Sahabat Positive 💖

19 January 2012

Tutorial Post Iklan Churp Churp Di Facebook..

Assalamualaikum..

Entry ni khas untuk Hyun Ekin kerana beliau dah register Churp Churp tapi kurang faham macam mana nak siarkan iklan di facebook.

1. Open website www.churpchurp.com
2. Klik Di bahagian reward seperti gambar di bawah

3. Tengok ada dua bahagian iaitu Social Sharing & Social Seeding. Social Seeding jarang ada tapi bila dia ada korang jangan lupa sharekan sebab earning dia lagi tinggi.

4. Pilih iklan yang korang nak share macam dalam gambar di bawah


5. Klik Share This tu dan akan keluar page macam dalam gambar di bawah.


6. Dalam kotak di atas korang buat lah ayat gemoak sikit tapi #SloggiGirlsNight jangan delete sebab itu hashtag untuk Twitter..

7. Kemudian klik button f share di atas tu.Nanti dia akan keluar kotak link Post To your wall lepas tu Share..:)


8. Dah siap..lagi satu dalam kotak Auto Sharing klik lah auto ping di facebook & twitter..:)

Siap,kalau masih tak faham contact nad di facebook ya..:)

Gud luck!
Post a Comment