Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

30 May 2012

Jual sugar glider

♥ NANG IT if Like it ♥


Kamera tak berapa nak jelas sebab budak-budak ni tengah gerak-gerak.

Keputusan untuk let go anak-anak Nad si KaDumi & KaDumo ni buat Nad rasa nak nangis je. Tapi di atas kesibukan Nad sekarang, Nad takut dorang akan stress dan mengakibatkan kematian jadi Nad kena buat keputusan jugak untuk jual si KaDumi & KaDumo..

Sedih sangat sebab si KaDumi & KaDumo sangat manja dan ada kerenah tersendiri. Setiap malam tidur dekat baju Nad, lepas tu buat lawak bila kena kejar. Main nyorok-nyorok dalam baju.

Melayan kerenah dorang, dengar suara dorang Barking & Crabbing buat Nad rindu dan nak nangis bila memikirkan keputusan untuk menjual si KaDumi & KaDumo ni..:'(

si KaDumi & KaDumo sudah berumur 2 Bulan..

Tak di nafikan ramai nak mencari Sugar Glider murah dan Nad nak jual dengan harga RM250 untuk seekor, tapi Nad tak sampai hati sebenarnya sebab Nad treat dorang macam anak Nad sendiri dan bukan sebagai haiwan peliharaan lain...:'(

Mummy tak sampai hati nak lepaskan KaDumi & KaDumo..:'(



Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Super Mini Bawal Shop
 Klik SINI untuk dapatkan
tudung bawal polkadot dan
bawal plain.. 

 Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej 

29 May 2012

Kembali ke zaman persekolahan

♥ NANG IT if Like it ♥


JinnyBoyTV

Korang pernah tengok tak video klip terbaru dari JinnyBoy kat YouTube? Baik korang tengok sebab dijamin membawa korang ke kenangan lama zaman persekolahan banjir kembali seperti ia adalah hanya semalam. Menonton dengan tisu bersiap sedia! Memang sedih sampai menitik airmata bila tengok video ni..

Kita selalu melihat kembali pada zaman persekolahan kita dengan nostalgia suka, dan kebanyakan daripada kita akan ingat yang mempunyai seorang guru yang memberi inspirasi.

The Class Clown ni sedih sikit 


Kucing gemuk ni COMEL!!!

♥ NANG IT if Like it ♥


Adakah kucing ini telah bercakap mengenai perabot anda? # CuriousCatAtHome

Katakanlah hi # CuriousCatAtHome, appreciator yg suka disayangi jubin yang berkualiti.

Temui # CuriousCatAtHome, pakar hiasan rumah pemarah. Check out ulasan kelakar di rumah pemiliknya!


Skrip kat atas ni kelakar sikit bila kucing ni bercakap :

''Hello Beautiful''

                 ''Well, hello there!''

''I was talking to my reflection''


Nad tahu kucing gemuk kat atas tu semua COMEL!! Tambah pulak bila tengok video kat You tube dia bercakap. Alahai comel gilos!!

Bercakap mengenai Perasaan ingin tahu kucing? Melihat sepasang mata yang terang dan ingin tahu kucing yang mengintip di sekitar sudut rumah anda sejak kebelakangan ini? Jangan bimbang, itu hanya Cat Curious (Perasaan Ingin Tahu Kucing)

Temui Curious, a.k.a. Cat Curious (Perasaan Ingin Tahu Kucing) . Dia makhluk megah yang pasti, tetapi malangnya tidak satu gembira - dia mempunyai rasa seperti tuan dan segala-galanya dari jubin rosak untuk hiasan rumah dikesalkan membuat dia marah.

Palang pintu keluar dokumentari Cat Curious (Perasaan Ingin Tahu Kucing) pada kengerian sedikit kehidupan di rumah! Ada tiada pakar rumah hiasan sebagai khususnya (dan yang suka disayangi) sebagai #CuriousCatAtHome.

