Friends of Miss Nadya

18 September 2011

Tips tingkatkan traffic blog..

ASSALAMUALAIKUM.. 




Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger...nak cerita apa hari ni ye??tak tahu lah...nad pon tengah penat..baru lepas shuffle...fuh..lama tak hilang kan lemak...kurang dah kowt lemak nad ni..shuffle memang senang..

Sekarang nad nak kongsi tips tingkatkan traffic blog..

Blogwalking ::

Bende ni mesti ramai yang dah tahu..tapi saja nak lengkapkan dalam tips ni...korang rajinkan lah tangan korang tu blogwalking dari blog ke blog...blogwalking bukan sekadar masuk blog dia pastu bla...jangan lah gitu..cian rodong(ayat pahang)..baca lah entry beliau sikit..tak nak baca entry lama pon tak pa..baca entry baru..pastu komen...pastu tinggalkan link kat blog mereka..macam nad selalu wat..nad akan tinggalkan link new entry : tajuk entry..


Tak Sombong ::


Bende ni mesti ramai yang dah tahu...korang jangan lah sombong bagai okay...rajinkan tangan korang kenal dengan blogger lain..mana tahu nanti terjumpa depan-depan..cam lah dia tu blogger..hehe...nad sombong tak??nad bukan sombong...kadang-kadang nad tak perasan..kalau nad tak tegur korang...korang tegur lah nad..nad suka...sebab nad ni bukan tergolong dalam orang yang sombong..perasan 5 minit..oleh itu...ta mau sombong-sombong okays..
Keadaan Blog ::

Timbang berat blog korang tu...berat ke ringan..ramai cakap blog nad ni ringan..tadi nad pergi timbang..Load time tu 1.21 seconds..average per kb 0 seconds..kalau korang nak timbang berat blog korang..Klik SINi

Tajuk Entry ::

Buat tajuk entry gempak-gempak sikit..hehe..mungkin ramai minat tengok tajok entry gempak...dorang terus masuk blog korang..tapi jangan tajuk jer gempak...entry pon harus lah kene dengan tajok di beri tu...

Ping Entry ::

Korang dah wat entry tu...ping lah entry kat group...senarai group blogger nad dah buat...kat SINI. Tapi korang tolong jangan SPAM link

Segmen Dan Giveaway ::

Untuk menceriakan blog korang tu..apa lah salah join Segmen atau Giveaway kan??selain dapat kawan lain yang join segmen sama...dapat hadiah dari give away..-. .-

Tulisan Di Blog ::

Tolong lah...jangan wat tulisan yang orang susah nak baca...hari tu nad pernah masuk blog ni...blog dah cun...tak berat...sekali spoil mood tang tulisan..nak baca sampai sangkut-sangkut...

Itu je lah tips nad selalu amalkan..kalau korang ada tips laen nak sharing boleh lah tinggalkan pesanan di bawah komen ini..


Amaran :: ini tips dari nad sendiri...kalau nad salah..boleh lah tegur dengan cara berhemah..-. .-


Written By :: Miss Nadya Punyer Blog




<--- Click Nang kalau suka entry Nad..:)

52 comments:

olinolina said...

nak try gak...

jom melawat sini
http://molinolina.blogspot.com/2011/09/duri-dalam-persahabatan.html

hehehe

ArulchelseA said...

tips yg berguna..tq

msredcheesecake said...

blog msred ok tak? heee

SoLy SoLicious said...

retis bg ptua tu...heee

Paris Hilton (M) said...

nice....><

fiq. said...

good tips miss nadya =]

bagaimanapula dengan blog saya? hehehhe

tapi yakin, tak secantik blog nadya ni, hehe

Nafisah Ruslan said...

tips bagus ;)

taoslayerz said...

thanks for sharing...yg bestnye ade link group untuk ping banyak tuh..huhu

best best~

Azzah said...

nice nad..nah,post tak terbaru sangat..:)

http://sayurlemak.blogspot.com/2011/09/abang-rimas-lah-cenggini.html

Clara said...

yg bw tu..

ble dah mkin hari, mkin pnat nak bw. ble ada mood je bw.. huhuh..

aimie amalina said...

weeeeeeeee
tips yg baguuuiihh nii
hehee
suke2!

