Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

31 August 2011

Jalan jem lagi... haiya...



Assalamualaikum...

salam sejahtera..pergh nad rasa ni jem kali ke tiga dah..penat seyh..

Sekarang baru sampai jalan bukit putus baru..apa hal jem pon tak tahu..kepala nad rasa macam nak tercabut dah..

Sekarang abah yang drive..jem sampai mana pon nad tak tahu..tapi boleh tahan lah jauhnye jem ni..

Nad nak pergi negeri sembilan melawat kubur arwah ayah nad dengan arwah atok kat sana..
Nad rasa nak tido lah..tak tahan pening kepala..





#14 Wordless Wednesday | ツ Miss Nadya Punyer Blog ツ



Setiap hari rabu semua blogger post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan apa-apa sebarang penjelasan apa-apa untuk menerangkan gambar..biar gambar menjelaskan tanpa kita letak apa-apa penjelasan.. More On :: wiki.answer.com




30 August 2011

Baru sampai bentong



Assalamualaikum...

Assalamualaikum..salam sejahtera semua..dah mandi dah??pagi raya bangun awal mandi sunat hari raya..

0wang lain balek ke kampung..nad balek k.l..herran..
Nad dalam perjalanan nak pergi puncak alam,beraya dekat sana sebab family sebelah mak semua berkumpul di sana..tak pe lah..raya mana-mana pon ok kan..
Nad raya kat sini kejap je..esok dah balik ke kampung sebelah abah pulak..kampung sebelah abah dekat je..kat kuala krau,Temerloh..

Nad nak sambung tido..ngantuk pulak..selamat hari raya semua..jom kumpul wet raya banyak-banyak..hehe..nad dah kene bagi wet raya dekat adik-adik sepupu sebab dalam family mak,nad je yang dah bekerja..
Selamat hari raya aidil fitri ikhlas dari nad sekeluarga..




29 August 2011

Selamat Hari Raya..



Assalamualaikum...

Assalamualaikum..salam sejahtera wat semua...
Pengumuman dah keluar kan..s0 bes0k kita raya..
Dengan rasminya nad merendah diri.Sambil menyusun jari.Maaf di pinta di aidilfitri dari nad sekeluarga..
 شلآمت هاري راي عيدالفطري.
معاف ظاهير دان باطين.








Buffered Earnings Duit Raya



Assalamualaikum...

Assalamualaikum..Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..Alhamdulillah..esok dah raya...yeah..Insyaallah esok raya..kita tunggu pengumuman malam karang yer..

Okay,sikalang nad nak ucapkan terima kasih kepada En.nuffnang..kerana dirimu begitu berharga..i love sangat-sangat..^^

thanks nuffnang..i love u ketat-ketat..^^

nad dapat BE baru dari Taylors University Bio Sciences & Pharmacy..sapa yang nak sambung belajar dan berminat dengan khidmat yang di tawarnkan dari Taylors University ni boleh klik di sini..

BE yang lalu masih berjalan..Alhamdulillah..thanks Celcom Channel X Thematic..

Dapat wet raya from nuffnang..sapa yang belom register nuffnang??boleh klik sini..


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN BUAT BLOGGER DAN PEMBACA SEMUA DARI NAD SEKELUARGA..KEPADA YANG MEMANDU..SILA MEMANDU DENGAN BERHATI-HATI..INGAT ORANG YANG TERSAYANG..

KALAU NAD ADA WAT SALAH DEKAT SEMUA..HARAP MAAFKAN NAD YE DARI HUJUNG KAKI HINGGA KE HUJUNG RAMBUT NAD..

MALAM NI KITA TENGOK PENGUMUMAN SAMA-SAMA..^^






Segmen Miss Nadya :: Selamat Hari Raya

Assalamualaikum...


Ini Sticky Post..Segmen Ini tutup pada 31 September 201..


Hai...lagi 5 hari lagi nak raya kan..sampaikan nad terlajak hari dah tadi..ingat kan dah juma'at...rupanya baru khamis..hehe...sempena Hari Raya Aidilfitri ni..nad nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat kawan-kawan yang mengenali secara langsung dan tak langsung...Maaf Zahir Dan Batin...nad raya kat kg(Temerloh) atau Puncak Alam kowt...tapi tak tahu lah macam mana lagi...