28 May 2012

Skirt dari Meimei Clothing Free Postage

♥ NANG IT if Like it ♥


Ini adalah contoh pemakaian je, tapi Nad suka la tengok sebab warna dia lembut je. Sejuk mata memandang.

Semua SKIRT RM73 FREE POSTAGE dari Meimei Clothing sangat cantik. Sangat berbaloi dengan harganya RM73 untuk setiap skirt yang berkualiti di  Meimei Clothing ni. Jom CEKIDAUT!!!

Sangat rambang mata bila melihat semua Skirt dari  dari Meimei Clothing ni.

CZ NADI SKIRT BASIC - MUSTARD

CW NADI SKIRT BASIC - LIGHT PURPLE

CW PLEATED CHIFFON MAXI SKIRT - ORANGE CREAM

CW PLEATED CHIFFON MAXI SKIRT - SLATE GREY

CW PLEATED CHIFFON MAXI SKIRT - DARK KHAKHI

Keyword Found/Tag :: shopping, online shopping, dress, girl, girls, blogshop, blogosphere, murah, dress murah, mei mei clothing, muslimah dress, muslimah dress murah,



Details Blogshop Meimei Clothing:
Meimei Clothing
 Klik SINI untuk online shopping
dress Muslimah LONG DRESS
SLEEVE LACE[HOT] atau skirt.

 Sekiranya berminat untuk
masuk ruangan ini,jom jadi
salah seorang pengiklan
Nad.Klik >> SINI <<
untuk lihat Pakej 

Semua entry Meimei Clothing
Klik >> SINI <<

27 May 2012

Cash Out Earning Nuffnang

♥ NANG IT if Like it ♥



Nad rasa dengan rasa perasaan tamak Nad nak Cash Out Earning Nuffnang. Bulan ni saja Nad clearkan semua duit dari akaun ChurpChurp, Says.My & Nuffnang untuk kali ke-2.

Perasaan Nad setelah 1 tahun berblogging dapat cash out dari hasil ChurpChurpSays.My & Nuffnang untuk kali ke-2 sangat seronok..:D

Terima kasih kepada Blogger Jamal kerana sudi beri entry Tips untuk Cash Out Nuffnang..kerana prosedur untuk Cash Out Nuffnang rumit..
  • Bilakah masa yang sesuai untuk cashout earning Nuffnang.
  • Adakah earning lebih mudah naik selepas cashout earning Nuffnang
  • Berapa lama cek Nuffnang korang sampai rumah
  • Nuffnang bayar pakai cek bank apa
  • Nilai minimum untuk cashout earning Nuffnang
  • Berapa lama korang ambil masa sebelum boleh cashout earning Nuffnang tersebut.
Nad share sikit Tips untuk Cash Out Nuffnang dari Blogger jamal.
  • Masa untuk cashout yang sesuai ialah pada hujung bulan (pada 27@28 haribulan)
  • Ade member yang beritahu earning diorang lagi cepat naik lepas cashout (tidak dapat disahkan kebenaran kenyataan tersebut)
  • Cek Nuffnang mengambil masa selama 30 hari untuk sampai dirumah selepas setiap hujung bulan untuk ahli Gliteratti dan 60 hari untuk ahli Ordinary
  • Nuffnang bayar guna Cek Bank HSBC
  • Setelah earning korang mencecah RM50, korang boleh cashout earning tersebut.
Kepada rakan-rakan blogger yang ada tips-tips yang lain berkenaan dengan Cashout Earning Nuffnang nie, diharapakan korang semua boleh kongsikan disini ye. "Sharing Is Caring".


cashout earning nuffnang, tips cashout earning nuffnang, bagaimana cashout earning nuffnang, cek pertama nuffnang, masa terbaik cashout nuffnang, bila nak cashout nuffnang,cash out, cash out churp churp, cash out nuffnang, cash out says.my,
Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Ladies Fashion
 Klik SINI untuk dapatkan pelbagai dress yang murah. 
♥ Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej ♥

26 May 2012

Jom pergi PostGradAsia Live 2012 [Event]

♥ NANG IT if Like it ♥


Klik dan Sign Up untuk dapatkan Daily Goodies

Postgradasialive!, pameran pendidikan terbesar di Malaysia dengan memberi tumpuan semata-mata kepada pengajian siswazah kini kembali!

