Sahabat Positive 💖

16 October 2011

Tips Pujuk Orang Follow Orang

Assalamualaikum..

Salam sejahtera, Nad rasa macam nak kongsi pendapat dimana untuk tambat hari readers follow blog kita..Tips ini di ambil dalam entry nad Blog Kita Hak Kita La Kan.^_*

1. Tolong la jangan buat blog korang tu ada music yang bukan-bukan. sakit telinga la. Bukan korang je yang nak baca. Orang lain pon nak baca. Nad mintak maaf la dulu. Kalau nad jumpa blog cam tu. Nad pangkah awal-awal tak pon kene slowkan speaker den ni ha. Kalau jumpa blog yang ada button pause tu tahan lagi.

2. Tulisan kemetot nya... Hah,ni pasti korang tak suka. Pergh tulisan nak kena pakai kanta pembesar. Macam mana nak baca entry korang kalau tulisan tu cenonet??

3. Short Form, contohnya.hr ni sy mkn nsi lauk aym. Haha..tu contoh jer. Kadang-kadang nad tak guna short form. Nad suka pakai ayat contohnya jer, jerk, dan sengkatannya.

4. Widget yang bergerak-gerak contoh macam widget hi, welcome to my blog. Siap ada kelip-kelip tu yang tak tahan tu.

5. Entry panjang berjela-jela. Erk..sesuai ke??setiap kalai korang taip entry pasti berjela panjang kemain. Kalau cerita korang best. Seyes nad baca, tapi kalau cita macam cerita dalam novel. Nad mintak maaf dulu.
6.  Jangan ping entry di group macam dalam ayat di bawah..

"Tolong follow saya!!"

"Blog baru..memerlukan Followers Now.."

"Follow Me first then i'll follow you back..:)"  << siap ada smiley lagi kan??

"Nak blogwalking..tolong tinggal url pleas.."
7. Pink entry kat Group Blogger


Entry berkaitan ::

Tips Buat Bloggers
Tips Tingkatkan Traffic Blog
Post a Comment