Friends of Miss Nadya

26 May 2011

Jom Baca Miss Nadya Bertukar Nadya O'Conner..




Nampak tak picture di atas??nadya o'conner jadi heroin...wau...cerita dyer memang mantop...

Cerita Pirates of the Kasih : The Movie mengisahkan hero aku bukan captain Ujang  yang sedang berjuang mendapatkan kembali chenta setelah dia dan isteri Nadya O'Conner terpisah dilautan Atlantik setelah berlaku eksiden ketapi bawah tanah seminggu enam belas hari tiga jam suku selepas kejadian INI.

Menurut tilikan mamaDiana (captain), iaitu nujum mak belalang Negara MTT, Nadya O'Conner telah diculik oleh geng Lanun Jalanan yang diketuai oleh Areliff yang berniat asal mahu menyelamatkan mangsa eksiden ketapi bawah tanah hanya untuk mendapatkan glemer, tapi setelah dia melihat Nadya O'Conner yang muka iras-iras gadis melayu , dia yang merupakan peminat num. 1 Mawi yang hit dengan lagu “Siapa bilang gadis melayu tak menawann.. tak menarik hati… “ terus menculik Nadya O'Conner untuk dibawa lari. 

Satu-satunya cara untuk aku bukan captain Ujang mendapatkan kembali Nadya O'Conner dan mengembalikan kegemilangan Famili Ceria nya ialah dengan berperang dengan geng Lanun Jalanan diketuai Areliff yang bertapak di Pulau yang dinamakan cik pulau  oleh geng Lanun Jalanan ini. 

Maka berbekalkan semangat yang tinggi aku bukan captain Ujang ditemani abgnya Aidil atau name pemesnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han dan krew-krew (Jay, AzzAh, CiK EmMa,  azie, Nisha, eryzi90, Abdul Farique) menaiki kapal Black Pearl yang dipinjam dari Kapten Jack Sparrow, pun memulakan perjalanan ke cik pulau  demi untuk mendapatkan cinta sejati yang di idamkan dia. 

Semasa di atas kapal , orang suruhan paling disayanginya, zacky ~786~ bertanya.

“Kapten, kenapa kapten begitu nak cari sangat Puan Nadya O'Conner tu? Bukankah dia tak habis-habis menyakitkan hati kapten dengan sikap borosnya dengan asyik berbelanja dekat blog shopping2u  tu setiap hari, sampaikan kapten hampir diistiharkan bangkup oleh Bank MAK DARA. “

Kemudian abgnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han pula mencelah.

“ aku juga pelik dengan kamu adik aku bukan captain Ujang, kenapa ya? Aku dulu isteriku Cik Cikki pun sama juga, terlalu kuat bershopping dekat greenappleku.com sampai habis duitku, last aku ingat, baju-baju jenama geminigurlz anakku azizul dan Izzat Nazmi  pun terpaksa aku lelong demi mendapatkan wang menyelesaikan hutangku. “

“ Itulah ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, hamba pelik benar dengan tuan aku bukan captain Ujang ni, nak kata tak emsemm, ramai ja peminat dia, tu si cpahniza anak macik adah depan rumah hamba tu, dah la cun, muka macam retiss ♥yaya budak suka embun♥ plak tu, kalaulah hamba yang dimahukan, sanggup hamba terima dan tambah koleksi isteri hamba, lagipun    Onenie, Lieyda  dan ateyya dah sain surat nikah lagi satu hamba. Depa kata hamba ni mampu “ tambah zacky ~786~.

“ Abg ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, zacky ~786~, janganlah kalian mempersoalkan tindakanku, aku rela diambillah apa sahaja dariku kecuali dia..." balas aku bukan captain Ujang. ( kata-kata penuh yakin dan macho diluahkan dari mulutnya, ibarat kata Adam dek kerana takutnya diapa-apakan isterinya dalam cerita Nur Kasih. )

Dan dipendekkan cerita, sampai lah mereka di pulau itu, dan berlakulah peperangan yang berlanjutan selama 3 hari 28 jam dan 1176 minit itu. 

Selesai sahaja kemenangan diterima, aku bukan captain Ujang terus sahaja mendapatkan isteri tercinta Nadya O'Conner. ß babak berlalu dengan sangat sadis dan menyayat hati. (sila rujuk babak Orlando Bloom n Kiera Knightley dalam Pirates of the Caribbean: At World's End ketika Kiera nangis sebab Orlando Bloom terpaksa ganti tempat Davy Jones sebagai Kapten kapal The Flying Dutchman

Sebaik mendapatkan isteri nya, dia pun berlari-lari ayah mendapatkan tempat sunyi sambil erat memegang tangan isterinya. Sebaik sampai ke satu ruang sunyi,... 

**Adegan super duper sayu dan haru, meluahkan kerinduan memecahkan cerah tengah hari di ketika itu.** (paham-paham la, dah lama tak jumpa suami isteri kan..)

“abg, I terharu u datang dari jauh demi mendapatkan I”

“Biasalah tu Sayang, tapi I ada soalan ni..”

“napanya abg? Walaupun hari-hari I di sni ditemani dayang zieha hisham, MISS QASEH SAIFUDIN dan Ez0Lleee, dan diberikan wang berjuta untuk shopping di website mynameismy @ My tapi I tak pernah lupakan u abg. “

“sayang,, I nak Tanya ni… “

“Haaaa.. u Tanya la abang, banyak pun takpa..”

“Ni haa.. napa kucen nmirmo kita tu tak beranak-beranak lagi? “

 “Abang, kan I dah habaQ dekat u, yang u kata kucen kesayangan u tu anak patung kucen la , camna nak dapat baby kucen nmirmo kita tu? “Sampai pokok kemboja85 tumbuh dilangit pun tak mungkin jadi la abg.. “

“loll.. ya ka? Camna abg leh silap ni? Tettttt~~“ (rugi plak aku mai cari sampai ke sini, penat ja , bisik Ujang dalam hatinya.. )

Sekian. 
Jangan marah ya. :P
Credit To Frame & Lenses

2 comments:

^ Uncle Syaf ^ said...

tak sempat nk join

Liza @ Adzriel AB said...

lawak juga nad... jgn sedih2 dah ye.. Alfatihah buat ayahanda Nad.