Friends of Miss Nadya

29 April 2011

Followers Yang Ke 111| Meningkat Selama 3 Hari Dari 26 April 2011


Assalamualaikum..

Alhamdulillah..satu peningkatan yang baik..
xpe..xkesah kalau ada orang cakap nad kecoh...tapi..nad cumer nak ucap tahniah dekat diri sendiri..
yerlah..tau kan,blog ni blog baru..blog lama nad private kan dulu..ada masalah sekarang ni..
nad pon create blog baru pada 07 April 2011..tak caye?tengok picture kat bawah ni..^_^


pergh..time tu nad tengok xde followers pon..nad pon gelabah r..nad contact kawan2 nad..nad cakap..korang follow r blog baru ni..
selepas 3 hari..nad tak pikir sangat dah pasal follower sikit..sebab nad akan usaha buat entry terbaik..:)
sebenarnya entry xbagus pon..hua hua hua..:)


  • Cute MuM ..Tq cgt sudi follow nad..:))
Alhamdulillah..:))
Congrats Nadia...ca yok...keep it up..perasan rupanya aku ni..

Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!

Assalamualaikum..



Nak Tag


Ciap..huhu..terbaca post dayana semalam..hari ni last day..:)
terlambat join..mana r tau luck nadia dapat banner free..:))
nad memang suker bende free niey..:))
nak menang pon senang sangat..:))




28 April 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum..


image


kenapa aku seorang blogger yer??hadoi..macam susah jer segmen kali ni abg ben??hehe...okay,first kene lah bodek abg ben dulu...owh abg ben...saya salu vote abg ben hari2...agak2 pasti saya punya entry di ketengahkan kan?tak pon di ketepikan jer..:))

berbalek kepada tajuk tu yer..kenapa aku seorang blogger??
sebab saya ni suker membaca dan menaip...dan dapat tau hal perkembangan dunia..:)
memandangkan ari tu buletin di TV3 ada cerita pasal blog...saya rasa,mcm bagus jugek biler dah jadi blogger ni...:)




Tamparan Hebat 2

:gitar


Assalamualaikum..

Entry menangis kegembiraan niey..selepas kesedihan minggu lepas..

Pernah baca Entry Tamparan Hebat tak??mesti lah pernah kan??

Tq kepada korang bertiga yang menasihat nad miggu lepas..:)







fuh..nad lulus lah..:)
Alhamdulillah..berkat doa mak abah..cikgu dilla jugek(cikgu saya)..








27 April 2011

SEGMEN: MySpace!

Assalamualaikum..



Soalan :: Tahun bila korang main MySpace and berapa kerap korang online?
- xsilap aku tahun 2007 sampai tahun 2009 kowt..tak pasti..dulu salu r on9 sebab study...;)

Soalan :: Anggaran bilangan kawan dalam MySpace?
- xde la banyak pown..973 jer...

Soalan :: Siapa 1st top friends korang and apa hubungan korang dengan dia?
- kawan kolej..sekarang keep intouch kaf fb jer..

Soalan :: Lagu apa yang korang letak kat MySpace dulu-dulu?
- tyme aku rajin on9 dulu...aku minat sean kingston..so aku letak lagu dyer..

Soalan :: Kenapa korang tak main MySpace lagi dah?
- break off..haha...sebab,dyer suker men my space..tak silap aku..smpai skrg dyer still on my space..
- fb dgn twitter lagi best..
- bz dengan blog..:)



Mummy Lovers Mencari Blog Utk Direview

Assalamualaikum...




Komen :: okay,nad xde aper nak komen...warna blog pink..nad suker..:)nad ni memang tak pandai nak kritik blog orang..pada nad itu adalah citarasa masing2..itu adalah hak dorang..tol tak?:))
yang penting nad memang suker blog bertema pink..cute sangat...sampai terjeles-jeles..0_o
luper nak cakap...thanks mummy..:)









26 April 2011

Ben Ashaari Kenang Masa Sekolah

Assalamualaikum..

image

waa...tq abg beng wat segmen cam gini..:))

nad nak berciter niey..nak citer tyme skolah rendah xingt sebab ilang ingatan..

tyme tadika ingat r..:))

boley plak macam tu kan??
dulu dan sekarang nad ni memang cengengeng dalam erti kata lain kuat menangis..:))
dulu masa nad tadika salu g skolah sowang2..pastu ader sekumpulan budak nakal niey..sebaya nad jugek..
1 pompuan and 3 lelaki...dowang buli nad di tengah jalan sampai nad menangis..smpai sekarang nad fobia dengan budak 4 owang tu...even dorang lupe..nad yang tak akan luper..

tyme skolah menegah...

