07 September 2011

Lemah Bila Drive Malam


Assalamualaikum...

Salam 1 Malaysia...Salam 1 Blogger..Semua sihat??hari ni nad nak bercerita pasal drive waktu malam...dan jugak pasal mata..
Gambar di atas hiasan semata-mata sebab saja nak mengada-ngada 50 saat...
 
Mata korang okay tak??mata nad jenis silau...so,kalau drive malam memang nad jadi lemah sangat..dari 100km/j nad selalu bawa..menurun kepada 60km/j...terbukti mata nad ada masalah bila selisih kereta di waktu malam..

Hari tu nad pernah pergi kedai cermin mata,nad chek mata lepas tu orang kedai tu cakap mata nad silau sikit je...
Lepas tu dia offer pulak cermin mata untuk tahan sikit dari silau...hurm...nad cakap nantilah dulu..

Selepas dari itu,nad tanya lah kawan pasal cermin mata tu..dia pon kata...kalau beli cermin mata pon sama jugak...sebab dia pernah beli..
Alamak...terus nad rasa macam tawar hati nak beli...so,sekarang nad jarang sangat drive malam sebab silau...

Apa pendapat korang ye?


27 comments:

  1. Buat spek cepat cepat taw sayangg..Nanti lagi terok mata kamu..MTT pon silau jugak bila dah sebulan dua pakai spek bila drive malam ke-bluran mata jadi berkurangan.. :)

    ReplyDelete
  2. Hahah.. Tu lah. Nak buat camna.. Bile dah maata dah tak sehebat dulu.. Baru nak jaga

    ReplyDelete
  3. =]
    weeee

    betol ckp cek MTT tu nad
    huu..sebb kite dh mengalaminye
    akhirnya
    skrg nak tgk lappy pon cm nak ciom lappy
    sebb silau sgt
    x nmpk..huhuhu

    ReplyDelete
  4. hm betol.. mmg silau kalo drive malam.. lagi2 kete yg suke pakai lampu bukan2 kalenye.. eee mencikk

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

    Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

    http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

    ReplyDelete
  6. siang2 je la bwk keta kalo mcm tu...hehe. baru perasan nadya suker pink jugak...

    ReplyDelete
  7. cik tasya lg la..dhla rabun:( hurmmmm mmg lemah bila malam

    ReplyDelete
  8. @BeloG MTT:: macih MTT..InsyaAllah..nad nak wat nnti..:)

    @shazmir::betul tu..

    @aimie amalina:: hehe..macih..:)

    @˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ::kan?kalau nak drive kene bawak slow je kan..

    @ZF::ZF pon cm tu jugak ea??

    @BERT::betol tu...xsuka..:(

    @AZLIYA COLLECTION::thanks..:)

    @Ninie::hehe..baru perasan ye..hehe..:)

    @Cik Tasya merapu::la ye ke..hurmm..sama la kita..

    ReplyDelete
  9. salam nad....betul tu kena wat spec cepat2....
    kalau dah silau nak bawa kete mlm mmg tension....

    ReplyDelete
  10. uh, bahaye tau kalau ade silau drive memalam, pnh dengar org excident dan meninggal tentang masalah yg serupa. lebih2 lagi highway kat mesia ni jenis two way

    ReplyDelete
  11. sab pn same dear..silau..tk ley drive memalam sgt..hurm..better buat la..nti effect kepala :)

    ReplyDelete
  12. tengok jenis spek... akak pernah pakai spek untuk silau tu. Ok je... kena pandai pilih... tanya pada kawan2 yang lebih tahu...

    ReplyDelete
  13. samal lah kte. mmg tak berani nk drive wktu malam.

    ReplyDelete
  14. geram sangat kalau yang lampu warna putih...bertambah-tambah silaunya...

    ReplyDelete
  15. spek kalau pakai org cakap boleh menerukkan lagi keadaan. xtawu la betol ke x. huhu
    setakat ni sy ok lagi la drive malam.
    tapi better buat je lah spek tuh untuk keselamatan. (keling pulak aku cakap kan) :D

    ReplyDelete
  16. memang betul silau
    tapi setakat ni kena hati2 lah
    kalo boleh bawak slow la
    biar lambat asal selamat

    ReplyDelete
  17. bila silau atau hujan lebat..sila tumpukan pandangan pada garisan putih di tgh atau di tepi jalan..

    ReplyDelete
  18. sha plak jenis tak leh drive waktu hujan...kabur je mata tu

    ReplyDelete
  19. better beli spec tu...kalau silau bahaya drive malam2

    ReplyDelete
  20. @Ezy Chiaki::thanks cik ezy..:)

    @fiq.::thanks for da info..:)

    @sab::hehe..sama..:)

    @Hanim Mahali:: thanks kak..:)

    @Sha Purple::hehe..^^

    @nabila faryzza:: tula pasal..

    @Alisya:: sama lah..xsuka..:(

    @Fyza Lovato:: hehe..thanks dear..:)

    @AzatLazat::thanks azat.>:)

    @ArulchelseA:: thanks f da info..abah nad pon cakap macam tu..:)

    @Edy Zaidi:: thanks edy..:)

    ReplyDelete
  21. sama la. saya pun lebih suka memandu waktu siang. terang sikit nak tengok jalan (",)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete

Thanks for reading entry ni. Nad doakan semoga urusan kita di permudahkan.