Friends of Miss Nadya

30 June 2011

#3 Spontaneous Thursday | ツ miss nadya punyer blog ツ

Ingatlah Saat Ketika Kita Mula Belajar Berdiri




Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..

KLIK JER...DIA AKAN OPEN NEW TAB OK..


29 June 2011

Malaysia Vs Taiwan | Bukit Jalil


Malaysia Vs Taiwan | Bukit Jalil
Assalamualaikum..
Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger...

Perlawanan di Stadium Bukit Jalil..tapi nad tengok kt tv1 jer la..
Tv1 uma nad pon tak clear sebab tak de astro..haha..uma nad memang dah lama boikot astro..dalam erti kata lain kat umah tak pernah pasang astro...hehe..sekarang nak cerita sal bola..malaysia dah dapat 2 berbalas 0 oleh taiwan pada minit ke 54..seperti semua tahu harimau malaya memang terhebat lah..nad memang suka bola..mulut tak geti diam..hehe..okay,tu jer nak bagi tahu..mari menonton dan sokong harimau malaya kita..
Thanks sudi baca..
~update use mms~

#5 Wordless Wednesday | ツ miss nadya punyer blog ツ



Setiap hari rabu semua blogger post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan apa-apa sebarang penjelasan apa-apa untuk menerangkan gambar..biar gambar menjelaskan tanpa kita letak apa-apa penjelasan.. More On :: wiki.answer.com


28 June 2011

Happy Giler Seyh... Syok Ni.. | Followers 529


Salam Satu Malaysia...Salam Satu Blogger...

Nak tahu tak kenapa nad happy gila macam orang gila??orang gila pon tak happy macam nad..haha...gelakkan tuan blog ni puas-puas...gelak kuat kuat sambil berguling-guling sampai terguling..

Okay..dah cukup-cukup..jangan lah gelak lebih-lebih..huhu..before nad cerita ..nad nak mintak maaf sebab banyak perkara nad tak buat..yer lah...tak balas komen...tak teruskan promot blog..sebab nad bercuti cari laki masa depan...eh bukan-bukan...cuti balek kampung jer..lagi satu..entry ini panjang disebabkan banyak gambar nak di kongsikan..

Sebab pertama nad happy ::


Dashboard nad dah kembali normal...nad banyak sangat anta feedback tak puas hati sebab dasgboard oren yang dulu tu..susah nad nak edit html..hehe..agaknya banyak sangat feedback..dorang pon kembali normal seperti dashboard di atas..

Sebab ke-dua nad happy ::


Yang ni paling mengejutkan nad..pergh..tak terlayan nak baca semua komen kerana awaiting moderation sebanyak 40 biji...terharu campur sedih..nanti nad lawat blog korang yer..:(

Sebab ke-tiga nad happy ::



Follower 529 orang selama 2 bulan,1 minggu & 4 hari..terharu sangat..tak tahu lah nak wat macam mana..hapy campur sedih ni..yerlah..maybe korang follow sebab blog ni pink kan girls??hehe..yerlah..kadang-kadang takot jugak bila dah followers ramai ni..nanti ramai dok kutuk-kutuk nad di belakang tabir..huk huk..penulisan nad dah lah tak bagos macam 3 0rang dibawah..




Sebab ke-empat nad happy ::



Selama 2 bulan,1 minggu & 4 hari nad hidupkan blog baru ini..dah ada 274 entry yang dah terpublish..ini tak termasuk entry ini..dan dah ada 1,109 komen yang nad dah publish..bercampur komen nad reply msg korang..thanks yer kawan-kawan nad..cayang semua kawan nad..

Sebab ke-lima nad happy ::

Yang ni nad tak dapat nak upload gambar sebab tiada card reader..picture tu dalam handphone..sorry yer...
Nad happy sebab hari semalam nad kat kampung pergi mandi Sungai Penderas di mana sungai ini terletak di Kampung Paya Luas,Kuala Krau,Pahang Darul Makmur..Walaupon kampung nad dekat jer dengan umah tapi nad jarang balek sebab kekangan kerja..memang syok..airnya bersih dan agak deras sikit semalam...sepanjang perjalan nak pergi sungai tu nad lalu perkampungan Orang Asli..nad agak jakun(pelik) sikit tengok rumah dorang..kreatif kowt..hehe..air sungai kat situ bersih sangat..nad mandi manda sekejap jer sebab takot kat air deras..haha..sepupu nad dan beberapa kawan yang lain mandi sampai bergusti-gusti dalam air lagi..cam tah paper jer dorang..haha...