Sama ada anda adalah seorang graduan baru yang bertujuan untuk mendapatkan kelayakan pascasiswazah, jawapan yang anda perlukan ada di sini:

Date: 26 & 27 May 2012
Time: 12pm to 6pm
Location: Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), Hall 5

Keterangan lanjut boleh dapat dari laman sesawang rasmi PostGradAsia Live 2012 Sekarang!!

Kemasukan adalah PERCUMA! Register sekarang untuk memenangi hadiah istimewa.**

Datang ke #postgradasialive2012 berlaku 26-27 Mei di KLCC! nanti tau..

Blog Pilihan Entry Kali Ini:

Tudung Murah Collection's
 Klik SINI ♥ untuk dapatkan
tudung secara borong atau
shopping untuk sekeluarga.. 

 Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik>> SINI <<
untuk lihat Pakej 

25 May 2012

Cash Out Says.My lagi..

♥ NANG IT if Like it ♥



Sebenarnya Nad cash out hari selasa lepas. Tapi tadi Nad lupa, Nad nak tekan cash out lagi pulak..


RM109 sahaja Nad cash out, Yuna Says menghantar email mengatakan dalam masa 2 minggu SAYS Security Team verify earning Nad tu.

Proses pembayaran 2 hingga 4 minggu. Duit akan terus ke akaun kita. Sangat senang buat duit tambahan melalui Facebook, Twitter & Blog. Bulan 11 tahun lepas satu bukti di mana Duit Says.My Dah masuk..

Join Says.My sekarang jom..




Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Super Mini Bawal Shop
 Klik SINI untuk dapatkan
tudung bawal polkadot dan
bawal plain.. 

 Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej 

Barang perempuan memang mahal kan?

♥ NANG IT if Like it ♥



Salam Jumaat buat semua kawan-kawan..Ok, Nad nak cakap mengenai 4 benda yang Nad beli malam semalam.

Silky White Lightening 2 Way Foundation SPF20 - RM15.90
(Siap dapat pek isian semula dengan percuma lagi)

Silky White SPF15 Pressed Powder - RM7.90

Perfect Cover Concealer - RM13.90

Silky Lips Magic Pink Lip Balm - RM9.90
(Bila pakai terus bibir jadi pink, Nad suka)

Total semua sekali RM47.60, 4 barang je pon dah mencecah RM50..Haish, terkejut jugak bila duit sekarang macam air je..Kalau tak menabung habis lah kan.. -.-''




Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Ladies Fashion
 Klik SINI untuk dapatkan
pelbagai dress yang murah. 

♥ Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej ♥

Welcome to my Personal Blog

♥ NANG IT if Like it ♥



Rasa rindu bila seharian tidak update blog tapi nak buat macam mana bila Mummy #SugarGlider sibuk..
Kena lah dahulukan tugas penting. Tak kan nak #Blogwalking sampai abaikan tugas kan?

Sampaikan Pemenang bagi Segmen Miss Nadya :: Dapat Free Iklan 1 Bulan masih belum di pilih walaupon ada 13 Blogger yang Join.

Sabtu ni Nad mewakili Pejabat Belia dan Sukan Bera pergi Putrajaya beramai-ramai untuk Himpunan Jutaan Belia 2012 di Hari Belia Negara 2012 (Laman Sesawang Rasmi) dan Hari Belia Negara 2012 (Fan Page Rasmi, jom like ramai-ramai)

Untuk melancarkan Hari Belia Negara 2012 , Tempat kerja Nad telah pon melancarkan Hari dan Minggu Belia Peringkat Daerah Bera 2012 dan Pelancaran HBN 2012 Peringkat Kebangsaan telah diadakan di Kuantan pada minggu lepas. Pada mulanya nak pergi tapi Nad tidur tak sedarkan diri jadi dah kena tinggal lah.

