapi 2GB je lah, rasanya petang jap lagi nak tambah 4GB lah sebab Nad dah banyak install program dan berbagai game kot.

Best lah jugak sebab dia ada sistem macam I Phone S II sikit, cakap je dengan Android ni, dia google untuk kita..:)

Paling penting GPS kena ada sebab bulan 3 ni Nad drive sendiri ke KL, tak tahu jalan..:D

Category::
Gadjet

Blogger pilihan entry hari ini::



Semua nya ada dalam blog mama ni, Travel, Resipi, Tutorial dan berbagai-bagai. Click banner for more info..:)


Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini 

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

23 February 2012

Sugar Glider Contest

Assalamualaikum peeps!

Sedih pulak Nad sebab hampir kalah dah ni..:(

Menang kalah adat pertandingan kan?

Tapi Nad memerlukan bantuan kawan-kawan..

1. Like fan page Kelab Suggie Malaysia ( Sugar Glider )

2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=380122888681329&set=a.375977135762571.107714.315964095097209&type=3


Category ::
Contest

Blogger pilihan entry hari ini::



Jom masuk blog adik Nad, Click banner for more info..:)


Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

Kurang ajar betul ?

Assalamualaikum peeps!

Nad dah mengalami masalah kemalasan mengupdate entry secara bermaharajalela. Kenapa? Semua gara-gara Twitter. @miss_nadya << Follow kalau berani..:D Hari ini 23 February bersamaan 1hb Rabiul Akkhir 1433 dalam Kalendar islam. Siap dalam kalendar islam lagi sebab sebelum ni Nad memang tak hafal kalendar islam ni tapi sekarang sebab Nad selalu kene buat surat ke Jabatan, jadi kena ambil tahu.. Dah terhantuk baru terngadah. Itulah Nad yer..:)

Sebenarnya Nad bukan nak mengarut-ngarut petang-petang macam ni tapi Nad ada perasan semenjak suka meroyan di Twitter, Nad selalu cakap ikut lepas mulut Nad sampai kadang-kadang nampak kurang ajar..:)

You are over the daily limit for sending Tweets. Please wait a few hours and try again.
Sebab tu Nad lari ke Blog..:D
Jom layan gambar tuit Nad buat, apa kata korang? Macam Tak betul je Nad kan?



Ada dua jerk, yang lain dah ke bawah . Malas nak cari..:)

Category::
Gossip

Blogger pilihan entry hari ini::



Dapatkan Jacket, Cardigan, Skirt, beg yang stylo dan harganya berpatutan. Anda tidak perlu risau untuk bergaya dengan MeiMei Clothing ok..:)


Sekarang ada SALE dan semua barang jadi murah, Nad beli jugak taw. Sila grab sekarang..:)


Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

22 February 2012

Beli baju mengandung sudah..:)

Assalamualaikum peeps!

Wah, tak kahwin dah prepare baju mengandung. Macam tak sabar jerk! Dah Nadia sila berhenti merepak macam orang sewel ye..:)

Sebenarnya Nad bukan beli untuk Nad tapi untuk BFF Nad yang sekarang dah pregnant 5 Bulan.. Dia bertanya kedai online mana yang jual baju-baju lawa-lawa. Jadi Nad tolong lah belikan tapi dia bayar..:D

gambar bersama BFF..Sugar Glider mesti di bawa merata-rata ye..^^

Kawan Nad kahwin dah 3 tahun tapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mati, tapi sekarang rezeki dari Allah memberikannya zuriat sulung. InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan untuk BFF Nad..Amin..

Jeles woo kawan sebaya semua dah dukung anak masing-masing. Tetiba mesti ada soalan sebegini.

'Nadia bila ag eh?' -.-'' oh demm! demm!

Sekarang Nad nak tunjuk dia pilih baju mana dan dari butik mana..:)

Butik Mama

Kawan Nad berkenan baju MBainun 46 - Merah Type 1 Cantik kan? Harga dia RM189.00 sahaja dan potage RM7, Total RM196..cantiknyer, ala..Nad nak baju ni.. -.-''


Butik Mengandung Ibuku AZ

Yang ni murah sikit, Maternity Long Dress (Dayana) . Harganya RM49 sahaja dan postage RM7 jadi Total RM56 sahaja..Cantik kan? Teringin nak pakai.. -.-''


Sekian, baju di atas semua untuk Kawan Nad bukan untuk Nad taw..:D

Category::
Girls Stuff

Blogger pilihan hari ini::

Photobucket

Dapatkan tudung,hijab,awning ,shawl yang murah serta cantik dan harga yang sangat berpatutan..:) 


Tudung Murah Collections #1 (4/2/2012)
Tudung Murah Collections #2 (12/2/2012)

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

R Series Pink Cosway

Assalamualaikum peeps!

