19 December 2019

Lizzard Brain

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love




Sebabkan mood swing terumbang ambing. Baik Nadya update blog yang hampir usang ni ye.

17 December 2019

Sparkling Fruits Peeling Gel

Assalamualaikum /Salam Sejahtera /Welcome With Love



Berhabuk teruk blog Nadya ni, kesiannya sebab sibuk sangat banyak kerja outside 2 bulan ni. 


25 November 2019

Review Book : Jangan Bersedih Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love



Nadya nak review buku Jangan Bersedih Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia.


Dalam buku ni banyak Nadya belajar untuk belajar bersabar menghadapi masalah dan menjadi seorang wanita yang paling bahagia serta menjadi lebih solehah.


Di dalam buku ni menggunakan permulaan kata seperti EMAS, KALUNG, PERMATA, MUTIARA, BERLIAN, INTAN, YAKUT, NILAM, CINCIN, MANIKAM, INTAN, KRISTAL untuk permulaan tajuk bagi setiap cerita.


Kerana ia Khas Untuk Wanita

Part ni berjaya menghilangkan kesedihan Nadya sekarang. Di saat tiada siapa yang tahu kesedihan Nadya dengan bermacam dugaan.


Lupakan kesedihanmu dan isi dengan pekerjaan.

Alhamdulillah terubat jua kesedihan Nadya ketika itu.



Setelah Nadya selesai membaca page ini,air mata tak payah kata la. Hampir banjir bilik tidur.😅


Alhamdulillah,terubat sedikit membaca bahagian bekalan di tanam di dada.


Nadya tak nafikan dalam menerusi kehidupan di dunia yang fana ini, Nadya sendiri tak lari dari kesedihan kerana Nadya juga manusia biasa yang masih ada hati dan juga perasaan tapi perlukan akal untuk mengatasi semua kesedihan.

Sebab tidak ada masalah yang tiada penyelesaian. Nadya juga tidak pernah berhenti separuh jalan untuk mengecapinya.


Berfalsafah tak entry Nadya?😅
Selalunya lok lak je tiba entry ini macam serius je.


Sebabnya Nadya juga seorang wanita. Tapi semua cakap Nadya ni macam budak-budak termasuk Mr. Right Nadya.




Mini library Nadya macam ni la. Nadya berdoa semoga semua di permudahkan.





Mr. Right la selalu menegur dan banyak memberi nasihat pada Nadya bila Nadya selalu ada masalah. Semoga Mr. Right sihat selalu dan dimurahkan rezeki. Jutaan terima kasih untuk insan yang bakal bergelar SUAMI Nadya kerana banyak bersabar layan kerenah Nadya yang selalu macam budak-budak ni ye. 

Berdebar pulak rasa menghitung hari pernikahan. Macam lah Nadya yang kena salam tok kadi tu kan? Over sangat Nadya ni 🤣


Terima kasih sudi baca,

Love,


17 November 2019

A Picture That Makes You Laugh

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Lovex


Day 7 : A picture that makes you laugh


14 November 2019

Cross-Stitch Pooh

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love




Nadya buat gambar Pooh ni khas untuk anak saudara Nadya . Darwisy & Wardah.


Sekarang Nadya dapat tempahan  baru untuk kawan Nadya. Alhamdulillah rezeki.




Rasa macam lama sangat tak update blog. Sebab Nadya sibuk banyak urusan kerja yang nak kena setlekan. 

Sesiapa yang berminat boleh WhatsApp. 









07 November 2019

A Picture Of A Person You'd Love To Trade Places With For A Day

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Nadya nak update 100 Days Picture Challenge hari ni.



Siapa lagi kalau bukan Nor Husniyah Darin. Syukur Alhamdulillah , rezeki dari Allah SWT tidak pernah membuat Nadya lupa kurniaan yang begitu beharga. 😍

05 November 2019

Cara Hilangkan Stress

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love





Stress?? Tipu kalau orang lain tak pernah stress kan? Setiap orang pasti akan merasa. Nadya juga tak terlepas dari stress. Cuma kita belajar untuk handle dari melarat. 

