Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

11 September 2011

Pergi kursus di Grand Season Hotel K.L


Assalamualaikum...

Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger...jap lagi nad nak pergi K.L..sekarang masih kat umah sebab tengah tunggu pakcik dari negeri sembilan datang kat rumah...nad pergi naik kancil pakcik je..semalam swap kereta dengan pakcik kat kampung..kereta nad tu tak sihat..so,pakai lah kereta ni dulu..


1st time ni nad bawak kancil dengan perjalanan jauh tak jauh lah kan..sorang-sorang lak tu..abah dari semalam asyik membebel jer...


abah :: bawak kancil ni bukan macam bawak wira...tayar dia ni kecik...bawak tu slow-slow..
nad :: hurm...ye lah abah...
abah :: jangan nak bawak macam lipas kudung pulak..
nad :: okay...


nad pergi ikut karak je..malas ikut highway Temerloh tu..tol mahal..hehe..(kedekut betul..)..semalam dengan tak malu nad mintak duit dengan wan nad..


nad :: wan....nak mintak tolong sikit boleh..(dengan suara manja yang tak boleh blah)
wan :: tolong apa..
nad :: hehe..senyum sinis..nadia nak wet sikit boleh??nak pergi K.L esok tak da duit..
wan :: nak berapa?
nad :: hurm..nak RM100..boleh tak wan?
wan :: jap ye..wan nak amik plastik ni..nak isi barang tu..
nad :: okay..


wan dah siap semua..wan pon pergi amik duit..


wan :: nadia..
nad :: ye wan..
wan :: nah RM100..cukup ke RM100 ni??
nad :: hah?hehe..cukup lah wan..(muka malu seyh masa tu..)


tiba-tiba abah datang...


abah :: mak bagi nadia duit??tak payah lah mak....
wan :: la..tak pa lah...cucu mak..bukan owang lain..


nad pon naik rumah atas..sambil cakap..hurm..abah jeles lah tu...huhu..
okay..nad nak gerak dulu ye..doakan perjalanan nad selamat pergi dan balek..Amin..baca doa naik kenderaan dulu..^_^



3 comments:

A Little Girl said...

akak org temerloh ke ??

♥iDaYu aYu♥ said...

ok. nk jd org 1st yg puji pix pembuka entry nie tu! sweet giler babe! jeles! =] ♥

Miss Nadya said...

@A Little Girl:: tak lah...akak kat kerayong..bera..:)

@♥iDaYu aYu♥:: thanks my dear..:)