Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

09 September 2011

2 Story In 1 Part 1

 Assalamualaikum...

1 Story :: Kereta Buat Hal Pulak..

pinjam kat pakcik google

Salam 1 Malaysia...Salam 1 Blogger...Selamat Sejahtera semua..okay...sekarang nad dilanda masalah sikit sebab ahad ni nad nak kene pergi Grand Season Hotel Kuala Lumpur ada taklimat dari Kementerian Belia Dan Sukan..nak pergi sana kene pergi sendiri..lepas tu time macam ni pulak kereta abah nad nak wat masalah..problem kat gear..nad pon tak berapa tahu..kalau setakat nak ke Temerloh tak ada masalah lagi...

semalam lepas je dapat tahu hal ni...nad bincang dengan mak...nad cakap nak pinjam kereta pak cu...nad pon message lah pak cu nad...

nad :: salam pak cu..nadia nak mintak tolong ni...nadia nak pinjam kereta..nak pergi KL ahad ni sebab ada kursus 3 hari 2 malam..
pak cu :: waalaikumsalam..pak cu bukan tak nak bagi pinjam..isnin ni pak cu nak anta wan ke Hospital Temerloh...wan ada appoinment dengan doctor...
nad :: hurm...tak pe lah...kirim salam kat wan ye..
pak cu :: okay..

lepas tu nad terfikir nak pinjam kereta pak cik sedara yang dekat dengan umah nad pulak...
dalam pukul 8 nad pon pergi umah dye...

nad :: assalamualaikum..
anak pak cik :: waalaikumsalam...
nad :: mama ada??
anak pak cik :: ada..
Mak cik :: masuklah nadia..
nad :: nadia datang nak beraya kali kedua ni...hehe..
mak cik :: masuk lah...
nad :: nadia nak mintak tolong sikit ni...nadia nak pinjam kereta..nak pergi KL ahad ni sebab ada kursus 3 hari 2 malam..(sambil tunjuk surat yang nad dapat tu..)
pak cik :: cik din bukan tak nak bagi..tapi kalau kamu berani bawak..kamu bawaklah...brek kereta tu bocor...kalau nak brek...kene pam dulu..
nad :: ha??macam brek lori tu ker??hurm...tak berani lah nadia...

macam tu lah keputusannya...sekarang nad agak kebingungan...lepas tu nad dapat 1 idea...ahad ni nad nak tukar pakai dengan pak cu...nad pinjam kete dia...dia pakai kete abah..sebab kete abah boleh bawak dekat-dekat jer...

Mintak-mintak abah bagi...Amin...

TAMAT 1 st Story..



2nd Story :: Santau..

pinjam kat pakcik google

Haha...malam tadi layan cerita ni kat TV3...pergh...memang seram kowt sebab nad memang tak pernah tengok cerita ni..tapi sebab nad nak tahu..nad tengok jugak la...mak dah masuk tidur...nenek pon tidur...abah tak de sebab pergi keje...tinggal lah nad tengok sorang-sorang..

Walaupon taku tapi nak tengok jugak..tu yang pelik tu...seram lah jugak...tapi gigih jugak lah tengok sampai habis...

Dalam pukul 11 malam gitu..abah balik...dah lah bagi salam samar-samar...nad bukak pintu depan abah tak da...hah sudah...abis lah aku ni pengarh tv...dah lah malam jumaat...(terdetik dalam hati..)

Pergi kat pintu belakang pulak...abah tengah dukung kucing...nad pon membebel..abah ni wat takut orang je lah...dah lah owang tengah tengok cita hantu...lepas tu dia gelak jer..

Dah habis tengok cite santau ni..nad pon tido...

TAMAT 2nd Story..

hehe...tu lah 2 story in 1...padat dan panjang nad bebel...kih kih....senang...hahaha...jangan marah noh...senang sumbat dalam 1 entry ni..




8 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bgus .. 2 in 1..

hehhe..

slmt bertaklimat ea..

AzatLazat said...

penakut rupanya
hahaha
:P

Nuur mutiara said...

naik la bus, Nad..hihihi :)

BERT said...

satu entry 2 cerita menarik.. eee takot tengok santau... sy tak tgk pon.. tgk cite lain.. hehe segan sket ngan antu2 nih

aimie amalina said...

hayooooo
ciannyela die ye
x pe..mudah2an dpermudahkan sume urusan ye
huu
aah semlm tgk gak santau
tgk celah2 jari..heeeee

DanieL AdiE said...

Comelnye kete color pink...

fieha said...

igt cite pasal kete warne pink tu..hehe

merahitujambu said...

byk nk cerita..harap abah awok bg apa yang awok nk...

jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html