Form 1 hingga Form 2 nad skolah kat SMK Bandar Kerayong..wa...tyme tu nad kenal budak2 krayong..huhu..kemain jahat ag nad ni rupernyer..nad jadi pengawas pertengahan Form 1..tapi,kawan2 nad tu rajin r ngajak nad ni g jalan2 satu skolah..cari bofreng..:))
biler jumpa pengetua jer..kitorang cabut,masuk kelas n wat muker tak bersalah..
pastu nad ponteng sekolah..panjat pagar sekolah..tyme tu pakai baju KRS..last2 baju nad tersangkut kat pagar..hadoi...kitorang kuar gak...pergi r jalan2 wat muker tak bersalah..tiber2 kitorang lalu r depan umah cina tu...tah cm ner anjing tu macam menyampah tengok kitorang...dyer pon menyalak2...pastu kejar kitorang...wah...kitortang terus bertukar menjadi ahli sukan yang berjaya tyme tu..:))

Form 3 hingga Form 5 nad tukar sekolah baru untuk anak felda..:(
SMK Triang 3..nad masih lagi jadi pengawas tyme tu...smpai jer Form 4,konon bijak pandai..nad masuk kelas 4 Sains 2..:))kekal smpai Form 5...ha...tyme Form 5 tu nad da jadi meggila,,,kah kah..jadi malas nak bekerja sebagai pengawas dan nad bertukar menjadi mawas...:))

konon2 stylo r tu..pkai baju tudung putih,baju putih,kaen singkat,kasut hitam..hish memang nakai...Form 5 dah nak SPM..perangai nad giler2 xberubah2..cikgu2 sumer dah menyampah tengok nad ni agknyer...tapi nad tak pernah di gantung sekolah..:))
Tiber r satu hari tu..nad dapat mimpi...Nak,belajar r sungguh2,,,hadui...mak nad usap pala nad..:(
Shahdu giler...nad ni memang minat 1 jer mata pelajaran..Matematik Moden..Bukan Add Maths Okay..
(mimpi di atas tu hanya rekaan semata-mata cumer)
Actually cikgu nad bagi ceramah..dyer cakap...awok sumer ni blajo r sungguh2..sok da tua baru nak menyesal...naper r aku tak belajar betoi2 dulu..pastu nad pon tekad r..belajar betoi2...dalam masa yang sama suker nyakat budak Form 1..:))

SPM nad xbagus pon..

3 jer credit..:(



24 April 2011

Contest Mata Paling Cantik




Syarat2 nyer bacer kat TUAN BLOG PUNYER CONTEST EA

Yang pasti nad dah wat sumer syarat..:p
Nad join contest ni sebab nad niey memang giler contact lens..tak menang pon xpe..tapi nad harap menang..puh kanan puh kiri..harap2 menang lagi..:))boley dapat contact lens..

skrg nad da ader 3 warna..
- Violet 
- Pink
- Black

okay,nad letak pic nad niey..tapi sebelum tu nad nak mintak maap ye Encik Luncai...sebab nad letak banyak...yer r..nad ni memang perasan nk jadi modeling..:))


di atas tu adalah contact lens pertama nad beli...violet..nad jarang pakai yg tu sebab xnmpak sgt..:))



okay,sebab nad niey memang suker dengan pink...so nad excited nk tunjuk henpon dengan lens yang nad pakai tu adalah pink okay..:))


tokey contest cakap simple entry..tapi ni entry over..xpe ke ea??balun jer la..:))

nad nak tag 3 owang..






23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !




Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog??

xde sapa mempengaruhi nad pon..dulu nad buat blog sebab nak jual cross-stich..masa tu xde sowang pon tolong nad berblog...xtau ape mende followers...gadjet..tah mende2 lagi lah..pastu bulan 1 tahun ni nad niat nak aktif berblog..pastu nad pon da pandai2 sket guner..da pandai tukar template...nad join faceblog..guna template mcm faceblog..warna pink gitu..tyme tu nad dapat ramai kawan aktif berblog..fuh...tyme tu nad rasa xnk on9 fb da..semangat berblog tu kuat der...huhu..pastu nad rajin wat blogwalking..belajar mcm mn nak menjadi seorang blogger yang bagus..(cey....bagos ker??cm tah haper jewk kan??)

