22 July 2019

Daun Tembaga Suasa




Ni rupa keadaan daun tembaga suasa yang dah siap layur. Memang kena layur dulu sampai letup.


Lepas tu, letak la minyak angin sikit atas daun ni.





Ni tangan kiri Nad, dah bengkak sangat kan? Dah lama sebenarnya. Tapi Nad ni degil. Biar kan je, tapi ni dah tak boleh nak biar sebab tangan kiri pakai Jam, dia berat.






Ni tangan kanan, nampak berbeza tak?




Lepas tu ikat pakai daun dekat tempat sakit ketat dan kemas.





Siap dah balut. Jadi biarkan semalaman.



Lepas semalaman daun ini akan berbau hanyir busuk, tu la yang di serap dari daun ni.



Alhamdulillah, syukur tak menangung kesakitan dah.  Tapi kalau boleh balut sampai 3 hari.


InsyaAllah, sembuh. Bukan percayakan daun tembaga suasa boleh sembuhkan tapi percayakan Allah Yang sembuhkan melalui usaha kita sendiri. Sakit?
Cari ubat. Bukan buang.


21 July 2019

30 Day Writing Challenge | Day 13



Day 13 : What Are You Excited About?

 GETTING MARRIED 😍

17 July 2019

30 Day Writing Challenge | Day 12

Assalamualaikum 🤗


Dah berkurun, baru nak Cuba update semula 😅
Tak pe, sambung je yang tertinggal hari tu.




Day 12 : Write about five blessing in your life .


1. Family
Mestilah keluarga. Walau macam mana jadi, keluarga yang utama. Even kadang-kadang nampak macam tak tapi hakikatnya memang tu yang utama.

2. Friends
Kawan-kawan, bila susah selalu ada. Bila senang pon ada. Yang ni susah nak cari. Tapi Alhamdulillah, kawan-kawan Nad semua nya okay.

3. Job
Kerja, Nad sejenis yang suka bekerja. Tapi, jangan buat spoil mood. Semua tak jadi. Tapi dalam bekerja, Nad akan buat betul-betul.

4. Traveling
Nad suka travel, tapi sekarang tak ada ruang nak travel langsung 😁

5. Experience
Macam-macam pengalaman Nad lalui. Putih, Hitam semuanya ada. Sampai terfikir, sebenarnya apa aku cari?