Friends of Miss Nadya

19 January 2012

Tutorial Post Iklan Churp Churp Di Facebook..

Assalamualaikum..

Entry ni khas untuk Hyun Ekin kerana beliau dah register Churp Churp tapi kurang faham macam mana nak siarkan iklan di facebook.

1. Open website www.churpchurp.com
2. Klik Di bahagian reward seperti gambar di bawah

3. Tengok ada dua bahagian iaitu Social Sharing & Social Seeding. Social Seeding jarang ada tapi bila dia ada korang jangan lupa sharekan sebab earning dia lagi tinggi.

4. Pilih iklan yang korang nak share macam dalam gambar di bawah


5. Klik Share This tu dan akan keluar page macam dalam gambar di bawah.


6. Dalam kotak di atas korang buat lah ayat gemoak sikit tapi #SloggiGirlsNight jangan delete sebab itu hashtag untuk Twitter..

7. Kemudian klik button f share di atas tu.Nanti dia akan keluar kotak link Post To your wall lepas tu Share..:)


8. Dah siap..lagi satu dalam kotak Auto Sharing klik lah auto ping di facebook & twitter..:)

Siap,kalau masih tak faham contact nad di facebook ya..:)

Gud luck!

5 comments:

Lia Irdelia said...

Terbaik!!!..
hehheee

Awie Omar said...

Boleh la belajar jap macam mana nak guna churp churp

JOM LA TENGOK SEGMEN SAYA BUAT NI.
NEXT TOP BLOGGER 1 DAH MASUK EPISOD 2
http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-1-episod-2.html

Alin Marlini said...

good info adik :)

smilenajah93 said...

yeah ! bilelah kim dpt csh out nie . hehee ~

Nisa Greennnpanda said...

seriously churp2 sy xde pningkatan lgsg.. huhu~.. T_T

rs cam nk buang je churp2.. >_<