Inilah part yang nad happy sangat..nak pergi lagi tapi tak tahu bila sebab nak tunggu semua sepupu balek kampung..yeah..tu sahaja cerita happy nad ni..okay,nad nak pergi sambung promot blog korang..

Thanks sudi baca..setiap komen anda amat nad hargai..




26 June 2011

Mint Chocolate Chip | Baskin Robbins..


Mint Blend|Baskin Robbins..

Assalamualaikum..

Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..

Alhamdulillah nad dah smpai TS(Times Square)..

Tak amik camera lagi sebab orangnye tak datang lagi..

Tgok wayang 3,2,1 Cinta..huhu..

Tak pernah drive sendiri ke sini..haha nad memang poyo..

Nad dah tak ingat nak tulis apa dah..

Thanks sudi baca..
Setiap komen amat nad hargai..
~update use mms~

Contoh untuk frame di dinding..



Contoh untuk frame di dinding..

Assalamualaikum,
Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..
Frame di atas tu lah yang nad nak jual...tapi create nama pembeli la..hehe..bukan nama nad tu..ada yang untuk sarung bantal kecik..

Nad suka jahit krostij ni pastu gantung kat dinding..

Ramai yang dah puji cantik dekat entry melekat di atas entry ini..

Thanks semua kerana sudi memuji..bukan tak nak balas..tapi nad akan jenguk balek blog yang dah komen entry nad..

Ada sesiapa yang minat??boleh add nad kat fb or follow twitter nad..

Kalau minat terus cakap taw..
Thanks sudi baca entry nad..

~update use mms~

25 June 2011

Bang , jom g jalan jalan

Nak Join Ker??Klik Jer Header Abg Beng Kiter tu..Close Order Pukul 10 Pm..lambat tinggal...:p





Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..

 Jom Tengok Blog Yang Nad Dah Promote..


okay,nak pergi sambung promote balek..





Share The Happiness Photo Contest | Cadbury




Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger...
wow..Cadbury Malaysia buat contest lah..Share The Happiness Photo Contest..macam menarik pulak hadiahnya..serius..coontest ni berjalan dari 6 June - 10 July 2011..Eh,dah lama dah lah contest ni??kenapaa nad ni sokmo lambat yer??tak silap nad..selalu masuk iklan tv3..tapi nad tak perasan..tapi tadi nad perasan sebab ada kat blog nad ni ha..nak tengok tak apa hadiahnyer??jap jap...
Stand a chance to win an all-expense-paid trip to Paris & London


Just share a photo of your happiesr moment.


Grand Prize 11 D&8N Holiday to Paris & London for 2 with spending money..pergh..hadiah memang meletop..macam nak join lah pulak..hehe..ini hadiah lain...


macam-macam ada la..selain melancong dapat Panasonic 3d Full HD plasma.. RM10, 000 shopping voucher..Nikon D7000..Playstation 3..RM50 Voucher KFC..huh..nad dapat PS 3 pon dah okay rasanya..hehe..berangan jer lah nad ni..belom tentu lagi menang..tapi,nad rasa macam nak cuba sangat ni...hua hua....kalau terasa nak join..klik jer picture-picture kat atas tu atau KLIK SINI JER..kepada sesape yang minat??jom lah join yer..mana tahu rezeki masing-masing..













Snek Mi Untuk Hilangkan Stress..



Snek Mi Untuk Hilangkan Stress..
Assalamuaikum..good morning..awai pagi nampak...
Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger buat kalian yang masih tidak melelapkan mata..haha..nampak tak snek mi tu?dah habis lah nad kerjakan sebab mata nad ni tak nak lelap pulak..so,habit nad skunj makan makanan ringan tambah cekelat milo tu..menangkap jiwa kalbu betol lah..hehe..nad tak tahu nak cakap cam ne..tapi nad tengah stress sangat kot because of 1 human ni..eh jap,betol ke ayat tu?bedal je lah..sebab dah tak tahu nak tulis apa..ok,cekelat boleh hilangkan stress..mesti tak percaya kan?nad makan cepat-cepat agar mata dapat lena di ulit mimpi indah macam semalam..nak tahu ke mimpi ape?mimpi nuffnang bagi BE sebanyak 10..pergh...tiba-tiba terjaga..kacau daun betol lah..angin jer kalau mimpi terbantut..nak update pastu nak tido sambil mimpi nufnang bagi BE..thanks sudi baca..~update use mms~



24 June 2011

SAYA BLOGGER GADIS MELAYU



Assalamualaikum..

Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..

Nak Tag Gadis Melayu Terakhir..hehe..

tag sumer sebab blog sorang pink..dan melayu..:)
Expired Date :: 31 Disember 2011 (lama giler kan?)..semangat tuan blog ini nak cari blogger melayu..:)




Punca Tak Tido Lagi..


Punca Tak Tido Lagi..
Assalamualaikum..selamat pagi..
Pergh boleh pulak tak tido-tido..nampak tak picture dak kecik tu?anak jiran aku tu..pas tengok movie anaconda kat tv3 tadi..dye tido umah aku..abang dye(8 tahon) balek umah..nad kene la teman dye tido kat luar..tak kan nad nak biar dak tecik ni tido sowang-sowang kat luar kan??nad pulak,jenis susah tido bila dah berubah tempat tido..tak tido sampai pagi lah ni kowt..haiyo...pelik-pelik la nad ni..dok tweet dengan Miss Genit jer ni ha..huhu..thanks sudi baca..
~update use mms~



Geram sangat dengan mulut kucing ni..


Geram sangat dengan mulut kucing ni..

Assalamualaikum..

selamat tengah malam..motif letak gambar mulut anak kucing??tidak di ketahui..nad geram bet0i dengan kucing nad ni sebab suka wat nad geram dekat dye..kalau dye tid0 kat nad mesti buat mulut macam tu..memang geram sangat rasa nak gigit jer mulut dye..tapi apa kes gigit-gigit ni kan..hehe..itu baru sekor..ada lagi 5 ekor tak msuk blog ni lagi..hehe..tu jer..nad nak ucap selamat malam..tid0 dulu yer..thanks sudi baca entry ni..hehe..setiap komen amat nad hargai..
 

~update use mms~

23 June 2011

AKU TERINGIN NAK HACK BLOG

Nak join??Klik jerk Header Abg Beng Kat bawah tu ha...tutup??10 MALAM 23 JUN 2011..lambat tinggai...



(sebab zatty jadi pengomen tegar blog nad ni ha...huk huk...lagi satu sebab suker warna pink..)
(sebab incik nizam ni rajin jugek komen blog nad..haha..so,nak hack blog dyer..)
(sebab blog dyer kaler pink..selain jadi pengomen tegar...nuyui jugek mempunyai doodle lawa sangat..)

Yang di atas..jangan marah yer..gurau jer..:)





Cik Purple Give Away



nak join jugek....hehe...jap-jap..


hari tu lagi nak join tapi asyik terlupa jer..huhu..jangan marah yer..arahan semua dah buat..

nak tag..


Nak pakai Samsung Baru??  KLIK SINI





#2 Spontaneous Thursday | ツ miss nadya punyer blog ツ

HATI BERBUNGA-BUNGA JER..



keterangan lanjut dekat >> SYAFIQ ROSLI

jom tengok nad punyer #1 Spontaneous Thursday | ツ miss nadya punyer blog ツ
on 16 Jun 2011..hehe..:)







Habit dah sampai untuk cokelat pink..



Habit dah sampai untuk cokelat pink..

Assalamualaikum..g0od m0rning dan selamat tengah malam..haiyo,time gini mata tak mengant0k lagi..nampak cokelat kat atas tu?habis dikerjakan nad..memang sedap wey..minum dengan black coffee..dulu,kalau kat starbucks mid..pagi-pagi dah ada orang jepun mintak k0hhi..mean kopi la tu..kawan nad ada yang pandai cakap jepun..hush tibe-tiba teringin belajar bahasa jepun pulak..eh eh, apa yang nad ngarut sampai ke jepun ni??haish..biasa la kan..pagi-pagi cari makan..hehe..thanks sebab sudi baca entry ni..setiap komen amat nad hargai..
~update use mms~





22 June 2011

Hai bear.. Tinggal Kenangan Jer..



Hai bear.. Tinggal Kenangan Jer..

Assalamualaikum semua..wa..rasa macam nak berkongsi cerita..tapi apa motif dengan tajuk tu ea?tah nad pon tak tahu..tapi sekarang nad cuma nak cakap yang nad rindukan henfon tu..nad da jual henfon tu kat bos nad..hmm,bila ada depan mata tak pernah nad hargai..tapi bila tak ada depan mata time tu la nak tercari-cari..huh..yer,nad cakap kat diri nad sendiri...kawan semua jangan marah pulak pasal entry ni...okay..thanks korang sebab sudi baca..setiap komen anda amat nad hargai..
~update use mms~



AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU

Kalau Nak Joing..Klik Jer Header Abg Beng Tu..Hik Hik..:)



Close Order 3.30 PM..lambat tinggal..haha..





