Skip to main content

Posts

Jom Kita Travel

Recent posts

Mr Right Beli Pheromiss Pheromone Concentrate

Assalamualaikum 💓


Alhamdulillah, terima kasih Mr. Right [Mohd Adzhar] sebab selalu je terlintas kat kepala otak dia untuk dapatkan sesuatu untuk Nadya ni.

Kalau nak tulis banyak-banyak nanti kembang pulak bontot hidung dia kalau Nadya puji dia lebih-lebih ni.

Kadang-kadang Nadya ni meloya sampai semua lelaki pon tak suka. Tapi Nadya pelik bila Mr. Right suka.




Nadya bersyukur dapat berkenalan dengan Mr. Right sebab Nadya ni berunsur api dan Nadya ni degil, keras hati, keras kepala, malas dan tak pandai masak. Haha

Bila Mr. Right buat keputusan untuk buat Nadya jadi isteri dia, Nadya bersyukur yang dia mampu terima siapa Nadya yang sebenarnya dan bukan nak Nadya jadi siapa sebenarnya. 




Pada mulanya Pheromiss yang dia beli tu tak original. Kali ke-2 dapat juga yang original.


Pheromiss The Scientest of Attraction 50X Pheromone Concentrate.

1 botol ni mengandungi 10ml je.
Cara guna 1 titik atau 2 titik sahaja untuk penggunaan harian. Boleh titik di leher, pergelangan tangan atau mana-mana di bahag…

Awesome Blossom In Your Way

Assalamualaikum 💖

Sejujurnya Nadya memang seorang yang gilakan warna pink. Tambahan lagi bila colour Blosson Pink macam ni lagi tambah Nadya rasa macam nak beli sekarang ni jugak. Tapi sabar je la dulu. 
Bukan boleh dapat kalau cakap nak sekarang ni kan? 


Tapi dalam diam, Nadya akan dapatkan jugak handphone ni. Nadya memang pattern bila dah suka pada sesuatu benda dan sangat tertarik kepada warnanya, Nadya akan dapatkan jugak biarpon lambat lagi 1-2 bulan. 


Vivo Smart Phone V15  Blossom Pink
Setiap benda yang Nadya nak beli, mesti cari yang pink colour atau blossom pink. Ada orang kata Nadya macam budak-budak je nak pilih tapi tu sebenarnya Nadya suka sebab di mana mood Nadya cepat sejuk bila tengok warna lembut. 

Hands-free pon warna ni. 

Minggu lepas emosi terganggu, pergi puaskan hati dengan cari benda remeh dan semuanya bewarna pink. Sampai selipar pon nak cari warna ni. 

Paling best bila pakai stokin ni sangat boleh menceriakan hati Nadya sendiri bila tengah berada dalam kemarahan. Seba…

Review Untuk Sticky Entry Di Buka

Assalamualaikum 💖


Alhamdulillah, walaupon Nadya jarang dapat order untuk dapat tempahan untuk Sticker Entry Review di blog ini tapi masih ada pihak advertiser yang masih berhubungan dengan Nadya untuk membuat tempahan dan masih bekerjasama dengan baik. 


Jadi di atas permintaan ramai Nadya buat keputusan untuk membuka tempahan semula. Jika anda ada berminat, Nadya disini bagi tuan empunya blog ini dengan senang hati menerima.  Untuk pertanyaan lanjut. 



Boleh direct pm email Nadya : nornadiahabdolkarim@gmail.com


Nadya akan share semuanya di semua network social  Nadya sendiri.


Terima kasih sudi baca


Love, 





PERSONAL : Hargai & Memberi

Assalamualaikum 💖
Ya Allah, cantik tak rantai tu? Nadya tengok laluan di Twitter  Nadya ni. Sebenarnya Nadya bukan nak cakap kecantikan dia yang menyinarkan. Tapi NUR yang bermaksud Cahaya paling menyinarkan dalam diri seseorang. 



نور ناديه Cahaya Permulaan Star Light
Alhamdulillah, singkatan nama diberi tapi terdapat maksud yang tersirat dan tersirat untuk Nadya sendiri. 

Jujur cakap, masa Nadya selfie gambar ni masih dalam keadaan marah yang belum di lepaskan. 

Kadang-kadang memang elok je, tapi lebih kepada selalu menyakitkan hati orang tersayang termasuk Mr. Right sendiri sebab Nadya seorang Keras Kepala & Degil. 


Nadya selalu rasa marah yang tak terbatas tapi sehabis kuat Nadya akan selesaikan sendiri untuk lepaskan amarah tanpa babitkan dengan orang-orang yang Nadya sayang. 

Nadya baca artikel My Metro : Marah sifat normal tapi perlu dikawal
Nadya sedaya habis akan Memberi tanpa mengharap balasan apa tah lagi untuk rasa di Hargai
Nadya Memberi kerana Allah, jadi Allah akan Memberi s…

Feminine Hygiene Wash Good Virtues Co. Review

Assalamualaikum 💖


Bulan lepas Nadya dapat Firming Feminine Hygiene Wash Good Virtues Co, yang tu belum habis lagi dah sampai yang baru untuk Nadya.



Korang dah dapatkan ke belum? Kalau belum sila dapatkan sekarang di Watsons yang berdekatan.


Entry kali ini, Nadya dapat Refreshing Feminine Hygiene Washpula.


Sebotol berisi 150ml. Kadar penggunaan melebihi sebulan. 


Nadya dah buka dan bau haruman dia segar betul. Lepas tu apa lagi berlari la pergi mandi sebab teruja sangat nak guna yang ni pulak.


Yang ini jujur Nadya cakap best sikit dari sebelum ni sebab selepas penggunaannya terasa segar. Nadya terasa sensible & serine. Selepas tu wangian dia tak sama seperti pencuci yang lain. Mula-mula wangi lepas tu masam.



Tenang, Cinta dan Kegembiraan yang dapat dirasai selepas menggunakan Good Virtues. Bahan-bahan yang digunakan semua selamat dan lebih terhormat untuk semua. 


Kesegaran Pencuci Wanita

Bebaskan semua fikiran yang merunsingkan dari tubuh badan daripada kerisauan. 


Keaslian dari Organic Hab…

PERSONAL : Terasa Berdebar

Assalamualaikum 💖

Masih lagi terasa berdebar sebenarnya. Tak boleh nak cover pulak sampai ada tegur, kenapa muka merah tu?


Malunya sampai tak boleh nak bercakap. Nadya dah jadi patung cendana kat meja Office.


Ya Allah, permudahkanlah semua urusan ku, izinkan kami bersatu di atas keredhaanmu. Sesungguhnya pernikahan ini terakhir kali dalam hidupku. Kau ciptakan Adam dan Hawa seperti mana kau ciptakan kami. Satukanlah hati kami supaya tenang menjalani semua ranjau liku dalam perkahwinan. 
Ya Allah, tidak ternilai dan sukar di ungkap melalui kata-kata untuk menilai keindahannya rasa ini. Kau temukan Mohd Adzhar tanpa ku pinta, sayang tersimpan ikhlas dari hati keranamu Ya Allah.. 

Tak habis lagi kena sakat, rasa macam nak berlari 100km/j sekarang jugak.


Nak isi borang ni pon belum habis ketar. Dekat 4 jam masih kosong lagi. Lepas tu Mr. Right sibuk tanya dah siap ke belum?


Tak sabar sangat ke dia? Nadya ni tak habis ketar lagi nak pegang pen macam mana pon tak tahu. Lupa nama Nadya siapa, p…