Friends of Miss Nadya

28 October 2011

Review Real Steel

Assalamualaikum..

pinjam kat pakcik google

Salam sejahtera semua. Alhamdulillah nad dah kembali bekerja. Sekarang nad nak review filem Real Steel.

Cerita Real Steel adalah filem terbaru lakonan Hugh Jackman yang terkenal dengan watak Wolverine dalam X-men dan Van Helsing. Cerita ini mengisahkan dunia perlawanan antara robot yang di kawal dengan kita.
 
Kali ini dalam filem Real Steel Hugh jackman melakonkan watak seorang lelaki yang mempunyai anak lelaki yang berusia 11 tahun yang tidak pernah dilihatnya sendiri kerana telah berpisah dengan teman wanitanya yang hamil pada ketika mereka berpisah dan kini teman wanitanya telah meninggal dan Jackman harus menjaganya.

Hugh Jackman adalah bekas peninju terkenal pada zamannya..dan apabila masa berlalu tiada lagi sukan tinju manusia , sebaliknya ianya digantikan dengan acara tinju robot.disinilah Hugh Jackman selaku bekas peninju bertarung untuk hidup dengan impian memenangi acara Tinju robot Kawalan.Disini bermula liku2 hidup perjalanan Hugh Jackman yang kesempitan wang untuk terus mencari wang dengan memenangi perlawanan tinju robot.

Sumber :: Mummy Cute

Macam tu lah kisahnya. Nad tengok dengan En.Boyfie dekat Mesra Mall 3 hari lepas kot tapi tak sempat nak update sebab keadaan Broadband macam kura-kura. Mula-mula nak tengok cerita three musketeers tapi nad nak tengok cerita Real Steel. baru je gaduh-gaduh sebab nak tengok cita masing-masing.^_*

Dia ajak pergi cc yang ada kat Mesra mall tu, kitorang research sikit. Masa tu hati berbelah bagi nak tengok three musketeers jugak. Last-last En.Boyfie cari rating three musketeers dan real steel. Rating Real Steel tinggi. Yes,nad menang.huhu.

Korang nak tahu tak pergi cc tu berapa ringgit??50 sen jewk. Nad herran sekejap,wau murahnya. hehe..

Nad rasa korang kene tengok la cerita ni sebab nad bagi 5 bintang untuk cerita ni. Part paling nad suka bila tengok robot tu menari lagu Timbaland fear. Veronica - Give IT A Go 

Tengok jangan tak tengok ok.^_*
 


 campaign image


campaign image 

16 comments:

azam said...

best citer ni...tgklah

2 3 kali tgk

al_hakim said...

ok..real steel mmg best

nuyui a.k.a miss YUI said...

ala..ntah sempat ke x tgk kat wyg ni..waa..

YNA said...

yes! sgt best!

Asyikin said...

best sgt2 cerita nie :)

KuNanGKuNanG said...

mmg best citer ni, sy tengok time deepavali.penuh panggung. mmg xrugi tgk citer ni.suke3x

SoLy SoLicious said...

sgt suke citer ni..mcm kite duk dalam filem tu dah rasenye

Si BuDaK KaChAk said...

yup...cite mmg bez...sgguh puas ati...wlaupun da ditayang lame tp wyg still penuh mase deepavali...

Cik Kamoo said...

dah lama tak tgk movie

Mohd Zakwan said...

ramai orang cakap cite Real Steel ni best gila.. ni yang bersemangat nak tengok waktu sabtu ahad nanti !!
btw, first time singgah sini.comel je blog ni :)


Jom dapatkan ikon laman sosial yang comel2 kat SINI(ada 50 set, pilih mana yang berkenan :D )

Azzah said...

macam best je..nak tengok ah

Santri T.P.I.N.I said...

boleh tengok citer ni...mcm best!!

Santri T.P.I.N.I said...

teringat pulak masa dia menari masa minum air teh tu...hehehe nasib tak kuar besi dari tangan dia.

Qienah said...

memang bes..dh tengok semalam..:)

ERAH ❁◕ ‿ ◕❁ said...

belum tgk...
nanti nak tgk la...
mcm best je...
heheehehheh

fRaMe+LenSeS said...

Nadh pn da tgk. best~