03 November 2019

Day 23 : A Letter To Someone, Anyone.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love





30 Day Writing Challenge

Day 23 : A Letter To Someone, Anyone.

Tinggal dengan keluarga angkat tak sama rasa dengan keluarga kandung. Tinggal dengan Suami tak sama juga tinggal dengan family

02 November 2019

A Picture Of Your Favorite Memory

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Day 5 - A picture of your favorite memory. 


Masa pergi kem kat Mersing, Johor. 


Gambar tu dah kena potong.😁


Gambar panorama penuh.



Nadya tak berapa sihat. Semoga Cepat sembuh. Amin. 

Terima kasih sudi baca 

Love, 


01 November 2019

A Picture Of Yourself And A Family Member

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Day 4 : A picture of yourself and a family member. 

Tak silap Nadya, Hazim masa ni baru setahun rasanya.

31 October 2019

SEGMEN : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love



Nadya buat sticky entry untuk segmen ni sempena Deepavali okay tak? Nak join pon mudah je. 

1. Letak gambar kat atas tu backlink ke blog MISS NADYA.
2. TAJUK  SANTAI MISS NADYA : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER dan linkkan ke entry ni. 
3. Karangan berdasarkan tajuk dan tidak melebihi 100 PATAH PERKATAAN.
4. Pastikan blog korang tak ada bling-bling.
5. Dah siap? Tinggalkan URL link blog korang kat ruangan komen ni.

TUTUP PUKUL 10 MALAM ESOK 29/10/2019 tu je. 

Sebab nak ada yang sudi join, Nadya pindah ke tarikh 
31/10/2019 PUKUL 10 MALAM. 


Terima kasih sudi baca, 

Love, 

  

30 October 2019

Cross-stitch Key chain EYNA

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Key chain Giraffe 

Willpower of dream.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Nadya rasa badan masih penat sebabnya Nadya dah lama tak buat kerja tambahan outdoor tambah lagi Nadya buat kerja yang Nadya tak berapa minat. 


Bos pula suka dengan semua hasil kerja yang Nadya dah setle kan, sampai semuanya urusan di bawah tanggungjawab Nadya. Lepas tu Nadya suka buli bos semula.



SANTAI MISS NADYA : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


 SEGMEN : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

TIDAK MELEBIHI 100 PATAH PERKATAAN.


Kenapa aku seorang blogger? Tajuk segmen je Nadya dah cilok segmen lama Nadya pernah join Ben Ashaari.


29 October 2019

Kelopak Mata Berkedip

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Cantik tak? Sepasang RM35 je, beli 2 percuma lagi 1 tapi beli dengan Nadya je ye. 

Eh, siap beriklan contact lens pulak ye 😁 . Balik semula kepada tajuk entry tu. 

Projek Sekolah Tingkatan 2

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love



Alhamdulillah, ada customer yang berminat untuk buat tempahan dengan Nadya. 

A Picture Of The Cast From Your Favorite Show

Assalamualaikum / Salam Sejahtera / Welcome With Love


Okay sambung cabaran 100 days picture challenge tapi tak tahu pulak yang mana lebih tepat sebab Nadya tak ada favourite show sangat sebenarnya.


.
Pinjam kat pakcik google. 


26 October 2019

Pengalaman Dan Kegunaannya Vitamin LARISS

Assalamualikum / Salam Sejahtera / Welcoming With Happiness And Love


Siap edit gambar, Nadya teringat nak kongsi satu produk Whitening & Glowing dari LARISS. sebabnya masa Nadya pergi Tabika Kemas untuk tandatangan buku rekod Darin. Kawan Nadya tegur kulit muka Nadya. Jadi Nadya nak kongsikan sakit 🤗

Kotak dia macam ni. 
Nadya dah makan hampir sebulan, Alhamdulillah ada kesan rupanya.


25 October 2019

Review Libresse Maxi Green Tea

Assalamualaikum 🌻

Entry khas buat perempuan dan pembaca, Nadya nak kongsikan kalau Nadya ada tersalah, boleh tinggalkan teguran di ruang komen yang di sediakan. 

