05 June 2019

30 Day Writing Challenge | Day 11

Assalamualaikum & selamat pagi .
Selamat hari raya dari nad sekeluarga 😘



Okay sambung semula kepada tajuk hari ini .



Day 11 : Something you always think "what if" about


What if we getting married .




😆 Berdebar terus .



03 June 2019

30 Day Writing Challenge | Day 10

Assalamualaikum & selamat petang 😘




Day 10 : Write about something for which you feel strongly





Ada masa jatuh ,ada masa terduduk . Tapi demi mereka berdua . Nad kena kuat 🤗


30 Day Writing Challenge | Day 9

Assalamualaikum & selamat petang ,
Pagi tadi terasa dah mood raya .Tiba petang hilang mood raya 🙂

Boleh eh macam tu?




Day 9 : Post somesome words of wisdom that speak to you


GOOD THINGS TAKE TIME 😊


Rasa macam nak cakap banyak-banyak . Tapi paham la kadang nad boleh taip entry sampai menangis.



Benda yang baik memang ambil masa . Nad rasa kadang macam putus asa . Tapi ayat ni yang selalu nad baca .





01 June 2019

30 Day Challenge Writing | Day 8

Assalamualaikum & selamat malam.
Alhamdulillah ,selamat berbuka 😘



Day 8 : Share something you struggle with





Nak amik gambar pon payah. Dia bukan suka amik gambar . Amik gambar pon macam curi 🤗


31 May 2019

30 Day Writing Challenge | Day 7

Assalamualaikum 🙂
Terasa sangat dah nak raya. Tapi nad tak ada prepare untuk raya . 😁



Day 7 : List 10 songs that you're loving right now.



  1. Lily by Alan Walker
  2. Dear God by Avenged Sevenfold
  3. Hey Dj by Meghan Trainor ft Sean Paul
  4. Here With Me by Marshmello
  5. Love You Anymore by Michael Bubble
  6. I Was Made For Loving You by Tori Kelly ft Ed Sheeran
  7. One Last Time by Ariana Grande 
  8. Don't Watch Me Cry by Jorja Smith
  9. I Never Told You by Colbie Caillat
  10. Wherever You Will Go by The Calling

30 May 2019

30 Day Challenge Writing | Day 6


Day 6 : 5 Way to win your heart.


Hari ni macam deep sikit la , 5 jalan untuk menang hati nad .


1. Buat saya ketawa-dan ketawa bersama.
2. Banyak bersabar dalam melayan kerenah ,kedegilan ,kegilaan nad .
3. Bersedia untuk belajar perkara baru dengan saya
4. Jadilah gila-gila dan cerewet dengan saya.
5. Luangkan masa untuk keluarga anda-terutamanya anak. 

29 May 2019

30 Day Challenge Writing | Day 5

Ya Allah tertinggal lagi satu hari 😑
Akibat bermuram durja , macam tu la jadinya 😁


Tapi tak apa ,cuba teruskan je macam biasa .



Day 5 : List 5 place you want to visit.


  1. Makkah



2. Masjid Kristal Terengganu ,guna gambar sepupu je lah .



3.  Bukit tinggi ,tak pernah lagi sampai 



4. Cameron highland



5. Pulau langkawi



27 May 2019

30 Days Writing Challenge | Day 4

Assalamualaikum & selamat malam .
Hari ni dah malam baru teringat ada challenge tak siap lagi ☺



Day 4 : Write about someone who inspire you.


Mak, dia sumber insprasi nad. Tiada yang lain selepas dia . Terlalu banyak yang nad belajar dan di ajar.


Tak ada cerita panjang, cukup la sekadar di kenang 😘

26 May 2019

30 Days Challenge Writing | Day 3

Assalamualaikum & selamat pagi 😘
Ramadhan yang ke-21 dah hari ni 🤗




Day 3 : What are your top three pet peevas

  1. People who stand too close in a line.
  2. People who don't punctuate.
  3. When someone fishes for compliments. 

25 May 2019

30 Days Writing Challenge | Day 2

Assalamualaikum & selamat pagi ☺


Tersedar untuk sahur sebab mimpi makan buah rambutan & koko. 😁


Rasanya kalau tak mimpi tak bangun la kot ?


Day 2 : Write something that someone told you about yourself that you never forgot.


Belajar bersyukur, Allah dah cukup baik untuk kita Dan jaga aib kita . Jangan lah sia-siakan Dan Cuba untuk buka aib diri sendiri .



