14 August 2019

Jangan Minta Maaf Untuk 7 Sebab Ini1. Menjadi Diri Sendiri

 • Jangan pernah menafikan siapa yang patut anda bergaul dengan orang lain, atau sesuai dengan apa yang anda fikir masyarakat mahu melihat daripada anda. Dunia ini memberi ganjaran kepada orang-orang yang tidak bersalah.

  Terdapat sesuatu yang menakjubkan tentang individu yang bebas diri mereka sendiri. Gosokkan topeng dan lepaskan peranan bermain. Tidak perlu menyesuaikan diri apabila awak dilahirkan untuk menonjol.

  Sekiranya ada sesiapa yang tidak mencintai awak kerana anda ... orang itu tidak dimaksudkan untuk hidup anda - jadi anda boleh menggunakannya sebagai proses penapisan yang baik untuk mengetahui orang yang terbaik untuk anda. Yang sebenar kamu

2. Mengikuti Impian Kita

 • Anda tidak boleh meminta maaf kerana mengikuti impian dan matlamat terbesar anda dalam kehidupan.
  Sekiranya ada sesiapa yang cuba menghalang anda dalam perjalanan ini, mungkin mereka bukan untuk anda pada peringkat ini dalam hidup anda.

  Negatif adalah virus dan pembunuh mimpi.

  Anda tidak boleh dibuat untuk merasakan bahawa hidup impian anda adalah salah atau mementingkan diri sendiri. Melangkah, dan menjalani kehidupan impian anda adalah contoh yang menakjubkan kepada dunia dan semua orang yang dapat menyaksikannya dalam hidup anda.

  Menetap untuk kehidupan yang anda tidak mahu adalah tindakan mementingkan diri sendiri kerana anda menghukum setiap orang yang menyaksikannya, untuk meneruskan warisan itu.
  Jadilah inspirasi yang anda mahu lihat dalam kehidupan anda sendiri

3.  Luangkan Waktu Untuk Diri Sendiri

 • Sebab utama anda tidak boleh meminta maaf kerana mengambil masa untuk diri sendiri adalah kerana ia akan memberi manfaat kepada semua orang di sekeliling anda.

  Anda tidak boleh memberi dari cawan kosong. Mengukuhkan masa untuk diri sendiri adalah penting untuk kehidupan yang bahagia, bertenaga dan memberi.

  Terangkan perkara pertama kali setiap pagi sebagai PRIORITI. Masa yang boleh anda habiskan untuk membersihkan minda anda, masa yang anda boleh belanjakan dengan bersyukur, masa anda boleh menghabiskan bermeditasi. Jika anda melakukan hal-hal ini setiap pagi, ia akan memastikan anda mempunyai LEBIH untuk memberi kepada orang lain.

  Jadi luangkan masa, buatlah keutamaan, supaya anda dapat memberikan lebih banyak diri anda ke dunia.

4.  Menamatkan hubungan Toksik

 • Toksik adalah toksik. Tidak kira jika mereka adalah keluarga, kawan seumur hidup atau suami atau isteri anda. Sekiranya hubungan itu mengikis kewujudan anda, sudah waktunya untuk mengakhiri atau membatasi hubungan itu.

  Jika mereka benar-benar merawat anda lebih daripada keperluan mereka sendiri, mereka tidak akan membuat anda berasa seperti itu.
  Tetapkan contoh bahawa TIDAK ok bagi sesiapa sahaja untuk menyerang tenaga positif anda atau orang lain untuk perkara itu.

  Jelaskan bahawa anda hanya akan menerima positiviti di ruang, cinta, kegembiraan dan mereka yang mengangkat anda lebih tinggi.
  Dan jangan lupa untuk menjadi orang lain kepada orang lain. Dapat melihat diri anda secara jujur ​​dan bertanya jika anda boleh melakukan lebih baik juga.

5. Hidup dalam kebenaran anda

 • Mereka yang hidup dalam kebenaran mereka akan membawa kepada kualiti hidup orang lain yang hanya dapat bayangkan.

  Hidup dalam kebenaran anda bermaksud berdiri untuk perkara-perkara yang mungkin tidak selesa tetapi perkara yang anda tahu adalah KANAN.
  Ini bermakna bersikap jujur, walaupun anda tahu hasilnya mungkin bukan apa yang anda mahu pada masa ini.
  Kebenaran SELALU membawa kepada destinasi terbaik pada akhirnya.

6. Anda tidak boleh meminta maaf kerana ketidaksempurnaan anda. 


 • Tiada siapa di bumi ini yang sempurna. Kita semua mempunyai ketidaksempurnaan dan anda HARUS tidak merasa seperti anda perlu menyembunyikannya atau meminta maaf kerana mempunyai mereka.

  Anda HARUS sentiasa komited untuk meningkatkan diri anda, UNTUK ANDA, tetapi jangan melakukannya kerana tuntutan atau harapan orang lain.

  Mereka yang menjadi milik anda akan menerima anda untuk siapa anda dan dengan contoh mereka sendiri, mereka akan memberi inspirasi kepada anda untuk menjadi versi anda yang paling hebat.

  Jika anda mencari seseorang seperti ini. Berpegang kepada mereka dan kembali nikmat.

7. Mengatakan tidak apabila anda perlu. 

 • Kebanyakan orang mengambil terlalu banyak tugas kerana mereka hanya tidak tahu bagaimana untuk mengatakan tidak apabila mereka perlu.

  Mengambil terlalu banyak boleh menyebabkan stres dan mengatasi, yang membawa anda terus ke arah kehidupan kurang daripada kualiti yang anda perlukan.

  Belajar untuk mengatakan TIDAK tegas tetapi tanpa sebarang negatif. Belajar untuk mengatakan YES hanya kepada perkara-perkara yang anda suka dan mesti lakukan. Ketahui perbezaannya dan ia akan menyumbang kepada kebahagiaan yang paling utama.

Inilah yang di petik dari 7 Thing You Should Never Apologise For! No comments:

Post a Comment

Thanks for reading entry ni. Nad doakan semoga urusan kita di permudahkan.