07 April 2019

Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya

Assalamualaikum sahabat 🤗

Due Date : 07 April 2019
(Blog Genap 7 Tahun )


Alhamdulillah , dengan lafaz bismillah rezeki tahun ni Nad dapat meluangkan masa bersama blog bersama.


Nad buat entry melekat sampai hari anniversary tu nanti . Jadi ,sementara itu nad nak ajak ramai-ramai join contest ni .

Banner Rasmi :


Syarat contest, sila baca :
  • Wajib ada Blog, Facebook & Instagram .
  • Buat entry bertajuk Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya backlink ke blog Nad. 
  • Copy & paste Banner Rasmi diatas backlink ke entry ni. 
  • Follow Blog Nad ni, kalau tak follow macam mana nak tahu nama pemenang kan ?
  • Follow Facebook Nor Nadiah Abdol Karim , Like & Follow Fan Page Miss Nadya Punyer Blog
  • Follow Instagram Dianz Vitamin Temerloh
  • Share entry ni kat Facebook korang .
  • Dah siap ? Hantar entry kat sini, bagi link blog korang & link facebook anda untuk Nad tengok korang share atau tidak.
  • Hadiah akan dipilih melalui Random
  • Tag 3 kawan Blogger bagi menjayakan contest Nad kali ni. *Tak tag pon tak apa*
  • Letakkan URL entri penyertaan anda diruangan komen di bawah entri ini.

Nak sponsor contest Nad?
PM : Miss Nadya Punyer Blog

Nota kaki : Semoga kengkawan semua sudi menjoinkan diri untuk contest ini. 

13 February 2019

Korang Tahu Tak Eksfoliasi?

Kak nad jemput kawan-kawan join Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya

Nak #tipscantikbersamadianz yang lain ada kat  SINI



[EKSFOLIASI KULIT?  APAKAH ITU??]

Ha, mesti ada antara hangpa yang baru first time dengaq kan?  Ekafoliasi kulit ni maksudnya proses mengangkat sel-sel kulit mati dari kulit.  Penting tau proses ni, untuk elakkan kulit hangpa dari jadi kusam.

Sebenarnya ada beberapa karrah untuk buat eksfoliasi kulit ni.  Antaranya:

1.  Gunakan scrub

Ni antara cara paling popular.  Cara ni secara tak langsung boleh dapatkan kita kulit yang halus.  Dan jugak boleh hilangkan kotoran, kulit kering dan tanggalkan kulit mati.  Tapi tak digalakkan untuk yang ada wajah sensitif atau berjerawat, takut luka pulak kan?  😊

2.  Gunakan bahan kimia

Biasanya ni cara yang agak mahal skit.  Tapi, cara ni selalunya tak tinggalkan kesan kat kulit sepertimana scrub.  Cara ni semua kulit boleh guna tak kira sensitif atau tak.

3.  Gunakan Exfoliating Tools

Hangpa pun boleh gunakan exfoliating tools pun sesuai untuk hangpa.  Antara tools yang popular adalah brush sebab brush kan lembut.  Cara ni pun biasanya efektif sebab dapat menanggalkan kulit mati secara maksimum.  😁

Kalau semua cara ni pun tak boleh dan hangpa rasa leceh, consume aja #DianzVitamin.  Bukan setakat tanggalkan kulit mati, kulit hangpa pun jadi makin licin dan peloles kata ko!  😘



Tak payah cakap banyak tengok muka kak nad macam ni 

08 February 2019

Jangan Buka Aib Orang


Pagi jumaat ni macam ni terasa nak bagi tazkirah pulak. 


Kak nad tengok siaran langsung borak kopitiam kat TV3 ni . Sekarang kan tengah panas cakap pasal Emma Maembong bukak tudung .


Sebab kan dia seorang artis, habis kecoh pasal dia di media sosial ni kan ?


Bacaan Duduk Di Antara Dua Sujud


Setiap kali dalam solat pon kita minta dengan Allah supaya tutup aib-aib kita kan . Jadi tak perlulah kita heboh dengan aib orang. 



Apa tujuan kita solat? Dekatkan diri dengan Allah. Ibadah kerana Allah . 



Sama jugak Emma Maembong tu . Masa dia bertudung semuanya kerana Allah. 



Tapi sekarang dia dah tak bertudung. Kita tak tahu apa yang sedang berlaku . Kita sebagai hamba Allah jangan terus menghukum. Baiknya kita doakan yang terbaik untuk dia. 


Nota Kaki : Perbaiki diri kita baru kita dapat perbaiki setiap amalan kita .