Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

17 December 2011

Sugar Glider

Assalamualaikum..

Macam tiada cerita hari sabtu ni kan??sebenarnya nad mengantok sikit sebab stay dengan anak-anak lama sangat malam tadi. Ramadhani pulak macam nak mengelak dari nad je. Zero dah ok sikit cuma Zero malu bila gambarnya nak di ambil..


Ni ramadhani masa mengelak tak mahu makan..^_*

Lepas tu nad basuh Sleeping Pouch dia malam tadi. Diorang terpaksa tidur dalam sweater nad untuk sementara..Banyak lagi nad kene belajar tentang Ramadhani dengan Zero ni dari group SUGAR GLIDER - MALAYSIA
Malam tadi Ramadhani dengan Zero makan Honey Dew dengan betik je tapi Diorang macam tak berapa nak makan betik tu. Tak sedap agaknya.
Pagi tadi makan buah honey dew sikit dengan yogurt..

Pengenalan Sugar Glider nad.

Hari khamis yang lalu nad membeli Sugar Glider ini dari Andaq (backlink dari twitter) di entry Spontan Khamis

Tak dinafikan nad dapat Sugar Glider yang comel. Rasa macam nak picit-picit je. Ilmu tentang Sugar Glider ni pon masih cetek..
Nad beli dari Andaq dengan harga RM400 sekali dengan sangkar, Sleeping pouch, Beg jalan, Wheel, aksesori semua. Kalau diikutkan kene spend RM700 kalau starting untuk sesiapa yang nak jaga Sugar Glider ni tau (apa yang nad baca dari group dan research).

Nad dapat sepasang. Ramadhani (Female) dan Zero (Male).

En.Boyfie dah cakap lepas ni gambar dia mesti kurang kat blog sebab banyak letak gambar anak je.^_*


Di sebelah kanan Zero dan kiri itu Ramadhani :: Gambar sumber dari Twitter Andaq

Muka sedih sebab pisah dengan Andaq kot..

17 comments:

Lee Reyn Kwon said...

alorh comel =)

~followed u dear

iema said...

comel yer sugar glider dea :)

✿Ummi Myra✿ said...

comelnye nadddddddddddd :) rasa nak bela jugak tp takot kena lanyak di my kids hihihi....

HardiskHifni said...

untunglah ada pets macam nie, tengok mine.

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/2011/12/great-great-great-sabtu-day.html

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

comeynye diaorg ni....rasa nk penyek2 aje...hehee.senang ke nak jaga diaorg ni nad?

Lee Reyn Kwon said...

ahah , tgk dah sampai habis :) sbb copy cerita tu dari sunbae :) huu

Onitsuka_hana said...

Owh,, hana kenal andaq tu.. senior ipg.. dlu dia mmg sayang kat anak dia nie.. np dia jual ek?

Cik Purple Pinkypuff said...

akak ada sugar glider? eee.. mesti comel kan? :) hehehe

J.Syazwana said...

depa ni kecit sangat lah.
ase macam nak picit2 je.
hik hik

Selendang Merah said...

hehe..comelnya anak dia....

starzieti said...

comelnye zero n ramadhani. takut nak pegang sugar glider sbb kuku die macam tajam je. -.-

Onitsuka_hana said...

mesti susah nak terima tuan baru.hehe a'a dia sibuk

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa!murah laa sbb dpt sepasang kan?heeee

Juliet_iRa~" said...

psss : tmn mini tu xlah cantik sgt!hee..tp cantik berbnding dulu..ira kt best g sn sbb ada 1 rumah utk setiap negeri kat malaysia ni..n unik2 semuanya..:D

mmg penat la jalan..heeee

Rosalia said...

jelesnya ada sugar glider :(

Phat said...

rasa nak picit2 ni

pksmkas said...

nak beli gak dr andak