Okay...balik semula kepada segmen yang nad buat ni...syarat-syaratnya senang je..tak susah pon...semua boleh join..dan link peserta akan nad list di entry ini..^^
1. Buat 1 entry bertajuk Segmen Miss Nadya :: Selamat Hari Raya
2. Copy header di atas dan link kan ke entry ini.
3. Dalam entry tu ucapkan lah selamat hari raya untuk kawan-kawan..sebab kawan-kawan lain nak blogwalking kan nanti..^^
 4. Dah siap entry, tinggalkan link korang kat komen di bawah..Tolong hantar 1 kali jer url anda sebab takot double link pulak..
5. hantar url korang dalam bentuk ini sebab senang orang lain nak klik link korang tu..kan-kan..^^ :: <a href="LINK KORANG">TAJUK KORANG NAK LETAK</a>
SENARAI LINK PESETA ::

1. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html
2. http://www.nadzrie.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html 
3. http://cerytara.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html
4. http://tmahkecik.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html
5. http://sun3tpini.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html 
6. http://irrahady.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadyaselamat-hari-raya.html
7.  http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html
8. http://bombay-913.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html
9. http://nanaluciana.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html 
10. http://sephyraz.blogspot.com/2011/08/segmen-miss-nadya-selamat-hari-raya.html






28 August 2011

Buka puasa di sini..


Assalamualaikum...

Assalamualaikum..tinggal bes0k je lagi kita nak berpuasa kan?
Petang tadi nad teman kawan nad pergi temerloh..dye nak cari baju raya dengan p0t0ng rambut..

Lama jugak nad kat temerl0h tadi hingga naik lenguh dah kaki ni..budak lelaki ni kadang-kadang cerewet kan..nak cari baju dye p0wn dah wat nad tawaf bandar temerl0h tu tadi..akhirnya ada jugak yang berkenan di mata dye..lepas tu nad teman dye p0t0ng rambut dye yang dah sedia panjang tu..

Dah ciap,terus gerak balek..tiba-tiba dye berhenti di tepi jalan tu..tunggu hingga berbuka..erk,alhamdulillah syukur..kenyang makan kuey tiaw g0reng dengan air cincau..

Sesudah berbuka..teman dia pergi triang pulak..cari s0ngk0k..dah jumpa saiz 21..lepas tu kit0rang lepaking dekat keray0ng sampai k0l 10..

Pukul 10.30 kit0rang gerak balek..dia drive agak sl0w.setengah jam kemudian kit0rang smpai..
Dan sekarang nad rasa macam nak tidu..selamat malam..have a nice dream..hehe



26 August 2011

Barangku Di Kembalikan..

Assalamualaikum...

Assalamualaikum...wa.....rugi duit saya...RM24 boleh dapat ayam golek 1 ekor campur pulak dengan 2 jenis kuih.....

Kucing pak cik pon turut sedih sebab kan hal ini..:(

barang yang nad pos semalam dah di kembalikan semula kepada nad...sebab sekarang pos ekspress tak boleh nak pos barang...semua yang dapat hadiah giveaway nad...nad mintak maaf di atas kesulitan ini...

maybe lepas raya nad uruskan semua barang ini ye...hurm...:(

nad mintak maaf kat u all..nanti nad hantar ye...mintak maaf kat korang sangat..


dan lagi 3 orang untuk giveaway raya ari tu..:(


sorry lagi sekali...:(







Daging rusa masak lemak cili api..


Assalamualaikum...

Assalamualaikum semua..m0rning..selamat bersahur..pagi ni nad makan daging rusa..sedap seyh..

Tapi ni bukan daging rusa hutan..ni daging rusa kandang..pakcik kawan nad ada bela rusa..

Alhamdulillah..dapat merasa daging rusa..pandai mak masak..hehe..nad pandai makan jer...tak tahu masak..

0kay,selamat bersahur semua ye..nad da siap mamam..nad nak stabilkn perut (hadamkan makanan) dulu..
p/s :: lama tak mamam daging kancil..





25 August 2011

Alhamdulillah.. Rezeki Bulan Ramadhan..


Assalamualaikum..

Assalamualaikum..Salam 1 Blogger..Salam Sejahtera..Alhamdulillah...nad dan kawan-kawan sepejabat dapat sumbangan dari Parlimen Bera..suker sebab nad dapat Al-Quran baru...hoyeah...huhu..^^

Semua orang dapat bende yang sama..antaranya ialah dapat 1 helai Sejadah, 1 Naskhah Al-Quran, 1 Helai Kain Telekung, dan dalam bungkusan kecil itu adalah Kain Batik...

nasib baik kain telekung tu semua sama warna..kalau ada warna pink tadi nad dah amik dah...hehe..Al-Quran tu nad tukar dengan hak kawan..nad dapat blue black...tapi nad tukar terus..nak warna hitam..bos nad dapat Al-Quran warna merah..

Terima kasih kepada theklon network, Semut SenyumfRaMe+LenSeS, Ezy Chiaki, Nabila Huda, eiela, nuyui a.k.a miss NUSHA, bombayHeidi Syafiq, Kakkoii, merahitujambu..

