Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

02 September 2011

Merdeka Raya 2011 Part 1



Assalamualaikum...

Salam 1 Malaysia...Salam 1 Blogger...Alhamdulillah..korang sihat tak??nad deman..tekak sakit...nak pergi beraya pon tak larat..tunggu orang datang rumah je sekarang ni...tapi sekarang nad nak update sekilas pandangan raya tahun ni..hehe..sekilas tak sekilas jugak lah..nak jugak muatkan entri berjuta lemon kat sini..hehe..

Hari raya pertama :: 30 Ogos 2011 

Bangun pukul 3 pagi sebab nak gerak ke puncak alam...dah siap mandi suma tiba-tiba mak tanya,ko dah mandi ke??..nad pon menjawab..dah lah mak..nape??nampak macam tak mandi ke??

dye senyap..rambut tak basah??nad pon jawab..tak...kenapa??
ish...ko ni tak mandi sunat hari raya ke??nad tergelak..hehe...kene ke??ingatkan tak payah...hahaha...pergi mandi balek....

alek-alek sebab tunggu nad bersiap..kitorang gerak pukul 4 pagi...sampai tol bentong dalam pukul 7 pagi tak silap..sebab nad post entry Baru Sampai Bentong..sampai subang abah berhenti sembahyang raya...boleh tahan ramai siot...dah siap solat...kitorang gerak ke puncak alam...sampai dalam pukul berapa pon tak pasti...yang pasti time tu perut ni dah berkelodak mintak makanan...sampai-sampai terus capai pinggan..huhu..


bila semua dah kenyang..kitorang snap gambar beramai-ramai...tapi ni pon kekurang column...makcik dari perak tak dapat datang(5 orang) dengan sepupu nad (3 orang) tak datang..

tangan pon dah gatal nak amik gambar...tersnap picture sepupu nad...nad suka tengok gambar ni(dalam hati puji diri sendiri sebab pandai amik gambar..hahah..)



ini lah mak nad..anak sulung dan dia memang susah kalau nak amik gambar...hadeh...



ini sepupu nad jugak...suka amik gambar..nad okay jer..^^


ini family mak.ngah nad..cuma tak de anak sulung dan pak.ngah di dalam gambar ni...yang baju pink tu pakcik bongsu nad...perangai giler-giler..^^



yang kecik tu anak mokde nad..



tak tahank tak da orang amik gambar nad..hahah...amik gambar sendiri pon okay lah..hehe...sepatutnya nad pakai baju warna pink..tapi macam nak pakai baju ni..hehe..



okay...ni tangga yer..hehe..anak mak ngah dengan anak mak,cik tinah..^^


ini picture sebelum nad berlari masuk barisan...hehe..


amik gambar sendiri lagi...cermin mata rempat pak cik punye..hehe..^^



comel kan??hehe..macam nad...(masuk bakul angkat sendiri..)

Dah siap amik gambar semua...kitorang gerak ke subang pulak kecuali family pak.ngah sebab dorang beraya di nilai pulak..^^



inilah cebisan yang tak pergi puncak alam tadi...


gambar nad banyak sikit sebab sepupu rajin nak amik gambar..^^



apa masalah di sini???sila abaikan..hehe..^^



ini dia abah nad..^^



ini dia sepupu yang rajin amik gambar nad jap tadi...dengan awekz dye..




wajah kesengalan di saat terkejut...heheh..^^abaikan angin yang menyapa selendang nad tuh..



ini picture di subang...

dah abis part 1...yang last ni sumer picture dengan  mak..hehe..




p/s :: ada ka orang tengok entry berjela-jela???tak kesah..hehe..^^..tak lama lagi dah boleh cash out nuffnang..gumbira..^^..kenyang makan gambar...erkk...selebehnya gambar di sini..





12 comments:

Saraaa Leen said...

Comelnyaa gmbr dia ngn maknyaa Hihi . Besar jugak family awak kan Hihi

http://ctsaraa.blogspot.com/2011/09/hantu-bonceng.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

beshnya bergmbr..yui aje xder nk bgmbr bagai..

=)

SitiNurIzzati said...

saya suke tengok gamba raya orang.cantik gambar raya kamoo;)

Tentang Aku said...

http://muhammadaliafandy.blogspot.com/

Zul Fattah said...

wahh..best r ko..ada happy family..

Nuur mutiara said...

banyaknya gambar..huhu ape pun selamat hari raya Nad !!

ieyza afieyna said...

best je tgk.. ;)
selamat hari raya..

Nizam Ijam said...

nak gak bergambar..hehe

cik Ida said...

waaaaaaaaaa... keluarga besar ye.. gud!

Gen2Merah said...

wahh, bahagianya keluarga ini... semoga berkekalan silaturrahim itu..

salam aidilfitri buat nadya

fRaMe+LenSeS said...

selamat hari raya nad. :D

HAFIZ ROShDi said...

best nye ade DSLR..
nk nk nk nk...!! hehehe
cantik gambar.. :)