Hari ni Nadya review khas untuk perempuan semua. Bila perempuan datang bulan selalu nak marah-marah kan? Tapi Nadya pelik, Nadya tak suka buat alasan period sebab nak marah. 🤔


Nadya selalu kena marah sebab tak pandai nak marah 🤣 Sebab Nadya akan tanya semula, kena marah ke? Macam mana nak marah? 🤔


A Picture Of You And The Person You Have Been Closest With The Longest

Assalamualaikum 💻

Hari ni Nadya nak sambung cabaran 100 hari dengan gambar je. 

DAY 2 : A picture  of you and the person you have been closest and longest. 



Hampir 10 tahun berkenalan, tapi Nadya tak sedar Nadya memang sayang kat dia. Sebab Nadya tak tahu nak luah macam mana. Sayang kerana Allah memang kita susah nak nampak dan faham. Cuma bila dia tak ada dalam masa yang agak lama, Nadya teruskan macam biasa. 

24 October 2019

A Picture Of Yourself With Fifteen Facts

Assalamualaikum 🤓

Pernah dengar 100 Day Picture Challenge tak? Nadya rasa dah berkurun lama tak buat. Tapi rasa boleh la nak cuba post selama 100 hari kat blog Nadya ni. 

Day 1 : A Picture Of Yourself With Fifteen Facts


1. My real name is Nor Nadiah Binti Abdol Karim.
2. Favourite calling of my name Nadya.
3. 31 Years Old in this year [ 2019 ]
4. Some people call me Pendek or Katik.
5. Wearing stoking because cover the aurah.
6. Love pink colour so much.
7. Wearing watch from TAG Heuer.
8. Wearing watch my right hand.
9. Love blue or black colour if I want to choose my pants every-day working.
10. Picture place from Kuala Gandah National Elephant Conservation Centre
11. Love nature for being natural
12. Love look like I'm a stupid person.
13. Being nice if people being nice to me.
14. Introvert Person.
15. If I can't talking, I'm just give a smiling.

 Entry berkaitan : 100 Days Picture Challenge.


Terima kasih sudi baca,

Love,

23 October 2019

Motivasi diri atau Muhasabah Diri?

Tagline : MOTIVATIONAL

Bermula pengembaraan aktiviti macam sekolah, Nadya terlibat dalam Kem Pengukuhan Jati Diri selama 3 hari 2 malam di Telok Gorek Chalet & Camp Sithe Mersing, Johor. 

Nadya rasa, last program dan aktiviti kembara macam ni. Taklimat Pengurusan Pusat Siber Rakan Muda Tahun 2011. Bulan September. 

Jadi Nadya ada rasa berdebar tapi macam teruja pon ada. Mungkin sebab Nadya tak pernah sampai Mersing, Johor kot. 




Waspada Penyakit Ain





Ambil gambar Nadya, tapi mesti dalam diam. Lepas tu dapat tengok gambar Nadya kat WhatsApp. YA ALLAH, suka sangat ambil gambar Nadya slumber macam tu je. Tak sempat langsung nak senyum lepas tu selalu nampak buruk. 😤



Tapi Nadya tahu,memang Nadya buruk pon. Sebab tu susah sikit nak mengaku. Tapi yang paling penting sekali Nadya tak lupa untuk BERSYUKUR SELALU. Sebab kita hidup kerana ALLAH SWT.


Setiap motivasi 'DIRI' Nadya selalu rasa cepat baik tapi melenting jugak. Tapi bila muhabasah muhasabah 'DIRI' Nadya semakin baik walaupon sebenarnya tak nampak pon. Sebabnya bila 'DIRI' di nilai dari manusia tak kan boleh sama macam ALLAH SWT menilai siapa 'DIRI'.


Muhasabah diri pula lebih kepada keadaan kita dari dalaman membawa luaran. 


Setle Part 1. Sambung gambar di Part 2 pula. 


Terima kasih sudi baca, 

Love,

20 October 2019

Sebelum Dan Selepas

Assalamualaikum 🗃


Santai je la hari Ahad ni. Nak update panjang berjela seperti selalu pon malas. 🐙

GAMBAR SEBELUM


Sebelum ni macam ni, tapi sebab besar kecik sangat jadi Nadya pon buat transformasi. Lalu dia menggunakan super power rangers! 