Nad dah pos kan pon barang tu..ada 4 orang tak bagi nad no fon mereka...tak pe lah..Nad dah letak nombo fon Nad kat situ...Insyaallah barang tu sampai dengan selamat dekat tangan mereka..huhu...Nad memang tak tahu pasal tu...

pagi tadi boleh bertekak dengan akak yang jaga dekat Pejabat Pos tu...Nak post laju...pastu baru teringat..nad nak pos ekspress...hahaha....lawak+memalukan diri sendiri..orang dah lah ramai...adeh...jatuh saham den...








#10 Spontaneous Thursday | ツ Miss Nadya Punyer Blog ツ

Assalamualaikum..

KALAU NAK POST EKSPRES,KITA TAK LETAK NOMBO TELEFON PENERIMA TAK PE KER EA??ADA SAPA BOLEH BAGI TAU??NAD NAK ANTA BARANG NI..HUHU









24 August 2011

#13 wordless wednesday | ツ Miss Nadya Punyer Blog ツ



Assalamualaikum..

Setiap hari rabu semua blogger post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan apa-apa sebarang penjelasan apa-apa untuk menerangkan gambar..biar gambar menjelaskan tanpa kita letak apa-apa penjelasan.. More On :: wiki.answer.com
 




Berat Badan Menurun



Assalamualaikum..

Assalamualaikum..Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger...terkujat sebentar tadi selepas tengok comments need to be moderated..ada 48 biji komen yang harus dilepaskan..ini semua komen untuk segmen abg ben semalam...pergh...meletop betul lah..terharu sangat...terima kasih abg ben kerana sudi buat segmen seperti ini..

 sila klik untuk tumbesaran padu meningkat-ningkat macam bukit tingkat..^^

Nad sendiri hampir tak percaya..komen ini diperam semalaman dari pukul 6 semalam hingga lah sekarang..nanti kejap lagi nad lepaskan komen ini dan merangkak ke blog anda semua..thanks..^^

Okay,dah habis topik untuk komen tu...sekarang nad nak cakap pasal tajuk entry ini iaitu berat badan menurun..huhu..berat badan korang semua menurun ke menaik bulan puasa ni??
Berat badan Nad menurun sebanyak 2kg..hampir tak percaya yang nad berjaya melangsingkan tubuh ini..kuang-kuang..

Baju raya yang ditempah dah siap..nad pakai je baju raya tu dah longgar sikit...hurm....tu yang nad pergi timbang berat badan tadi kat ofis..nad tengok,aik..berat badan den dah turun 2kg lah...melompat macam kuda dah nad kat ofis jap tadi..hehe..bese lah..nad ni kadang-kadang tak dapat mengawal hormon sendiri..apa kene mengena lak dengan hormon nieh....

p/s :: nad nak pergi siapkan bloglist Blogger Aidilfitri..^^






23 August 2011

Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI


 Assalamualaikum..

jom join ini bloglist..kalau nak join..klik banner abg ben tu okay..







22 August 2011

Malam yang sunyi..


Assalamualaikum..



Selamat malam semua...malam ni nad dilanda keb0sanan tambah pulak hari ni nad tak p0st apa-apa entri p0wn..sebab nad tak dak m0od dan idea nak p0st apa-apa dari pagi sampai sekarang..
Sekarang nad layan tv3 tg0k cita cina..tajuk apa p0wn nad tak tahu..yang penting cita ni best..

Adush..nak 0n9 p0wn tak b0leh..br0adband tak t0p up..naya bet0l lah..disebabkan hal ni ada 0wang kata nad ni jenis kedekut..bukan kedekut tapi jimat..hehe..

Lagi satu nad nak ucap terima kasih untuk semua yang bagi semangat masa nad sakit gigi semalam..gigi nad da 0kay cuma ada sakit sikit..Alhamdulillah nad tak p0nteng puasa walaup0wn sakit semalam..
p/s : ada lagi pemenang giveaway raya tak anta details kat nad..es0k nad pantau..
Thanks sudi baca entri mengarut malam ni...gambar di atas tak de kene mengena dengan isi entry ini..hehe..saja nak letak picture sendiri...


21 August 2011

Oh tidak ... Sakit Gigi...

gambar cilok google..

Assalamualaikum...

Salam 1 Malaysia..selamat pagi...oh tidak...hari ni nad sakit gigi...hadoi...gigi graham nad ni sakit dari tadi...nak wat keje pon tak senang lah macam ni..hurm...

perkara ni yang wat nad tak leh tahan ni...sebab sakit gigi ini lebih sakit dari demam...

nak cabut gigi tak boleh sebab puasa...jadi terpaksa tahan dan banyakkan bersabar...InsyaAllah nad boleh tahan..

tadi masa tengah nak cari picture sakit gigi punya pasal...terjumpa pulak klinik NADIA...wah..klinik ni dekat Kota Damn..hehe...ini picture tu..



p/s :: yang pasti aku tengah sakit tapi masih gigih nak wat entry...haha..