Friends of Miss Nadya

30 January 2012

Tips Beli Sugar Glider #1

Assalamualaikum, morning peeps!

Peminat Sugar Glider? Teringin nak jaga tapi tak tahu nak beli kat mana? Jom Nad bagi tips espicially untuk Kak Rara (Safura Online Diary) sayang..:)

Yang ni Ramadhani a.k.a Amadani tengah makan Glider Slurp.. Si Zero a.k.a Amajiro sedap tidur..:)


Tips Cari Sugar glider ::

1. Boleh refer kawan di group Sugar Glider (SG) SUGAR GLIDER - MALAYSIA
2. Jangan beli kat mass breeder sebab mass breeder's ni keje dia menternak SG dan buat SG macam tiada perasaan.
3. Kenapa tak boleh beli dari mass breeder? Sebab SG dari diorang selalunya lemah, underage, tak sihat dan akan cepat mati.
4. Boleh beli dari Homebreed sebab lebih selamat

Info di atas, Nad tengok dari group SUGAR GLIDER - MALAYSIA
Boleh tanya otai SG kat sne..:)

Gambar di bawah ini semua ambil dari Suggiesathome dan tengok dorang punya sangkar yang sempit dan tiada ruang untuk bermain-main. Apa ingat dorang hamster? Sedih Nad tengok sebab tak boleh Nad bayang kalau anak Nad duduk situ..:'(




Category:
Pets & Animal


Blogger Pilihan Entry Ini ::


Nak masuk blogger pilihan entry jugak??
Boleh tengok entry di Sini

8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mgkn st ari t yui lak trgn bela kan..hihi.

dyabunga said...

kdg2 bila makanan kt petshop, tgk sugar glider tu..kesian sgt.. dia bg epal je..tak ada air..sian sg tu..dah lah bekas kecik..xde ruang nk melompat2.. sg ni dah lah suka lompt2.. kalau bekas aquirium cm ne nk lompt..

fatin amalina husna said...

comeyy!! tp klau bg husna jga alamatnya terkulai layu lepas 2 3 hari..haha..

CikAnyss' :O said...

wahh , omelnya sugar glider ni , mahal x? bau x bila simpan lam bilik ? huhu ,..

anitadiana said...

memang comelkn SG ne...cuma duit poket aje yg tak comel...he..he

cikpuanhady said...

comel je tengok SG ni..

Cikpuan rara said...

thanks nad sbb bg tahu =)

Nisa Greennnpanda said...

ala...comel je name amajiro tue.. ^_^