Friends of Miss Nadya

07 September 2011

Lemah Bila Drive Malam


Assalamualaikum...

Salam 1 Malaysia...Salam 1 Blogger..Semua sihat??hari ni nad nak bercerita pasal drive waktu malam...dan jugak pasal mata..
Gambar di atas hiasan semata-mata sebab saja nak mengada-ngada 50 saat...
 
Mata korang okay tak??mata nad jenis silau...so,kalau drive malam memang nad jadi lemah sangat..dari 100km/j nad selalu bawa..menurun kepada 60km/j...terbukti mata nad ada masalah bila selisih kereta di waktu malam..

Hari tu nad pernah pergi kedai cermin mata,nad chek mata lepas tu orang kedai tu cakap mata nad silau sikit je...
Lepas tu dia offer pulak cermin mata untuk tahan sikit dari silau...hurm...nad cakap nantilah dulu..

Selepas dari itu,nad tanya lah kawan pasal cermin mata tu..dia pon kata...kalau beli cermin mata pon sama jugak...sebab dia pernah beli..
Alamak...terus nad rasa macam tawar hati nak beli...so,sekarang nad jarang sangat drive malam sebab silau...

Apa pendapat korang ye?


27 comments:

BeloG MTT said...

Buat spek cepat cepat taw sayangg..Nanti lagi terok mata kamu..MTT pon silau jugak bila dah sebulan dua pakai spek bila drive malam ke-bluran mata jadi berkurangan.. :)

shazmir said...

Hahah.. Tu lah. Nak buat camna.. Bile dah maata dah tak sehebat dulu.. Baru nak jaga

aimie amalina said...

=]
weeee

betol ckp cek MTT tu nad
huu..sebb kite dh mengalaminye
akhirnya
skrg nak tgk lappy pon cm nak ciom lappy
sebb silau sgt
x nmpk..huhuhu

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Eh sama la..kalau drive mlm silau mcm tak confident je..

ZF said...

kita punya masalah yg sama...:)

BERT said...

hm betol.. mmg silau kalo drive malam.. lagi2 kete yg suke pakai lampu bukan2 kalenye.. eee mencikk

AZLIYA COLLECTION said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

Ninie said...

siang2 je la bwk keta kalo mcm tu...hehe. baru perasan nadya suker pink jugak...

Cik Tasya merapu said...

cik tasya lg la..dhla rabun:( hurmmmm mmg lemah bila malam

Miss Nadya said...

@BeloG MTT:: macih MTT..InsyaAllah..nad nak wat nnti..:)

@shazmir::betul tu..

@aimie amalina:: hehe..macih..:)

@˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ::kan?kalau nak drive kene bawak slow je kan..

@ZF::ZF pon cm tu jugak ea??

@BERT::betol tu...xsuka..:(

@AZLIYA COLLECTION::thanks..:)

@Ninie::hehe..baru perasan ye..hehe..:)

@Cik Tasya merapu::la ye ke..hurmm..sama la kita..

Paris Hilton (M) said...

better pkai cermin mata la awk...

maszull said...

salam nad....betul tu kena wat spec cepat2....
kalau dah silau nak bawa kete mlm mmg tension....

Miss Nadya said...

@Paris Hilton (M)::tq dear..:)

@maszull::tq kak..:)

Ezy Chiaki said...

elok pkai spek..
tkot lg rabun.. nt lg ssh..

fiq. said...

uh, bahaye tau kalau ade silau drive memalam, pnh dengar org excident dan meninggal tentang masalah yg serupa. lebih2 lagi highway kat mesia ni jenis two way

sab said...

sab pn same dear..silau..tk ley drive memalam sgt..hurm..better buat la..nti effect kepala :)

Hanim Mahali said...

tengok jenis spek... akak pernah pakai spek untuk silau tu. Ok je... kena pandai pilih... tanya pada kawan2 yang lebih tahu...

Sha Purple said...

same la dear..silau drive mlm2..xde bran..hee

nabila faryzza said...

samal lah kte. mmg tak berani nk drive wktu malam.

Alisya said...

geram sangat kalau yang lampu warna putih...bertambah-tambah silaunya...

Fyza Lovato said...

spek kalau pakai org cakap boleh menerukkan lagi keadaan. xtawu la betol ke x. huhu
setakat ni sy ok lagi la drive malam.
tapi better buat je lah spek tuh untuk keselamatan. (keling pulak aku cakap kan) :D

AzatLazat said...

memang betul silau
tapi setakat ni kena hati2 lah
kalo boleh bawak slow la
biar lambat asal selamat

ArulchelseA said...

bila silau atau hujan lebat..sila tumpukan pandangan pada garisan putih di tgh atau di tepi jalan..

Golden Rose said...

sha plak jenis tak leh drive waktu hujan...kabur je mata tu

Edy Zaidi said...

better beli spec tu...kalau silau bahaya drive malam2

Miss Nadya said...

@Ezy Chiaki::thanks cik ezy..:)

@fiq.::thanks for da info..:)

@sab::hehe..sama..:)

@Hanim Mahali:: thanks kak..:)

@Sha Purple::hehe..^^

@nabila faryzza:: tula pasal..

@Alisya:: sama lah..xsuka..:(

@Fyza Lovato:: hehe..thanks dear..:)

@AzatLazat::thanks azat.>:)

@ArulchelseA:: thanks f da info..abah nad pon cakap macam tu..:)

@Edy Zaidi:: thanks edy..:)

a n a s t a s y e a said...

sama la. saya pun lebih suka memandu waktu siang. terang sikit nak tengok jalan (",)

www.anastasyea.com