Alhamdulillah , baru tersedar dari awang-awangan. Ya Allah rasa malu sangat selepas tu .


Kadang tu lah , sebab lalai sikit memang akan terlupa matlamat hiduphidup di dunia ini .

23 May 2019

30 Days Writing Challenge | DAY 1

Assalamualaikum & Selamat Pagi ☺
Salam 18 Ramadhan 1440H


Semalam saja jalan-jalan tengok Pinterest, tertengok 30 Days Writing Challenge ni. Jadi terpanggil la rasa nak buat entry menyahut cabaran ini .





LIST 10 THING THAT MAKE YOU REALLY HAPPY .


  1. My children
  2. Encik Mohd 
  3. My family
  4. Blogging
  5. Learning something new
  6. Meeting someone new
  7. Coming home
  8. Being alone
  9. Being a mom
  10. The everyday stuff

Okay ,siap untuk hari pertama 😁

15 May 2019

Aktiviti Puasa

Assalamualaikum 🤗
Salam 10 Ramadhan.


Pagi ni boleh tak sedar sahur , bangun pukul 6.20 terus solat dan siap pergi kerja .





Aktiviti di bulan puasa ni , rasa macam padat sangat padahalnya bila di fikir balek, apa je yang nad dah buat?



Sebab banyak di jalan je kerjanya 😁



Buat masa ni dapat jugak buka puasa bersama keluarga . Tapi ada masa jugak tak berbuka sama.



Tak lama lagi dah nak raya. Sibuk kemas rumah je .

02 May 2019

Bekerja Sendiri VS Bekerja Dengan Orang


Bekerja sendiri adakala seronok sebab tidak terikat dengan punch card boss.



Tetapi bekerja sendiri kena rajin , kalau terperuk je memang tak jadi kerja 😂






Tapi ada masa rindu sangat dengan tempat kerja lama 🙂




Hampir 4 tahun penuh suka duka di tempat kerja lama










Baru setahun tidak bekerja, sekarang sibuk mencari kerja dah 😁



InsyaAllah ada rezeki kaknad 🤗



24 April 2019

Rasa Sedih, Kecewa & Air Mata

Rasa sedih, kecewa & air mata adalah penghapus dosa.



Allah uji kita, sebagai tanda mencuci dosa. Walaupon orang itu telah bercakap dengan menyakiti hati kita . Tak perlu kita marah orang tu, tapi kita perbetulkan diri kita .



Istighfar sebagai penghapus dosa kita . Allah uji kita dengan rasa sedih ,kecewa & air mata tu sebagai tanda penghapus dosa .




Allah kirim teman yang menyakitkan hati kita sebagai ujian . Sebab kita punya banyak dosa . Semakin Allah sayang kita , Allah akan uji .



Allah nak bagi kita kebaikan, lagi Allah uji.






Nad suka dengar ceramah ustaz Hanan  Attaki ni . Walaupon kita menangis , tak perlu kita tunjuk kesedihan kita tu . Allah tahu apa yang kita rasa .



Tapi menangis tu elok. Menandakan hati kita masih peka dengan keadaan sekeliling.




yakin dengan apa yang kita rasa sekarang ni, Allah nak bagi hadiah yang lagi hebat .



Yang penting Yakin ..





18 April 2019

Happy Born Day

15 APRIL 2019

Alhamdulillah, masuk 3 series dah 🤗
Tapi macam tak ada yang berubah 😅



Ketinggian paras tu jugak 😅
Nak kurus tak kurus jugak 😁





Alhamdulillah, masih sihat seperti selalu .




Dengan rasmi nad Stokis Safiyya Hijab Spray Bera


Nad open agent serendah RM65 😘





Wasap terus : 011-31934791

06 April 2019

I Knew You Were Trouble

Once upon time
A few mistakes ago
I was in your sights
You got me alone
You found me
You found me
You found me
I guess you didn't care
And I guess I liked that
And when I fell hard
You took a step back
Without me, without me, without me
And he's long gone
When he's next to me
And I realize the blame is on me
'Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
So you put me down oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
No apologies
He'll never see you cry
Pretend he doesn't know
That he's the reason why
You're drowning, you're drowning, you're drowning
And I heard you moved on
From whispers on the street
A new notch in your belt
Is all I'll ever be
And now I see, now I see, now I see
He was long gone
When he met me
And I realize the joke is on me
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
So you put me down oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
When your saddest fear comes creeping in
That you never loved me or her or anyone or anything
Yeah
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
So you put me down oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble




Saja nak share lagu yang menggamit kenangan ni. Tapi tiba-tiba terkena kat batang hidung sendiri . Jadi nyanyi hiburkan hati je 😅


Suara dia memang sedap. Nad suka 😘

05 April 2019

Kulit anak eczema

Assalamualaikum & Selamat petang 🤗


Petang ni nad nak share pasal eczema. Sebabnya anak nad Muhammad Hazim Dahin ni ada eczema.