Lalu ia pon bertukar!



BOOM! 



📸



Kebabom!

Dah kenapa ada bunyi bom 😂
Okay, Nadya pon dah siap kan dan ia menjadi. 


GAMBAR SELEPAS



Okay dah berpuas hati, besar la sikit dari tadi 😅
Lepas ni Nadya rasa nak cari yang lagi besar 🤔


Terima kasih sudi baca,

Love,

Entry keywords true this entry : Tablet 10.1 Inch, Vivo V7 Plus, Keyboard for Android, Keyboard and otg, OTG support keyboard and mouse for android, Cable OTG, Play fun and having a small office at room. 

18 October 2019

New vs. Returning

Assalamualaikum 📖


For the first word I want to say Alhamdulillah, Thank You Allah for all. Feeling that I'm the lucky girl for the timelife and the best ever. Still give me a chance and change and give me forgiveness and happiness. 🙂





Ini adalah header semasa pakai domain nama nornadiah.com telah kembali pulih kepada miss-nadya.blogspot.com.






Lepas tu bertukar header doodle tempahan khas. 



Headee yang ni Nadya pakai paling Lama. 



Lepas tu pakai yang ni pulak. 



Sempat lagi muncul lagi header baru. 




Akhirnya yang ni jugak yang paling Nadya suka. 😅


Terima kasih kerana sudi baca, 

Love, 

Mind-Blowing!

Assalamualaikum 🤳


Nadya rasa macam nak cerita bertiup fikiran atau dalam erti kata lain, fikiran melayang. Scientific name is mind-blowing! 


Sila pilih jawapan anda sendiri :
a) 2 Ekor tupai atas pokok
b)Sorang perempuan cantik. 

Kalau nak tahu jawapannya klik SINI & lepas tu klik SINI.

Terleka, sengaja melengahkan masa & lalai semua adalah perbuatan yang sia-sia.

Allah SWT berkata di dalam Al-Quran.
Surah Al-Asr : Ayat 1 hingga 3.
1. Demi Masa.
2. Sesungguhnya manusia itu benar-benar berada di dalam kerugian.
3. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar. 

Pernah tak rasa dan tahu perbuatan tu salah? Nadya ni sensitif sangat, Kalau kena marah, memang kat situ la menangis.

Nadya mementingkan masa, sebab tu siapa tak boleh follow  Nadia tinggal je. Semenjak Nadya bekerja sendiri dan aktif di blog selalu buat Mr. Right terasa.

Nadya out station dalam 3-4 hari sebulan. Lepas tu dia mula tanya dengan nadia sedih dia.

Mr. : Nanti sayang dah kahwin dengan abang, Abang selalu la kena tinggal?
Miss. : Ye la, nak buat macam mana. Arahan dari bos memang macam tu.
Mr. : Habis tu boss kat rumah ni macam mana?
Miss. : 🤦‍♀️ Terus tepuk dahi, Bakal suami manja tapi kuat cemburu. 

Kerana perkahwinan itu satu ibadah, Nadya akan dengar setiap permintaan dan arahan Mr. right. Kerana Syurga sorang isteri terletak di bawah telapak kaki suami.


Tapi, Nadya memang dah biasa dengan kerja dari umur 18 Tahun tak silap. Nadya tak akan berhenti kerja tapi Nadya akan bahagikan masa untuk kerja dan keluarga. Selepas berkahwin, baru Nadya putuskan samada berhenti kerja atau boleh meneruskan seperti biasa.


Tapi mind-blowing kena tinggi dan kuat sebab untuk bertahan dalam minda bukan mudah dan boleh main-main dengan rasa boleh binasa.


Okay, untuk jawapan dalam gambar di atas. Siapa pilih jawapan untuk a) 2 ekor tupai duduk atas pokok.

Jika anda salah satu daripada mereka, kebolehan anda membantu anda dengan betul menilai situasi pada pandangan pertama dan, dengan itu, menyelesaikan masalah seterusnya dengan cekap.