Rohaizam Rosli said...

berhemah entry nih... terbaek dari nad... hik hik.... harapnya blog Iejam termasok dlm blog yg org laen senang nak kunjung... huk huk ~~~

emy|farid said...

tq 4 d tips, akan amalkan slalu...... =)

jom jengah blog emy, http://itusatu.blogspot.com/

salwa ismail said...

macam entry say je! hahaha

http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/tips-tingkatkan-traffic.html

salwa ismail said...

cam entry saya je! hahahaa

http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/tips-tingkatkan-traffic.html

Acik said...

yes ... tq! :)

ArulchelseA said...

p/s:header blog ni pun cun jugak...

Acik said...

eh lupa plak!

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/09/loving-it-to-fullest.html

Rtp Farra Arisha said...

tips yg perlu dicontohi..thanks kerna sharing di blog. so thanks :))

Syazwan Che Deraman said...

selalunya awak ping kat mana?.

nice entry.
have a good day.

myhatiku said...

setuju dgn miss nadya..:)
tapi dah naik blaja nie mule busy,blog walking pun jarang..hmm

Atika Aula said...

betul la tu..setuju ~

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rai said...

bagus..tapi kadang2 letak link kat komen ada org anggap mcm spam.. tah la..lain org lain ragam..hehe

entry baru
Buat duit

Qaseh Qistina said...

yeay..tQ for the tips..qaseh menang giveaway tau..first time tu..hehee...

ieyza afieyna said...

betul2..tips yg bagus.. ;)

ika said...

tips yg bagus..

0nenanina Vanilla said...

tanx yang..free2 singgahla n komen blog na k. sedia terima dgn hati terbuka

Santri T.P.I.N.I said...

nice info!...

fiqah said...

tips2 berguna..saya sgt stuju tuan entri :)

Zarul Umbrella said...

bagus2 tips yg Nad bagi..cuma saya nak tambah kalau boleh jgnlah spam kat fan pages atau group2 FB yg tidak berkaitan dgn ping blog..agar nampak berhemah\

tq

Fathiah Hamim said...

yeap suma tuh penting dan betul!

Cik Ceria said...

wah..terima kasih nand..tips yang berguna ^_^

minah senget said...

THX NAD FOR THE INFO..
http://minahsengetberbelog.blogspot.com/

smilenajah93 said...

yang pertama tu kkim selalu buat :)

Pendamba Mawar said...

mekasih cikgu untuk tips ni.hehehe #larikkkkkk

Ieja said...

gud info :)

btw, salam perkenalan ^_^

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

yup btol 2.. kd2 tgok dia org mcm kejar follower plak kan.. kta wat entry untk b'kongsi pndapat n b'tnya pndapat.. kdg2 frust gak.. kte kalo bw meme akn follow n bce entry dorg sekali pas2 tgallkan komen

::Mastura Zakaria:: said...

good info for newbie...

IzyanKaher said...

omaigadddahh!
congratulations nad :)

and thanks too for the share!

mujib said...

terima kasih pada informasi sangat berguna ni .. ni nak tnggalkan kesan ni

http://mujibarbain.com/

Yana Libra said...

thanx for the tips~~~

Dwijayasblog said...

Wah, tipsnya sederhana tapi mudah diterapkan.

MyKeyPad said...

Thanx info ni miss Nad. . .klu aq pla dpt 70% vsitor dr FB. . .

sha my heart said...

Good sharing, dear =)

nak cuba juga la =)

Misz J said...

thanks untuk tips braper berat website kita...fuhhh nasib ringan..thanks yerk

Nath said...

drop BW in chatbox will be ignored
comment without reading totally -.-"
heavy blog with ads kills mood

nice sharing ;)

Putry said...

tq nad... nice entry... bgus share2 bnde cm ni.. supaya blogger newbie tau kan..

Syuhada Nasya said...

hi nad .. nice blog n nice entry ..da folo blog awak .. jom folo blog kita lak k .. klau sudi :)

nurul_diya m. nor al-haj said...

singgah baca tips kat sini...wee2~

Myra Jay said...

Setuju dengan semua tip ni :) TQ syer

imani lucky said...

tips yang amat berguna

om ke blog saya;)

http://imanifashionaccessories.blogspot.com