Friends of Miss Nadya

VIEW & SHARE THIS CAMPAIGN !!

18 January 2012

Tutorial Buang Virus MalWare

Assalamualaikum..

Selamat pagi,review tak siap lagi ni tetiba nak balas komen tadi ada virus di blog sahabat kita. Rasa macam nak bantu sebab sebelum ni pun saya pernah jadi.

1. Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick Expand Widget Templates
2. Ctrl+F word >> www.iluvislam.com yang ada virus tu, contoh macam dalam gambar di bawah. Virus itu ada pada www.iluvislam.com


3. Kalau masih tidak jumpa, cari dibahagian bloglist atau gambar yang berkaitan dalam kotak merah tu.

4. Dah jumpa apa lagi, sila delete untuk keselamatan pengunjung dari sahabat blogger yang lain..:)

Rasanya itu je kot. Selamat hari rabu semua..:)

6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pernh dpt tgk sml..tros kuar..huhu.

Nisa Greennnpanda said...

ari tue jmpe 2 blog yg ade malware coz shoutbox diorg.. so diorg pun t'pakse la buang shoutbox,tukr yg lain..

leceh kn malware nie?

.........cP~ said...

Tak faham.. huhu...

Aishah Jahirah said...

banyak blog yg detek malware sekarang..risau lak..

pakcik akhi ii said...

as salam..
erk..betul ke ni nad?
tapi pakcik punya google browser dengan firefox tak detect.

pakcik cari ikut macam yang dalam tutor nad pun, tak jumpa dari yang iluvlislam.com tu

huhu.. cuba nak masuk lagi. ada keluar error tak? pakcik off blog dulu pasal takut berjangkit pula. erk

smilenajah93 said...

virus ni sllu menyibukk ~