Dulu masa baby dia kena Kerak Kepala yang teruk sangat. Dia gatal, dia garu sampai calar kulit kepala 😭




Nad pernah review Essential Soothing Lotion ni. Memang elok sangat , kalau anak kena eczema ,kena gigit nyamuk, kena gigit semut sapu je nipis-nipis. 



Memang dia tak kan garu kat tempat gatal tu dah .





Cari je kat Watson , harga dia murah je RM8.32





Nad tak ada gambar masa teruk tu, tapi ni gambar paling latest . Kalau perasan ,ni dah tinggal sikit kat jari kaki tu. Sebelum ni penuh satu jari tu .



Malam sebelum tido bergaru je. 😭



Jadi , nad stand by sebotol untuk anak dan family. Bila kena gigit nyamuk atau gatal . Cepat-cepat sapu lotion ni .




Suka pakai tudung bawal


Assalamualaikum 😉


Jujur la nad cakap , nad memang suka pakai tudung bawal . Selesa dan mudah untuk di gayakan 😘


Kalau pakai purdah macam ni wajib guna pengeras tudung cikpiya.


Tudung tu, kalau duduk depan cermin duk fuh fuh fuhhh jee. Tak jugak helok.


Baik Korang spray jee cikpiya ni. Jangan ditanya kenapa pengguna cikpiya semua cepat siap. Aura cikpiya laaa penangannya.



Murah je wey, RM18.90 untuk sebotol . Wasap nad sekarang : 011-31934791

#teammagickekma
#SafiyyaHijabSpray

04 April 2019

Wow Dianz Vitamin berwajah baru

Assalamualaikum & selamat malam 😘



Cantik sangat sebabnya exclusive gila 😍



Dianz pulak dah tak bulat , dah jadi huruf D 😍

Ingat D ingat lah Dianz 😘




Kalau Stock Lama harga RM50 sebotol . Untuk pack baru harga dia RM52 untuk sebotol .

rm50 /30 biji = rm1.66
rm52 / 35 biji = rm1.48
jimat 18sen per tablet

Jimat dan cantik tak pack baru ualooss ?




Rojer je kak nad : 011-31934791

02 April 2019

Rezeki dengan Google Adsense

Assalamualaikum & Selamat malam .



Alhamdulillah ,semenjak nad bergiat untuk kembali aktif untuk blog nad yang telah lama ditinggal usang.


Nad register untuk Google AdSense . Alhamdulillah feedback sangat baik dimana pembayaran masuk lancar .




Masih ada yang sentiasa sudi untuk baca setiap entry nad 😘




Cukup bulan boleh cash out 😍




Nad belek traffic source banyak dari Facebook . Alhamdulillah, semoga terus bermanfaat untuk nad kongsikan di setiap entry.



SELAMAT MALAM 😴

27 March 2019

Batuk Kering vs Batuk Berkahak

Assalamualaikum & selamat pagi 😘


Tajuk entry macam geli sikit la sebab nad sekarang di landa batuk kering lepas tu dah nak start ada kahak pulak . 😑



Buat sementara ni nad cuba bertahan makan ubat dari farmasi je lah dulu. Bila agak teruk baru pergi klinik 😎


Apa yang perlu kita buat bila kita baru?

1. Jangan makan makan berminyak.
2. Jangan makan makanan yang pedas.
3. Banyakkan minum air kosong.
4. Hindari asap rokok .


Setakat ni je lah yang nad buat 😅



Tengok nad stand by air kat tepi sebab bila terbatuk je, teguk air .


Nota kaki : Semoga cepat sembuh untuk diri sendiri 😃

24 March 2019

Contest Batal


Dukacita kak nad malam ni. Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya tak ada sambutan.


Senarai Hadiah Untuk Contest Anniversary 7 Years Miss Nadya mungkin tak best .


