Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

06 September 2011

rajinnya anak mak ni..ツ

gambar dengan mak masa raya..

Assalamualaikum...
Salam 1 Malaysia..Salam 1Bloggger...Entri ini hanya untuk memuji diri sendiri kerana tiada sesiapa yang nak puji nad..so,jalan penyelesaiannya ialah masuk bakul dan angkat sendiri lah..^^


Kisah ini adalah kisah malam semalam ye...tapi,masih segar dalam ingatan untuk nad ceritakan kat korang yang nak baca..


Lepas Isyak semalam..kawan nad datang rumah..teman dia pergi study + raya kat umah kawan dia..nad ni kan kawan dengan budak sekolah..so,nad pon ikut je lah...tak de hal lah...kalau dok rumah kang bosan sebab tak da kawan nak sembang...

 gambar pinjam kat pakcik google





Lama jugak teman dye pergi study..al-maklumlah...hari ni diorang start trial SPM...dalam pukul 10 malam,cerita CJ7 dah start..nad memang suka tengok cerita tu sebab tak jemu..

 gambar pinjam kat pakcik google 




Dalam pukul 11 tak silap nad,mak send msg.."n,ko tak nak balek ke?mak nak tido dah ni..balek cepat"..(N itu adalah singkatan dari nama nad lah..sempoi kan??hehe)
Lepas dapat je msg tu nad pon balek lah sebab nad tak bawak kunci umah sendiri...





Sampai je umah terus tengok cerita musang berjanggut pulak di tv2...nad tak layan tapi mak yang syok sangat tengok cerita tu..nad masuk je bilik terus pasang tv dalam bilik sebab nak tengk cerita CJ7 smpai habis...

 gambar pinjam kat pakcik google





Dah abis cerita tu mata nad tak mengantok pulak...nad pon amik keputusan basuh baju kotor nad yang dah seminggu tak berbasuh..hehe..terukkan??


Banyak jugak lah baju nad saja dah sebakul..sambil tunggu baju kat dalam mesen basuh..nad pon lipat baju dan sessi menggantung baju ke dalam almari...banyak jugak...adalah dalam sebakul...aih....malas punya anak dara...huh.*_*


Dah siap lipat dan gantung baju semua..nad pergi cuci pinggan..pergh...memang banyak sebab campur periuk+periuk semua...tett tett..baju dalam mesen nak siap bila nak siap pon tak tahu...3 kali basuh dengan sabun cuci+bersih dengan air bersih+bilas campur downy+kering kan...memang berbaloi-baloi sebab penat sangat seyh..


Dah siap basuh pinggan semua..bauh baju..nad kemas rumah..sapu sampah..hahaha...macam dah buang tabiat pon ada sebab nad jarang jadi gitu..^^


Nad dah penat..nak masuk tido tapi fikir apa nak sarapan besok pagi ye...nad pon pergi masak nasi sebab nak suruh mak masak nasi goreng..hehe..dah siap masak..nad masuk bilik...layan lagu korea 1 lepas tu terus terlelap hingga lah mak kejut pagi tadi..


mak - nadiah,bangun..pergi beli roti canai...
nad - hurm...(sambil tarik selimut sebab kucing nad pon tolong mak kejut nad)...mak wat la nasi goreng..
mak - mana datang nasi nye..
nad - nadia dah masak malam tadi..
mak- dah bangun pergi sidai baju..
nad - hurm...ingat kan mak nak puji nad rajin malam tadi..(cakap dalam hati jer)

bangun je dari tido...sidai baju+mandi+makan+pergi keje+taip entry ini..hehe..thanks sudi baca..^^




18 comments:

fiq. said...

eh, betul2 ke mimpi ni?

haha,kalau betul,memang rajin le tetibe tengah lewat malam kan...

Ridzwan Mohamed said...

rajin...rajin...

Rai said...

nad ngigau je kot :P hahaha..slamat hari raya.. jangan marah naaa

Miss Nadya said...

@fiq. :: betul2 bukan cubaan..:)

@Ridzwan Mohamed:: terima kasih wan..:)

alyana shafinas said...

wahhh, rajin nyer die...bguslahh.. =)

Miss Nadya said...

@Rai:: mana ada ngigau la..^^

@alyana shafinas:: hehe..trima kasih..:)

ANISA said...

terbaikk larh...hehehe...

Miss Nadya said...

@ANISA::hehe..rajin tiba-tiba..:)

Nadzirah K. said...

rajinnye :)

Santri T.P.I.N.I said...

wah...rajinnya anak mak.

citer CJ7 tu memang best dan tak sangka pulak yg jadi budak lelaki tu sebenarnya budak perempuan...

c genk bah ne said...

wah rajinnya nya dia hehehe..

nad ada join segmen genk kan...
cer tengok entri ini siapa yang menang..

http://genkcorner.blogspot.com/2011/09/pemenang-duit-raya-dari-genk.html

Miss Nadya said...

@Nadzirah K.::rajin tiba2.:)

@Santri T.P.I.N.I::betul2...nad pon macam tak caye mula2..:)

Abhamz said...

salam, tak sangka pulak mimpi....

ishiko said...

acecceee... rajin ler ni ^^

ain dzaya said...

hahahaha.........rajin ke?! kehkehkeh

Golden Rose said...

kadang2 bila mood rajin tu datang mmg sronok nak buat keje

Miss Nadya said...

@c genk bah ne::hye genk..tengs 4 da info..:)

@Abhamz:: sapa yg bermimpi??

@ishiko::hehe..malam tadi jer rajin...:)

@ain dzaya::rajin malam tadi jer..:)

@Golden Rose::betul2..:)

Azzah said...

rajin nad..mak nad da bole terima menantu ni..memang kalau mood rajin kita datang memang semua nak dibuat