Siapakah sumber inspirasi anda ?

inspirasi nad ea??nad blajar dari sumer dari kawan2 blog nad..nad list semua yang nad dah follow okay..:)


Salam Perkenalan..okay..nak lari laju2..nak g anta link kat abg beng..:)








22 April 2011

Shayer Dapat 2k Sebulan

Assalamualaikum..

Hah??2k sebulan??biaq betoi..hehe.....bukan nad yang dapat 2k tuh.....tapi Cik Epal ni ha..^_^
ni nad nak bergossip niey..^_^

Kesah nyer begini...di saat nad kesedihan semalam...terbaca r entry Cik Epal niey...walau wey...2k dengan Buffering Earning dengan nuffnang jewk..pergh...bapok syok giler..terselit kejelesan dgn Cik Epal ni ha...hadoy...pastu nad pon ter register nuffnang tadi pukul 11am..^_^

konon2 nak mencari duit lebey gak dengan berblog..saper xnak duit??sumer cakap nak duit kan??
ye dok...^_^

nad pon bukan lah pandai sgt ber blog ni ha...baru jer cuba2...kawan yg follow pon xramai..baru ader 59 owang followers jewk..hish...xmcm Cik Epal...14240 owg followers..nad hairan niey..mcm mana r cik epal ni ley wat 2k sebulan ea??kalah gaji nad ni..hish..tengah kejelesan niey..ee..nak lompat2 joget2 macam Cik Epal jugak...ngee..sewonok nyer..hah,usaha tangga kejayaan taw..so,nad tengah usaha niey cm ner nak cari income..^_^

p/s :: Cik Epal xnak belanja ker??hik hik..Anyway..Congratulation laling..nad nak belajar mcm mn nk cari wet lebey niey...sewonok ader..dua wonok pon ader..kalau kowang tak cayer ape nad cakap kan..kan kan kan??g kat SINI..

21 April 2011

Tamparan Hebat

Assalamualaikum..

Hari ni Nad sedih..:'(

Tadi test Jpj..Gagal..:(

Bergelen-gelen air mata jatuh kat akademi memandu tadi..nad dah xkira orang tengok dah...sebab nad mmg cengengeng..mudah menangis...yerlah..sensetip gituh...hmm..ni pon xabis nangis ag niey..:(

Punca Nad gagal memandu di jalan raya tadi all because of him...owg cina tu saja jer wat pasal..masa nad nk masuk simpang ke kanan tadi..motor tu bapok jauh...nad dah masuk simpang jer...tengok2 dyer bawak laju..eee...tu kesalahan pertama di persimpangan pertama...persimpangan kedua pulak..tiber2 muncul 2 pasangan warga emas(ciner jugek)..dan2 tu lah dyer muncul dari kiri..eee....bengang niey...so,biler nad marah sgt2..nad akan menangis..:(

nak lari sambil nangis laju2...sekian..:(

15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !




jom terjah abg ben laju2...


KAREKTOR KARTUN YANG PALING NAD SHUKER IALAH DETECTIVE CONAN


nak tau naper aku minat katon niey??cebab dyer suker nyiasat..shamer r dgn nad..cumer nad ni ngok sket...xsmpat nak smbung blaja jadik polis...:)

KARTUN PALING NAD TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK IALAH SIN CHAN NIEY..


tak senonoh kan??thats y lah aku xsuker sin chan...hahaha...jgn marah shin chan punyer peminat..kang xpasai2 kene jack..:)

SUPERHERO ,NAD NAK JADI DETECTIVE CONAN


mmg best r...:)


abis...nak jalan laju2...nk tinggalkan link kat abang ben lak..:)



Header Comey Lotey

Hah..perasan tak header baru nad??comey kan??nak tau siapa buat??

Adik Ika ni yang buat..

header free..sape tak nak kan??

tapi memang comey..nad suka..terus nad pakai..

thanks again...hadiah hari jadi la ni kiranya..ツ

kalau nak mintak dye watkan boleh la pergi kat SINI