Jadinya kak nad batalkan Contest ini. Next time buat la contest atau give-away baru.





Nak cuba Dianz Mask & Moist untuk Blackhead & Whitehead tak ? Wasap kak nad laju-laju : 011-31934791

Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya

Assalamualaikum sahabat 🤗

Due Date : 07 April 2019
(Blog Genap 7 Tahun )


Alhamdulillah , dengan lafaz bismillah rezeki tahun ni Nad dapat meluangkan masa bersama blog bersama.

Sekaligus nak mintak like gambar contest #tedimommygojes

Nad buat entry melekat sampai hari anniversary tu nanti . Jadi ,sementara itu nad nak ajak ramai-ramai join contest ni .

Banner Rasmi :


Syarat contest, sila baca :
  • Wajib ada Blog, Facebook & Instagram .
  • Buat entry bertajuk Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya backlink ke blog Nad. 
  • Copy & paste Banner Rasmi diatas backlink ke entry ni. 
  • Follow Blog Nad ni, kalau tak follow macam mana nak tahu nama pemenang kan ?
  • Follow Facebook Nor Nadiah Abdol Karim , Like & Follow Fan Page Miss Nadya Punyer Blog
  • Follow Instagram Dianz Vitamin Temerloh
  • Like Gambar Contest Nad
  • Share entry ni kat Facebook korang .
  • Dah siap ? Hantar entry kat sini, bagi link blog korang & link facebook anda untuk Nad tengok korang share atau tidak.
  • Hadiah akan dipilih melalui Random
  • Tag 3 kawan Blogger bagi menjayakan contest Nad kali ni. *Tak tag pon tak apa*
  • Letakkan URL entri penyertaan anda diruangan komen di bawah entri ini.

Nak sponsor contest Nad?
PM : Miss Nadya Punyer Blog

Nota kaki : Semoga kengkawan semua sudi menjoinkan diri untuk contest ini. 

Free Sample Pediasure



FREE SAMPLE , HERE .


Alhamdulillah, hari ni kak nad cuba dapatkan Free Sample dari Pediasure .



Dulu kak nad pernah dapat Free Sample dari FrisoMom



Macam mana nak dapat Free Sample ni ?Mudah jeje tau. Mai kak nad bagi tau .




Isi la Nama, Email, No Phone & Alamat lepas tu Submit 









Yeay dah siap submit . Tunggu sample sampai je . Nak ke tak? KLIK SINI

Nak kulit Flawless



EH, SENANG AJE NAK FLAWLESS & GLOWING YE!]


Korang dah nak give up sebab cuba macam-macam cara nak peloles & glowing tapi tak berjaya?  Haa ni ada good news untuk korang.  Ade aje cara mudah nak peloles & glowing tau!   😀

Yang pasti korang jangan risau, cara-cara ni senang aje nak buat.  Jimat pulak tu!

1.  Minum air masak
Sape yang kurang minum air masak tu better kerapkan minum.  Sebab bila tubuh dapat air yang mencukupi, kulit jadi lembab, bersih dan cerah secara semula jadi.

2.  Air beras
Air dari basuhan beras tu jangan buang naa.  Amalkan berendam selama 15-20 minit dalam air basuhan beras sebab air tu dikatakan mampu menghalus dan memutihkan kulit.

3.  Masker beras pulut
Ambil beras pulut, goreng tanpa minyak sampai nampak kekuningan.  Lepas tu, tumbuk atau kisar sampai jadi bedak.  Kemudian, bancuh dengan air & sapu pada wajah.  Biar sampai kering & kemudian bilas dengan air.  InsyaAllah kalau selalu amalkan dapatla kulit wajah lebih gebu & anggun.

4.  Guna yogurt asli
Ambil yogurt asli dan lumur pada wajah dan leher kemudian biar kering sebelum dibilas dengan air.  Amalkan 3 kali seminggu.

5.  Makan #DianzVitamin
Antara cara paling mudah & simple.  Consume #DianzVitamin secara konsisten ye sis.  InsyaAllah, khasiat dalam Dianz Vitamin akan bantu dalam mendapatkan kulit wajah yang glowing dan peloles.  😎

See, sape kate susah nak dapatkan kulit wajah glowing dan peloles.  Senang ajer sis-sis sekalian.  Selamat beramal guys!  😘


NAK TRY DIANZ VITAMIN

WASAP : 011-31934791