Friends of Miss Nadya

17 September 2011

Perkhemahan Santai & Celebrate New Year 2012 di Taman Negara Kuala Tahan Jerantut Pahang



Assalamualaikum...

Assalamualaikum..Salam 1 Malaysia...Salam 1 Blogger..nad nak pergi Kem kat Gunung Senyum tu..tapi tak da kawan...hurmm...tapi,tadi nad dah text En.Hambali untuk pertanyaan kem ni..dan nad memang nad nak pergi...kalau korang berminat...nad akan terangkan sikit ye..copy paste je dari Event beliau di sini..

Nad pernah pergi Taman Negara baru sekali...tapi tak pernah pergi tempat yang beliau senaraikan di bawah tu..huhu..kali ni nad nak pergi..sebab aktiviti dyer sume best dan nak cari pengalaman bary...tak caya??baca penerangan di bawah yer..^^

Konsep : Perkhemahan Santai & Celebrate New Year 2012 di Taman Negara Kuala Tahan Jerantut Pahang
tempoh : 3 hari 2 malam (sabtu-isnin)

tarikh : 31/12/2011 hingga 2/1/2012
syarat peserta :
... - 18thn - 35 thn , lelaki dan wanita
Lokasi berkumpul : Dakilihouse- Campsite (Taman Negara)
Bayaran : RM 228.00 seorang ( deposit rm50 untuk pengesahan - tidak dikembalikan)

• kos adalah termasuk makanan dan minuman di restauran terapung, permit, aktiviti yg ditawarkan, t-shirt penginapan dlm khemah dan perlindungan insuran
• Perkhemahan (4 ment tent ) dalam kawasan Taman Negara
• kemudahan tandas lelaki dan wanita serta dapur
• makan 3 kali sehari serta BBQ pada malam terakhir program - Jika keadaan cuaca mengizinkan Campfire dan BBQ akan dibuat di hadapan kaunter xtvt Danz Travel Taman Negara untuk sama-sama countdown!!!

Aktiviti yg menarik

• Jungle Trecking - Puncak Teresek - Lubuk Simpon
• CANOPY WALKWAY – Titian Gantung kanopy Terpanjang di dunia..
• Aktiviti menyumpit dan belajar cara hidup org Asli- Sumbangan berupa barangan keperluan harian dan baragan terpakai dialu-alukan untuk diberi kpd masyarakat Orang Asli
• RAPID SHOOTING – Melawan arus deras menaiki bot kayu tradisional masyarakat pendalaman - Mandi manda di Nusa Camp

• EKPLORASI BUMBUN – Melihat Binatang spt Rusa,Kijang makan pada waktu malam serta Flora dan Fauna yang mengasyikan di situasi malam hari
• Night Jungle walk dari Camp side ke Bumbun Tahan
BBQ akan dibuat di tepi sungai (depan floating restaurant & Kaunter kami Danz Travel and adventures sdn bhd Taman Negara-jika cuaca mengizinkan dan sama-sama countdown)...

* Acara diseri kan lagi dengan kehadiran pelancong asing (mat n minah saleh) yang akan sama-sama menyambut Tahun baru di Taman Negara

* Cabutan bertuah juga akan diadakan pada malam tersebut dan hadiah sponser daripada Danz Travel & Adventures Sdn Bhd dan Dakilihouse..... 2 Tiket percuma untuk rafting dan vouher penginapan percuma dari Dakili serta pelbagai hadiah menarik menanti peserta..


TARIKH TUTUP dan Pembayaran
Ada 3 sesi pembayaran secara berperingkat.

Bayaran pertama :
- tarikh tutup pengesahan penyertaan dan pembayaran deposit RM50 adalah sebelum atau pada 31 Oktober 2011 ( tempat adalah terhad kepada 24 Orang Peserta Pertama sahaja )
*memudahkan kerja2 booking pengangkutan, aktiviti, lokasi dll.
- bayaran kedua sebanyak RM100 boleh dibuat sebelum atau pada 30 November 2011.
- Baki bayaran terakhir sebanyak rm78 boleh dibuat sebelum atau pada tarikh pendaftaran 31 disember 2011

sebarang pertanyaan dan pembayaran sila hubungi / SMS :-
Hambali : 019-9414100

Facebook Hambali Di Sini
Rasdan : 013-6554789 / 0199416151
email : dakilihouse@gmail.com atau tamannegara4u@gmail.com

sebarang perubahan masa, penangguhan atau tentatif akan diberitahu kelak.


nad copy pasta gambar dari album beliau ye...

TAMAN NEGARA - Jungle Trekking + Canopy + Teresik Hill




 TAMAN NEGARA - Jungle Trekking + Canopy + Teresik Hill



TAMAN NEGARA - Rapids shooting (Boat Ride)


TAMAN NEGARA - Night Walk



Lia Floating Restaurant



Visit Orang Asli









8 comments:

Zul Fattah said...

wahh..best kot g zoo.. seumur hidup aku, aku tak pernah lagi g tempat cam ni

Izyan Masri said...

FUYOOH.LAMA TAK BUAT AKTIVITI LASAK MCM NI T_T

A Little Girl said...

Sy pernah pergi sini . hehe best lorr

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

beshnya dapat p cam ni..

sygnya yui xleh nak wat aktiviti lasak cmni sgt =)

Tie said...

Kak tie pernah treking kat tasik kenyir tengok sanctuari kelah.... itu pun macam nak tercabut kepala lutut, ekekeke... maklumlah dah masuk senja :)

mia said...

hye dear,
do visit my collection...
thnx you...
:)
http://glariousshawlcollecitons.blogspot.com/

Nizam Ijam said...

nak gi gak..nak jgk..hu2

SoLy SoLicious said...

sy suke aktiviti mcm ni..best :)