Friends of Miss Nadya

19 September 2011

Pergi beraya.. Boleh lagi raya??

Assalamualaikum..

Salam  Malaysia..Salam 1 Blogger...hye...wah..hari ni nad pergi beraya...hebat lah..hehe...nad ni malas nak pergi beraya..tapi sebab kan mak abah ajak pergi jugaklah...pagi-pagi dah kejut nad..hehe...dah lah malam tadi tidur lepas subuh...hehe..kira malam jugak lah tu kan...cakap serabut

Kisahnya bermula...mak abah ajak pergi Tembangau 4...nad sekeluarga pergi naik moto...abah bawak mak...nad bawak nenek...pergi sana ikut jalan short cut..sebab dari umah nad kalau nak ikut jalan jauh...jauh sangat...dalam 3 jam macam tu..

Nad sekeluarga gerak dalam pukul 12...lebih kurang tu...nad pon tak sure sangat pukul berapa...hehe..

Pergh..jalan kat sana..teruk giler...jalan batu merah...lepas tu sepanjang perjalanan nad ke sana...jalan tar pon berlubang lubang...dah lah first time pergi sana...rasanya tak nak pergi dah....kalau nak pergi pon...pergi ikut jalan jauh boleh lah..

curi picture ni dari pakcik google..

curi dari pakcik google jugak..

tengok,jalan dia macam tu lah sepanjang perjalanan tadi..sabo jelah..nama pon jalan shor cut..1 jam setengah jugak nad bersabar untuk sampai ke destinasi...bayangkan lah...rasa macam nak tercabut dah rongga rongga badan sebab terlompat lompat macam kera...kera pon tak melompat macam tu..kui kui..

Yang bestnya tadi..walaupon badan nad masih sakit sekarang tapi best lah jalan macam tu...sebab dah lama tak jalan dalam ladang ni..hehe..


Rasanya cukuplah nad cerita sampai di sini..nak out..bye..


Writing by :: Miss Nadya







5 comments:

nazirulhazwan~ said...

bape hinggit da duit raye?;p

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sekali sekala jln dlm ladangkan..heheh..

ArulchelseA said...

jalan sakan ni..kih kih kih

nick dot anis said...

ambooii beraya lg??kompem pat byk wet raya ni??hehe

Umie Artoqiemie said...

mesti sakit gila bontot...