Friends of Miss Nadya

05 January 2012

Makan Coklat

Assalamualaikum..

Pasti ibu dan bapa di luar sana tidak pernah menyarankan coklat untuk anak-anak mereka bukan? Sebab ibu dan bapa anda akan berkata, tak elok makan coklat nanti gigi rongak

Tetapi tuan blog ini sangat gemar makan coklat ye kawan-kawan. Kadang-kadang sanggup beli coklat kat 7 Eleven walaupun harganya agak mahal sedikit..:)


Gambar pinjam kat Page Cocoaphilia Malaysia

Kenapa saya suka coklat? Saya pun susah nak terangkan sebab pada saya coklat ni boleh buat saya kenyang bila berjaga pukul 3 pagi tu. Mak saya pun tak pernah marah kalau saya beli coklat.

Coklat ini menggemukkan?

Tak tahu lah nak cakap macam mana tapi ramai yang kata coklat ni memang boleh membawa kita kepada obeseti. Apa yang penting jika anda semua gemar coklat macam saya ni, banyakkan minum air mineral.

Coklat buatan tangan

Gambar coklat pinjam kat pakcik google

Andai anda semua dapat coklat cantik-cantik macam di atas anda semua makan ke tidak??

Jawab di komen di bawah..^_^

13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk lama2..pastu bru mkn..

husnazahidi said...

ska jgak..^^ yg ada kcang, bdam tu lg ska..haha..

kdang coklat nie bgus jgak mcm dark coklat kan..if x clap bnyak kowt bnefit dya..

smilenajah93 said...

kadang2 coklat cantik x semestinya sedap . . kan kan ~~ hehe !

J.Syazwana said...

saya suka coklat.
kawan saya pernah ajar saya untuk makan coklat if nak hafal something sebab dia cakap coklat tuh baik untuk daya ingatan. hehehe

Eza Boom Boom :) said...

dulu Eza pun suka makan cokelat.. Heee. tapi sekarang, dah kurang.. :)

ieyza afieyna said...

suka coklat cadbury jer.. hehe

Nisa Greennnpanda said...

nie p'gemar coklat gak.. -->

hehe..sy mkn je ape jnis coklat pun..lawa ke x, mkn je.. haha..

Juliet_iRa~" said...

dear!nape aritu private?huuu

suka mkn coklat!heee

pss : xgi..sbb ira dok jalan dahlia..he..dpn tasik tu...xknl kot auntie n family nadya tu..kalo x, msti terjumpa wpon xknl kan..heee

yayath said...

wahhh...sedapnye coklat:)hihi....

tapi suke coklat yang sedapppp je...dan x keras..hihi

kalo coklat tuh da msuk peti sejuk...da kurang best:)muahahah

ubaidillah zulkefli said...

dah name cokelat..memang la kene makan..x makan nnti basi la kot..bkulat ke..haha..
senanye mkn coklat dwaktu lapa boleh menstimulate kan enzyme dlm perot..sbb tuh la rase kenyang..sekadar perkong sian

p/s : kenapa mesir?haa sbb skrg kat mesir la..(tnye jek..kalau2 ade terbukak hati nak beli ke..)=p

ubaidillah zulkefli said...

stakat info jek pon.. :)

p/s: khidmat poss kat mesir sngt susah..harap maklumm

Sara Ali said...

sedapnyer...sy mmg suka coklattttt.....

Nurrul said...

Nurrul suka coklat gak... kalau tak bersenam memang lah mengemukkan.. sebab salah satu unsur coklat adalah lemak :)