Sebab kan semalam minyak wangi & losyen badan dah habis terpaksa jua lah mengorbankan sedikit duit untuk membeli untuk diri sendiri..:)

Selepas buat entry nano white review demi mencantikkan muka untuk menjadi semakin ayu. wek. #perasan . Sekarang Nad nak mewangikan diri di dalam blog ni..:D

Seingat Nad, 22 September 2011 Nad ada buat entry Shopping Dekat Cosway. Semalam baru beli baru set R Series Pink yang baru..:)

Bedak, deodorant yang lama pon belum habis sebab Nad guna Deodorant enchanteur paris pink  & Minyak wangi enchanteur paris pink bergilir-gilir dengan minyak wangi R Series pink..:)


Set R Series pink Cosway ni Nad beli semalam RM32.90 je sebab sekarang promotion untuk bulan ni.. Al - Maklum lah bila tergilakan pink gini lah jadinya tapi set R Series ni memang superb wangi. Nad suka sangat baunya..:)

Set dari kiri ::
Hand & Body Lotion
Code: 78117 200ml
A lightweight, non-greasy lotion that absorbs easily onto skin. It contains a unique blend of natural emollients and conditioners that provides lasting hydration for supple skin.
Eau de Parfum
Code: 78148 30ml
A sensually romantic fragrance that recaptures the sweet moments and exquisite joys of true love found. Its smooth, alluring blend of velvety woods, extravagant floral and seductive musk evokes the indescribable feeling of love that's essentially romantic. Embrace the passion and magical moment of Everlasting Romance.
Comes in an all-new, elegant perfume bottle that resembles the pure feminity of a sensual woman.
Body Powder
Code: 78115 100g
An irresistibly soft and velvety body powder that helps body stay comfortably fresh and dry for day long confidence. Leaves skin silky to the touch.

Body Spray
Code: 78114 75ml
A luxuriously fragrant, deodorising body spray that awakens the feminine senses and keeps body beautifully scented for refined confidence all day long.
Deodorant
Code: 78116 50g
An alcohol-free deodorant that keeps body softly scented for hours. Contains natural deodorizing properties that provide lasting protection against body odour.
Siapa ahli pergi Cosway sekarang jugak ye..:)

Category::
Girls Stuff

Blogger pilihan hari ini::



Jom masuk blog adik Nad yang tomel ni..Click banner for more info..:)

Ads HERE?Boleh tengok entry di Sini  

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

nano white review

Assalamualaikum peeps!

Nad pernah bercerita sikit pasal product dari Nano White ni di entry Cadburry hazelnut atau Cadburry Roast Almond.

Tetiba ada idea nak update blog sebab Fatin Diana bertanya pasal product ni..:)


Ni Awakening Snow Wash pencuci muka harian & Refining Treatment Toner untuk mengecilkan pori-pori dan membuang segala kotoran di muka di mana Nad membeli di Tunas Manja Temerloh dan dapat harga promotion - RM15.90. Kalau ikut harga betul seperti di bawah..:)

Awakening Snow Wash - RM15.90
Refining Treatment Toner - RM19.90


Ini dia,Eye Brightener untuk hilangkan mata panda anda seperti nad. Harganya RM25.90 sahaja untuk 15ml. Alhamdulillah memang berkesan.

Intensive De-Pigmentor - RM48.90 untuk hilangkan jeragat. Mak Nad punya, dah nak masuk 3 botol dia pakai..:)

mata nad ni..:)

Di atas sebelah kiri Clarifying Cleansing Milk berharga - RM19.90 tapi Nad beli RM18.90 di PasarayaAktif Bera dan sebelah kanan pula Refining Treatment Toner - RM19.90 tapi toner tu dah habis..:D

Hasil pakai barang Nano White? Alhamdulillah, eye bag dah semakin hilang dan muka makin menegang. Ye lah Nad kan dah tua . Dah nak berumur 24 Tahun dah bulan April ni..:)

Nak pakai satu set seperti senarai di bawah kena tunggu lah sikit hari..:)

Most effective whitening skincare with nano happy
Awakening Snow Wash - RM15.90
Microfoliating Clay Cleanser - RM17.90
Clarifying Cleansing Milk - RM19.90
Refining Treatment Toner - RM19.90
Polishing Renewal Exfoliator - RM28.90
Omega Day Shield SPF 50++ - RM29.90
Whitening Serum Concentrate - RM59.90
Intensive De-Pigmentor - RM48.90
DNA Protector + Whitening + Pre-Ageing + Refining - RM45.90
Cell Moist Whitenor - RM31.90
Hydrating Whitening Mask - RM25.90
Eye Brightener - RM25.90
Category ::
Girls Stuff

Blogger pilihan entry hari ini::

Photobucket

Dapatkan tudung,hijab,awning ,shawl yang murah serta cantik dan harga yang sangat berpatutan..:)

Tudung Murah Collections #1 (4/2/2012)
Tudung Murah Collections #2 (12/2/2012)

<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)