Terima kasih kepada Maxis iPhone 4S Refresh Extension kerana telah memberi Buffered Earning yang ke-11. Tak dinafikan ramai lagi blogger di luar sana dapat BE(Buffered Earning yang sama seperti Blogger Shida, Nad tak kenal tapi first impression masuk blog beliau hati dah tertarik bagai kena gam dan Nad telah masukkan nama beliau ke dalam Bloglist Miss Nadya

Tak terlewat kan Nad nak ucapkan Selamat hari lahir buat Blogger yang sebaya dengan Nad iaitu Cik Puan Nurse kita, siapa lagi kalau tak bukan Cik Puan Azizah. Bufdaynya 24 May iaitu semalam..Terlewat sikit..:D
Semoga hari mu bertambah ceria bersama si dia yang tercinta, Semoga murah rezeki selalu dan InsyaAllah dikurniakan Cik Puan Azizah Jr..:D



p/s : Keyword mingguan yang berjaya membawa anda ke Blog Nad : nano white review, gambar anjing, sugar glider murah, gambar kartun detective conan, nanowhite omega shield harga, sugar glider yuna, makanan untuk sugar glider, makanan sugar glidermei mei clothinghello kitty pen drive yellow.


Keyword Bulanan : anjing, gambar anjing nano white review mei mei clothing, foto anjing makanan sugar glider, tips penjagaan sugar glider sugar glider murah, kebaikan nano white cell moist whitenor





Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Meimei Clothing
 Klik SINI untuk shopping dress
Muslimah LONG DRESS
SLEEVE LACE[HOT] 

♥ Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej ♥

SEGMEN NASZ : BLOGLIST NASZ JUN 2012

♥ NANG IT if Like it ♥


Click dan join SEGMEN NASZ : BLOGLIST NASZ JUN 2012

Sepertimana yang dinyatakan dalam entry Welcome to my Personal Blog telah Nad terangkan yang Nad sangat sibuk hingga timbul rasa rindu bila seharian tidak update blog tapi nak buat macam mana bila Mummy #SugarGlider sibuk..

Kena lah dahulukan tugas penting. Tak kan nak #Blogwalking sampai abaikan tugas kan?

Nad dah letak blog Nasz dalam Bloglist Miss NadyaJom ramai-ramai join BLOGLIST NASZ JUN 2012

Segmen ini saya buka sehingga 26hb Mei 2012 jam 11.00 malam.




Blog Pilihan Entry Kali Ini:
Meimei Clothing
 Klik SINI untuk shopping dress
Muslimah LONG DRESS
SLEEVE LACE[HOT] 

♥ Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej ♥

23 May 2012

Nad beli kain baru untuk Sleeping Pouch anak..

CODE : BEAR PINK

CODE : Seperti yang dinyatakan di caption setiap gambar.
Boleh campur di antara kain lain**

New Price untuk Sleeping Pouch :
1 - RM8
1 - 2 RM15
4 - RM30

Postage :
RM6 Semenanjung
RM8 Sabah & Sarawak..

Jika berminat terus Msg ONLY sebab Call kena Block..:)
011-16504476

CODE : POLKADOT PURPLE

CODE : POLKADOT BLUE

CODE : POLKADOT WHITE RED

CODE : POLKADOT RED

CODE : POLKADOT TURQUOISE

CODE : TURQUOISE

CODE - RED

Blog Pilihan Entry Kali Ini
Tudung Murah Collection's
 Klik SINI untuk memborong
tudung ekspres, hijab di sini
semuanya ada..Dari saiz S - XL.. 

♥ Sekiranya minat untuk masuk
ruangan ini,jadi salah seorang
pengiklan Nad.Klik
SINI untuk lihat Pakej ♥

♥ NANG IT if Like it ♥