Senarai Yang Dah Datang Blog Miss Nadya Segmen Abg Beng



Wow..ramai datang melawat nad..Thanks korang..:)


  1. http://lytulip.blogspot.com/
  2. http://www.alyaesprezzo.com/
  3. http://kunangkunang3017.blogspot.com/
  4. http://yien9897.blogspot.com/
  5. http://www.lailyqaisyirah.com/
  6. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/
  7. http://cekedismanis.blogspot.com/
  8. http://wardahalisya.blogspot.com/
  9. http://nadznur.blogspot.com/
  10. http://lulu-pages.blogspot.com/
  11. http://gurlgemini.blogspot.com/
  12. http://sukmabintara.blogspot.com/
  13. http://ahmooyymunchett.blogspot.com/
  14. http://www.prince91.com/
  15. http://esmeda.blogspot.com/
  16. http://shehanzstudio.blogspot.com/
  17. http://farabudakbaik.blogspot.com/
  18. http://mrbaiz.blogspot.com/
  19. http://mysarah4.blogspot.com/
  20. http://ftndiana.blogspot.com/
  21. http://sempoi-zone.blogspot.com/
  22. http://viniyamey.blogspot.com/
  23. http://papamacho.blogspot.com/
  24. http://frommetoyou85.blogspot.com/
  25. http://coretanmissnad.blogspot.com/
  26. http://izyanmasri.blogspot.com/
  27. http://rosita-rizal.blogspot.com/
  28. http://budakshumort.blogspot.com/
  29. http://jahidihsaili.blogspot.com
  30. http://hadifar-fyda.blogspot.com/
  31. http://www.my-shopping2u.com/
  32. http://ladybirdakaluply.blogspot.com/
  33. http://teynteyndoll.blogspot.com/
  34. http://yeansachealblog.blogspot.com/
  35. http://genkcorner.blogspot.com/
  36. http://laman-ayahsu.blogspot.com/
  37. http://izzwanariff.blogspot.com/
  38. http://zippomiller.blogspot.com/
  39. http://unguvioletlovelifestory.blogspot.com/
  40. http://aku-amin.blogspot.com/
  41. http://fadzli-rt.blogspot.com/
  42. http://gadislollipops.blogspot.com/
  43. http://inibelogfyna.blogspot.com/
  44. http://idafirdausi79.blogspot.com/
  45. http://www.herstoriie.com/




    #4 Wordless Wednesday | ツ miss nadya punyer blog ツ



    Setiap hari rabu semua blogger post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan apa-apa sebarang penjelasan apa-apa untuk menerangkan gambar..biar gambar menjelaskan tanpa kita letak apa-apa penjelasan.. More On :: wiki.answer.com








    21 June 2011

    Entry paling yang tak menyakitkan hati..

    Entry paling yang tak menyakitkan hati..

    Assalamualaikum..pergh..hati memang terbakar gile tadi..gile pown tak terbakar cam nad.,memang hilang sabar tahap apa tah..korang perasan tak duit kemok-kemok kat atas tu?tadi,pukul 9...ada la sorang manusia(orang tua) ni datang umah aku untuk beli top up..yes,nad jual top up..time tu ada 6 orang budak tengah melepak kat uma nad..nak tau apa dia buat?duit yang kemok tu dia baling dari atas moto kepada nad..budak-budak yang lepak kat uma nad cakap kuang ajar giler orang tu..memang kuang ajar kan??nad memang jahat..sampai tadi,hilang sabar..termaki jugak depan orang tua tu walaupon orang tua tu tak dengar..dah,malas nak cita lah sal orang tua kuang ajar cam tu..thanks korang baca entry lepas geram ni...
    Update use mms

    I Love Shawl Contest



    firstly..thanks Izan(kakak ker ea?nad tak tau ni..)

     boleh ker tak ea pic ini??bedal jer lah...kalau tak boleh masuk pic di bawah tu lah..

    kalau pic di atas tak boleh..masuk pic yang ini...hik hik...tu jer lah kowt..

    Nak tag Fatin Love Contest..Hope Fatin Join tau...wish me luck okay..:)

    lagi satu kawan-kawan like page Idma Textile....