Siapa yang pilih b) sorang perempuan cantik.

Anda seorang individu yang unik dengan kemahiran pemerhatian luar biasa. ini boleh membantu anda dalam kedua-dua kerja anda dan interaksi sosial anda dengan orang lain.

jika anda adalah salah seorang yang melihat wajah seorang wanita muda. anda sentiasa sedar tentang persekitaran anda. jika anda hanya melihat bunga dalam imej ini, anda mungkin benar-benar suka alam semula jadi.

Sekian terima kasih kerana sudi baca,

Love,

17 October 2019

Day 22 : Put Your Music On Shuffle And Post The First Ten Songs.


Assalamualaikum 🤓

Day 22 : Put Your Music On Shuffle And Post The First Ten Songs. 

Let's check ✔️ it out 🤗


  1. Enrique Iglesias - Taking Back My Love
  2. Nightcore - Heartbeat
  3. Nagaswara - Jangan Lupa Bahagia
  4. 6ixth Sense - Hari Ini Dan Semalam
  5. Maroon 5 - Girls Like You
  6. My Chemical Romance - Helena
  7. D7 Bran ft. Farisha - Take Me There
  8. Deen Assalam - Ya Maulana
  9. Rebuplik -Aku Takut
  10. Ryan Darling - I Choose You

Terima kasih sudi baca, 

Love, 

16 October 2019

Jom Tengok Awak Seorang Dominan Otak Kiri Atau Sepenuhnya Otak Kanan.

Assalamualaikum 💖

 Paling tak suka bila pergi SINI. Dari 1 - 31 Oktober 2019.

Wah hari ni terasa hari yang terik, nak keluar dari pejabat pon rasa malas. Kerja semakin bertambah pulak tu 😪 , tak baik tau gelak mengeluh kerana setiap pekerjaan itu ibadah 😁

Tapi atas sebab tekanan banyak sangat, lagi Nadya runsing. Takkan nak complain kat boss pencapaian tak memuaskan pulak. I'm not that type 📴

Kalau rasa nak kena ketuk 👷‍♀️ silau sila kan ye Nadya 😆


Lepas tu Nadya cuba menguji Mr. Right, ternyata tepat sepenuhnya jadi Nadya tak runsing. Hasil ujian Nadya pon sama jadi patut Nadya selalu kena tuduh 😒


Korang pulak jom la cuba sekali, tengok warna kasut ini bewarna apa? Pink Putih atau Mint & Grey

Sumber Gambar : Pok Cik Google


Rasa macam nak ketuk kepala Mr. Right masa dia jawab wey 🙄




Sebab itu Nadya jarang nak bergaduh dengan Mr. Right 😅
Dia pulak sokmo cakap Nadya tak sayang. Ketuk kepala 👩‍🔧  padan muka 😅





Nadya tergelak sorang-sorang masa dia cakap jawapan warna kasut ni, lepas tu Nadya diam, aduh 😒 sekali Mr.  Right merajuk pulak. Padah kena pujuk. Tapi macam biasa la sekali cukup 😆. Kalau tak Nadya pulak merajuk 5 hari 😝


Entry terperinci Sneaker Illusion.




Otak kiri yang dominan telah dikaitkan dengan pemikiran dan pemikiran analitis. Otak yang dominan kanan lebih sering dikaitkan dengan kreativiti, imaginasi dan intuisi


Macam mana? Nadya memang suka bekerja, Nadya ada prinsip sendiri. Tapi selalu la makan hati, tapi atas sebab Nadya ni sejenis baik hati tongoi 😅 wat bodo je, esok baik semula 😆

Imej yang menarik, kasut sukan, dikongsi oleh Smith dalam video di laman Instagramnya. Warna yang anda lihat dalam imej dikatakan menunjukkan sama ada anda seorang yang kreatif atau logik. 


Terima kasih sudi baca,

Love,

Mata Pencarian Kata : Dominant left-brain, right-dominant brain, how their brains work, linked with logical, analytical thought and reasoning, associated with creativity, imagination and intuition. 

POPULAR POST

FEATURED POST

New vs. Returning